Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Horor

Posledné recenzie (12)

plagát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (séria) 

To malo byť čo? Neviem si to vysvetliť. Buď najali režiséra/ov úplne iného žánru a on/i si povedal/i “yolooo” alebo mu /im zabudli povedať, aký je koncept, názov a zmysel tohto seriálu. Budem sa tváriť, že táto séria sa nestala a nikdy nevznikla. Takto pokaziť skvelý seriál … v poslednej dobe to Netflixu skvelo “vychádza” … Premýšľam, čo pozitívne o tom povedať … ak by to bol iný seriál, tak fajn, ale je to Black Mirror! Dva  diely z 5 mali aspoň niečo spoločné s predchádzajúcim konceptom. Dva. Ospravedlňujem sa za rozhorčenie, ale som neuveriteľne sklamaná.

plagát

Malá morská víla (2023) 

Keď čítam niektoré recenzie, tak mi je ľúto, že sa mnohí na tomto filme vybúrili a udelili hodnotenie snáď ešte pred zhliadnutím filmu (ak vôbec). Sama som nebola nadšená voľbou herečky. O voľbe sestier ani nehovoriac, pripadalo mi to priam vtipné skombinovať mulatku červenovlásku, tmavšiu černošku a do toho fínsku albínku s bielymi vlasmi … no bizár, ak chceli takýmto spôsobom dokazovať rovnosť všetkých rás. Čakala som už iba, že spoza koralu vybehne Aziatka morská víla a máme to na kompletku. 😄 Ale späť k filmu … film proste nebol zlý - ani veľmi neohúri, ani veľmi nesklame, taký zlatý stred. Keďže aktuálne je v kinách dostupná iba dabingová verzia (čo je za mňa škoda), neviem zhodnotiť či sa niečo v anglických textoch piesní pomenilo. Z toho, čo som sa dočítala, tak veľmi nie, zato v SK a CZ dabingu bolo viacero novôt, ktoré sa od pôvodného a dokonalého spracovania líšili a mňa to mrzelo. Rozumiem, že nový film potrebuje aj nejakú zmenu, ale … nemusela byť. Ja mám rozprávku (bohužiaľ/našťastie?) napočúvanú hore dolu v češtine a mňa proste tá slovenská tak neohúrila, čo sa týka textov piesní. Nechcem uraziť SK dabing, ale na textoch som sa viac smiala ako spomínala na detstvo (ryby na cesnaku a podobné). Stále tajne dúfam, že ak sa k tomuto filmu niekedy vrátim, tak určite v CZ dabingu a dúfam, že ma nesklame tak ako v SK verzii, pretože, bohužiaľ, slovenské kiná CZ dabing neponúkajú.   Mimo toho celého som nové pasáže s trhom, piesňou Erika a novými piesnami Ariel nečakala a mňa len potešili, za mňa to film nepokazilo. Ak som náhodou predtým len nevidela nejakú extra predĺženú verziu z 89teho a bolo to tam, tak som mala aspoň osobné prekvapenie. A na záver, škoda len, že tam nebol ten francúzsky kuchár pre pobavenie.

plagát

Princezná zakliata v čase (2020) 

Takto zmätená z rozprávky som snáď ešte nebola. V poslednej dobe opakujúci sa motív vracania sa v čase mám rada a v rozprávke som ho ocenila, ale od začiatku do konca mi niečo vadilo. Až do konca som neprišla na to, či to bolo to, že som sa nijakým spôsobom nedokázala prepojiť s postavami a niektoré mi tam viacmenej prekážali, či to bolo len zle nastaveným dabingom slovenských hercov (naschvál som to pozerala v češtine, keďže väčšina postáv sú Česi), či to bolo tým, že rozprávka sa inšpirovala snáď desiatkou iných podobných fantasy filmov, či v určitých scénach zvláštne zvolenou hudbou, ktorá vo mne evokovala inú situáciu, ako na ktorú som sa pozerala - boli tam momenty, kedy som mala z dobre zvolenej hudby až zimomriavky, i také, kedy to za mňa nevyšlo tak, ako autori plánovali. Boli momenty, keď som si povedala, že mám pocit, že sa pozerám na zahraničnú produkciu a boli momenty, keď som nerozumela, prečo tú skvele rozbehnutú scénu pokazí nejaká iná, ktorá tú rozostavanú atmosféru rozbije (a to nespomínam zopár nelogických momentov, i keď si uvedomujem žáner filmu). Doteraz som veľmi zmätená a neviem, čo si mám o rozprávke myslieť, tak dávam zlatý stred za snahu niečo zmeniť.

Posledné hodnotenia (842)

Clarksonova farma - Série 3 (2024) (séria) (S03)

06.05.2024

Clarksonova farma - Série 2 (2023) (séria) (S02)

06.05.2024

Clarksonova farma - Série 1 (2021) (séria) (S01)

06.05.2024

Clarksonova farma (2021) (seriál)

06.05.2024

Metóda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

01.05.2024

Slepičí úlet: Zrození nuget (2023)

19.04.2024

Anna Boleynová: Zatčení, soud, poprava - Poprava (2020) (epizóda) (E03)

19.04.2024

Anna Boleynová: Zatčení, soud, poprava - Soud (2020) (epizóda) (E02)

19.04.2024

Anna Boleynová: Zatčení, soud, poprava - Zatčení (2020) (epizóda) (E01)

19.04.2024

Reklama