Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (5)

plagát

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994) 

Ak by som si mala robiť takú milú ,,srandu" a zároveň najlepšie vystihnúť geniálny, kultový film Pulp Fiction, povedala by som jednoznačne toto. Predstavme si, že máme na každý pixel každého frame (rámčeka) iný význam, každý iný zmysel, tak sú premyslené tie zábery. Viac sa to už ani nedá, lebo ,,viac" už ani neexistuje. A teraz si predstavme, že by sme chceli všetky tieto detaily a referencie spočítať!  Je mi absolútne jedno, čo si o tom myslia ľudia na tomto svete a je úplne v poriadku, že toto nie je klasická filmová recenzia, ale niečo ,,osobnejšie", personalizovanejšie. Ale aj vďaka tomuto faktu (samozrejme tej prepracovanosti, geniality, kultovosti Pulp Fiction, myslím), že Quentin Tarantino je oveľa lepší človek ako ja - intelektuálne, emocionálne, spirituálne... Ale myslím si, že toto je jasné každej bytosti, ktorá kedy existovala na tejto planéte. Pri tých detailoch filmu, prajem si aby som mala eidetickú pamäť! Ale myslím si, že ich tam bolo tak veľa, že by to chcelo mať pamäť počítača alebo fotoaparátu, aby som si spomenula na ne všetky. Takýto film by nenatočil nikto iný ako Quentin Tarantino. Aj preto je tento film tak výnimočný, jedinečný, unikátny.... a všetky pozitívne prídavné mená vo všetkých jazykoch, ktoré existujú.

plagát

Interstellar (2014) 

Interstellar patrí do sci-fi klasiky a dokonca aj do filmovej klasiky vo všeobecnosti.  Celý 169 minút -dlhý film je majstrovským dielom, krásou, emóciou, energiou, časom, priestorom, nekonečnom, večnosťou - všetko v jednom.  Niekedy je OSTAŤ všetko, čo potrebujeme. Výnimočná a neopísateľná hudba, ktorú napísal a zložil Hans Zimmer, konkrétnejšie Cornfield Chase alebo Interstellar Main Theme - hlavná skladba Interstellar je podľa môjho skromného názoru jedna z najlepších skladieb vôbec vytvorená pre film. Je elektronická a akustická, nadčasová, fascinujúca, večná, presne ako film Interstellar. Tento film tiež zobrazuje a určuje, že niekedy budúcnosť nie je dystopická, ale utopická, najsladšia, najpozitívnejšia, najoptimistickejšia. To je budúcnosť, ktorej sme dali všetko a urobili sme všetko pre to, aby bola absolútne dobrá. That's impossible. No, that's necessary.  Interstellar je definitívne jedným z najlepších sci-fi filmov a filmov, ktoré som kedy videla. Christopher Nolan (Interstellar) a Stanley Kubrick (2001, Vesmírna Odysea) majú toľko spoločného! Najlepší filmoví režiséri, rovnaké znamenie zverokruhu (Lev), boli a sú super vo viacerých filmových žánroch.

plagát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Tento film je o ET - mimozemšťanovi s výnimočnými, špecifickými, významnými, superinteligentnými a nadprirodzenými schopnosťami.  Film je jednou typickou a základnou klasikou nie iba sci-fi, ale aj celej histórie filmu a kinematografie. Je úžasne a výborne vizuálny, krásny a výtvarný (ako výtvarné umenie, každý rámik - frame tohto filmu je majstrovským dielom). Na rozdiel od iných filmov vytvorených našim druhom, tento je o dobrom mimozemšťanovi a emocionálne inteligentnom. Na rozdiel od iných sci-fi filmov, kde sú mimozemšťania zobrazení a opísaní ako veľmi násilní alebo dokonca zlí. Film je veľmi vhodný pre každého človeka na tejto planéte a viac. Definitívne by som ho odporučila pre celú populáciu tejto planéty. Bez ohľadu na vek a iné aspekty a,,parametre" ľudskej bytosti ako takej, tento film je veľmi vhodný a nielen to, ale je aj veľmi informatívny, emocionálny, krásny, sci-fi, futuristický a technologický.

Posledné hodnotenia (215)

Velký průvodce uvolněním mysli (2021)

14.04.2024

Une nuit terrible (1896)

11.04.2024

Zmizení dámy (1896)

11.04.2024

Chaplin pod pantoflem (1914)

11.04.2024

What Did Jack Do? (2017)

11.04.2024

Duna (1984)

22.03.2024

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

18.03.2024

Psycho (1960)

12.03.2024

Minority Report (2002)

12.03.2024

Reklama