Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

A.I. Umelá inteligencia

A.I. Umelá inteligencia (2001)

Toto je jeden z najúžasnejších, najfascinujúcejších, najkrajších, najzaujímavejších, najklasickejších, kultových, nadčasových sci-fi filmov. Je o skutočnej emocionálnej inteligencii ako meranie inteligencie robota, namiesto a na rozdiel od človeka. Pri robotoch vždy testujeme ako emocionálni a vedomí sú namiesto toho ako sú intelektovo inteligentní. Tento film to vynikajúco a výborne ukazuje. Mimozemšťania vytvoria tiež niečo neuveriteľné a neopísateľné v tom najlepšom slova zmysle pre AI robota Davida, ktorý má vedomie. Film analyzuje otázku vynálezca umelej inteligencie a počítačovej vedy - Alana Turinga, ktorý sa raz opýtal - Môžu stroje myslieť?

Interstellar

Interstellar (2014)

Interstellar patrí do sci-fi klasiky a dokonca aj do filmovej klasiky vo všeobecnosti.  Celý 169 minút -dlhý film je majstrovským dielom, krásou, emóciou, energiou, časom, priestorom, nekonečnom, večnosťou - všetko v jednom.  Niekedy je OSTAŤ všetko, čo potrebujeme. Výnimočná a neopísateľná hudba, ktorú napísal a zložil Hans Zimmer, konkrétnejšie Cornfield Chase alebo Interstellar Main Theme - hlavná skladba Interstellar je podľa môjho skromného názoru jedna z najlepších skladieb vôbec vytvorená pre film. Je elektronická a akustická, nadčasová, fascinujúca, večná, presne ako film Interstellar. Tento film tiež zobrazuje a určuje, že niekedy budúcnosť nie je dystopická, ale utopická, najsladšia, najpozitívnejšia, najoptimistickejšia. To je budúcnosť, ktorej sme dali všetko a urobili sme všetko pre to, aby bola absolútne dobrá. That's impossible. No, that's necessary.  Interstellar je definitívne jedným z najlepších sci-fi filmov a filmov, ktoré som kedy videla. Christopher Nolan (Interstellar) a Stanley Kubrick (2001, Vesmírna Odysea) majú toľko spoločného! Najlepší filmoví režiséri, rovnaké znamenie zverokruhu (Lev), boli a sú super vo viacerých filmových žánroch.

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Tento film je o ET - mimozemšťanovi s výnimočnými, špecifickými, významnými, superinteligentnými a nadprirodzenými schopnosťami.  Film je jednou typickou a základnou klasikou nie iba sci-fi, ale aj celej histórie filmu a kinematografie. Je úžasne a výborne vizuálny, krásny a výtvarný (ako výtvarné umenie, každý rámik - frame tohto filmu je majstrovským dielom). Na rozdiel od iných filmov vytvorených našim druhom, tento je o dobrom mimozemšťanovi a emocionálne inteligentnom. Na rozdiel od iných sci-fi filmov, kde sú mimozemšťania zobrazení a opísaní ako veľmi násilní alebo dokonca zlí. Film je veľmi vhodný pre každého človeka na tejto planéte a viac. Definitívne by som ho odporučila pre celú populáciu tejto planéty. Bez ohľadu na vek a iné aspekty a,,parametre" ľudskej bytosti ako takej, tento film je veľmi vhodný a nielen to, ale je aj veľmi informatívny, emocionálny, krásny, sci-fi, futuristický a technologický.

2001: Vesmírna odysea

2001: Vesmírna odysea (1968)

Tento film je definitívne jedným z najlepších filmov sci-fi žánru, a pravdepodobne jeden z najlepších filmov v celej histórii kinematografie, filmov, videí, pohyblivých obrázkov vo všeobecnosti. Je prototypom, stelesnením, esenciou, archetypom a typickosťou celého média. Všetko od celej filozofie je absolútne úžasné (prvých 20 minút je bez akéhokoľvek dialógu), špeciálne efekty sú nad svoju dobu a čas kedy bol film natočený. Príbeh je veľmi krásny a Stanley Kubrick si naozaj zaslúži veľmi špeciálne a jedinečné miesto v histórii vďaka vytvoreniu tohto filmu (a samozrejme ďalších filmov). Film tiež obsahuje najlepší, najvýnimočnejší a najfascinujúcejší strih v histórii filmu. Je to tiež stručná história celého ľudstva (od úplného začiatku) - prehistorická doba po prítomnosť a aj budúcnosť. Tento film je doslova vhodný pre každého jedného človeka na tejto planéte Zem. Aj pre ľudí, ktorí nemajú radi sci-fi.