Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor
  • Komédia

Obľúbené filmy (10)

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Absolutna srdcovka. Damon vo svojej zivotnej roli. Cela knizna trilogia i s pokracovanim bola sfilmovana vynikajuco. Klobuk dolu pred celym tymom a hereckym osadenstvom. Vyborna spionazna atmosfera, atraktivne lokacie a neustale napatie. Takto si predstavujem bezchybny thriller. A ked to mozno povedat este i v 2018, ked vyslo mnoho kuskov, ktore z tohoto klenotu odkukali, co sa dalo, hovori to same za seba. Vyzdvihnujem i vynikajuci Powellov soundtrack. Este lepsi je vsak v Bourne supremacy. :) Code in....

Stratené v preklade

Stratené v preklade (2003)

Mal som naladu na tento jemny film a aj po 19tich rokoch na mna posobi rovnako silno, prijemne az clivo, ako pri prvom vzhliadnuti. Murray a Scarlett v "suzneni dusi". ;) Ostane skvostom navzdy. Pecka.

Drive

Drive (2011)

Dal som si reprizu tejto chutovky a aj po 11tich rokoch ma uz v uvodnej minute prepadla nostalgia po vynikajucom soundtracku. Naviac, kludny a obcas usmievavy Gosling v tejto roli je az dokonaly. Priam. noirovy :D. Nehovoriac o jemnej Carey Mulligan, ktorej to svedcilo. Pribeh fajn a jazdy mestom nemenej. Stale plny pocet. Ak ste niekto nevidel, rozhodne po nom siahnite. Plne odporucam. 90%

Oddělen

Oddělen (2011)

Nadherny a smutny film. Brodymu som to opat zhltol, ako kazdu jeho videnu rolu. Mnoho silnych myslienok a posolstiev v predostretych pribehoch preniklo dost hlboko do mojho podvedomia. Melancholia vo mne odozneje asi az spankom. Vrelo odporucam.

Sicario: Nájomný zabijak

Sicario: Nájomný zabijak (2015)

Totalna pecka. Svojou temnotou, autentickostou a priehrstim desivych emocii vo svojom zavere. Emilka, v roli niekoho, kto sa dostal tam, kam si nepredstavoval ani v najhorsom sne, vyborna a divak s nou citi. Na druhej strane Benicio vo svojej temnote a nekompromisnosti az hypnoticky. Fuu...pisem to pocas zaverecnych titulkov a priznavam, ze mnou film riadne zakyval. A to nielen vdaka krutym a drsnym obrazom, ale aj vdaka vynikajucemu soundtracku, herectvu, strihu a kamere. Pozvolny rozbeh, kedy sa divacke barlicky nedavaju, vas postupne uvedie do deja, genialne tam vidno prepojenie uzasnej filmarciny dotvaranej vybornou hudbou. Taketo kladne hodnotenie som uz dlho nenapisal. Vrelo odporucam. Nesledujte film s nejakou moc citlivou dusou po svojom boku. Bude to dlho rozdychavat.

Prvý kontakt

Prvý kontakt (2016)

Paradne sci-fi s mimoriadne podmanivou atmosferou, uzasnou Amy a hlavne jedinecnym pohladom na komunikaciu s pripadnymi "priselcami". Ten zaver ma az tak nedostal, avsak myslienky z buducna/ci minulosti boli mimoriadne citovo podfarbene a davali filmu dalsi rozmer. Pocul som aj nazory, ze sa film vliekol. Mne vsak sadol. Odporucam. Jednu hviezdu za nadsenie, "azijska" linka mocnosti pre mna nebola az tak atraktivna.

Doktor Spánok

Doktor Spánok (2019)

Po dlhsej dobe opat vydareny mystery thriller. Tlkot srdca, ktory nas sprevadzal v pasazach celym filmom slusne "zhutnil" atmosferu. Particka tulakov a ciganov vzbudzuje to spravne mrazenie. Ewan - Dan a Rebecca Ferguson je v roli "woodoo-mamy"- Rosie so seknucim klobucikom vynikajuca. Navrat do hotela Overlook v poslednej tretine, vyvolal obcasne spomienky z povodneho filmu a je dost dlhym tichom pred pomerne kratkou burkou. Iste vyvola u mnohych spomienkovy optimizmus. ;) I prva, viacmenej dramaticka linia dospeleho alkoholika vydajuceho sa na zivot v ustrani a naprave, majuceho zvlastne priatelstvo na dialku, sa mi pacila. Urcite, napriek par vyrusujucim drobnostiam v scenari, odporucam. Moze byt. Dufam, ze coskoro tu mame opat nieco v ramci zanru s viac horrorovymi prvkami. ;) Tym, ktori videli povodnu verziu, alebo zatial este tento fajnovy kusok nemali tu cest vzhladnut, odporucam trojhodinovu Director's Cut verziu. Obsahuje viac odkazov a hlbsi odkaz na povodny Kubrickov The Shining.