Reklama

Reklama

What Did Jack Do?

Krátkometrážny / Dráma / Krimi
USA, 2017, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv vyslýchá opičáka podezřelého z vraždy. (Netflix)

Recenzie (40)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

David Lynch v úlohe detektíva, ktorý vypočúva opicu Jacka Cruza obvinenú z vraždy...v čase 14:40 potom, ako opica dospieva svoju pesničku venovanú Sally má Lynch pramienok vlasov naspäť na štici, ktorý mu počas výsluchu padol do tváre. Rovnako tak aj v nasledujúcom prestrihu, ale keď sa vyberie prenasledovať Jacka Cruza so zbraňou v ruke, opäť má pramienok vlasok padnutý do očí ešte predtým, ako sa zdvihne zo stoličky so zbraňou v ruke. Aj keď je Lynch svojský, nemyslím že išlo z jeho strany o zámer a sériu otázok, ktoré kládol Jackovi Cruzovi natočili v jednom kuse spolu s tým ako pri prenasledovaní vstáva a zvyšné dve prestrihy boli natočené úplne na začiatku. Na Lyncha pomerne amatérska chyba, ale tak všetci starneme. ()

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa

Mňa to veľmi nenadchlo. Je to bizarné, ale to, že chlap sa rozpráva s opicou o niečom nestačí, aby som tomu dal vyššie hodnotenie. Ono keby to bolo jednoduché, miesto toho sme ale zaplavený menami a divnými odbočkami od témy. To by možno ani nevadilo, keby sme sa v závere dostali k nejakému rozuzleniu. Teda, ono tam svojím spôsobom je, ale divák nie je o nič múdrejší. Ale páčil sa mi koniec s dlhým záberom na chodbu. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Jack: "Hovorí sa, že skutočná láska je ako banán: sladká so zlatistým nádychom." Film len pre priaznivcov Davida Lyncha. A ako vždy, divák má pocit, že dostal len útržok niečoho väčšieho, na prvý pohľad neviditeľného, čo jedného dňa pochopí  - kúsok puzzle zapadne do celého obrazu a bude mu dávať zmysel. Je to aj prehliadka anglickej frazeológie - hra s hovoreným slovom. Čierno-biele obrazy vytvárajú dojem, akoby ste si prehrávali najstaršie kúsky kinematografie a pocit, že sa zrodili ešte pred Twin Peaks. A vôbec... Čo sa Davidovi Lynchovi preháňa hlavou je ťažké pomenovať, pochopiť a prerozprávať. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Zase ďalšia Lynchova hra plná absurdných dialógov, nekonvenčných postáv a záhady, či len pocta filmu-noir? Niektoré otázky ostávajú opäť nezodpovedané a miera zábavy je tak na polceste. Pozornosť Davida Lyncha bola v roku 2017 venovaná tretej sérii Twin Peaks, tak táto jednohubka až toľko veľa kvality nedostala. ()

PKD 

všetky recenzie používateľa

Já se bavil královsky. Lynch byl vždy (viz.Mazací Hlava) tak nějak komediální (ovšem,po svém!)...ale tady to rozbalil, naplno.:))))))))))))))) 15min. jsem se chechtal, jak blázen. Tak tohle byl ten film, co mu ´´produkoval´´ Netflix? Jestli ano,tak jsem čekal, že bude delší. Fňuk.;-) Klidně bych si dal i 30min. Nebo víc. A naprosto žeru to, jak se elegantně Lynch vrátil od dob Mazací Hlavy k čb kameře. Sedne mu to. Nic proti Lynchovkám v barvě, ovšem. Chci delší verzi, nebo aspoň pokr.! Toototabon Empire či Toototabon v Twin Peaks... nebo........Co udělal Lynch:) P.s. jestli někdy vznikne pořádný závěr 3.s. TP či snad dokonce celá 4.s....a Lynch tam nedá Jacka, tak je to u mě,blázen. Což si ostatně o něm myslí spousty zdejších respondentů a pumprdentů. Rabbits mají těžkou konkurenci.;-) ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Čašníčku, ktorá prinesie Jackovi a detektívovi kávu, hrá manželka Davida Lyncha Emily Stofle. (Melios)

Súvisiace novinky

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (viac)

Reklama

Reklama