Reklama

Reklama

Malá morská víla

  • Česko Malá mořská víla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá morská víla je obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Hoci morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce a uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, ktorá jej dá šancu zažiť život na súši a spoznať Erika, ale nakoniec ohrozí jej život  a korunu  a kráľovstvo jej otca kráľa Trittona. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (217)

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

Průměrný český komentátor opět zazářil. "Pigment melanin se evolučně vyvinul jako obrana proti slunečnímu záření, kde by k němu mořská víla přišla?" Aha, takže kosatky, některé druhy žraloků či krabů, mořských ježků nebo úhořů, a další rybky a mořští živočichové se můžou jít klouzat, protože popírají logiku některých uživatelů ČSFD (ve volném čase přírodovědců a bojovníků za práva bílých podmořských lidí). Zatímco snímek se může chlubit hodnocením 7,2* na IMDB a 94% na Rotten Tomatoes, na České filmové databázi má 41%. A jestli to Vám něco nepoví o zaujatosti českého diváka, tak už zřejmě nic... ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

V rámci hraných remakov ide o najslabší odvar. Morský svet plný krikľavých farieb nepôsobí ani trochu reálne, tak ako pri Knihe džungle či Levom kráľovi, chýba tam tá prírodná špina. Podmorské kráľovstvo je úbohé, vidíme zopár stoličiek a morských ľudí by sme spočítali na prstoch oboch rúk. Rôznofarebnosť kože mi nevadí, príde mi celkom originálne dať jednotlivým dcéram inú farbu, podľa toho v ktorom mori sa nachádzajú. I keď ide asi o bigamiu, lebo logicky by každú dcéru musel mať s inou ženou. Príbehovo sa to drží verne animáku, i keď hraná verzia je umelo naťahovaná. Každopádne animák vyhráva na celej čiare. ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Vyrůstala jsem na všech dostupných animovaných pohádkách a příběh Ariely jsem měla nakoukaný z filmu, seriálu, doma jsme poctivě sbírali hvězdičky z Aquily, abych měla batůžek, penál, lahev na kolo a další vymoženosti. S červenovlasou mořskou princeznou jsem měla loni narozeninový dort (jojo, i ve svém věku). Takže jsem pochopitelně nemohla zkousnout obsazení afroamerické herečky Halle Bailey, které bůhvíproč v této ikonické roli nechali dredovitý spletenec s hnědým odstínem trochu do zrzava. Každý plakát, každá upoutávka mě rozčilovala. Jenže pak přišel manžel domů z novinářské projekce, začal mi vyprávět, jak se mu líbila dokonce i verze s českým dabingem, a bylo rozhodnuto. Hned jak jsem uslyšela první tóny původních melodií legendárního Alana Menkena, měla mě nová verze v hrsti. U každé známé písničky jsem si podupávala nohama, a když jsem se po skončení projekce míjela s prozpěvující holčičkou, měla jsem chuť zpívat taky. S titulní představitelkou a jejím vzhledem mám nadále problém, ale mile mě překvapil sympatický princ Erik, výborná Uršula v podání Melissy McCarthy a majestátní Javier Bardem jako král Triton. Pochválit opravdu musím i vynikající český dabing v čele s Janem Dolanským jako hlasem kraba Sebastiana. Takže jsem se na dvě hodiny stala zase malou holčičkou a bylo to moc hezké. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Little Mermaid" si už na CSFD užila zhejtovanie od ľudí, ktorí bojujú široko proti "woke kultúre" a všetko musí byť v ich očiach spracované na bielo, lebo tak by to predsa malo byť ... alebo ja neviem ani čo. Takže úprimne poviem, že tých 37% (momentálnych) je značne podhodnotených a film určite nie je takou tragédiou ako sa to z tejto stránky bude musieť mnohým javiť. Realita je taká, že tu máme podľa mňa jeden z lepších hraných remakov od Disney. Oproti "The Lion King" alebo "Pinocchio" to pôsobí, že tvorcovia reálne chceli do toho priniesť aj nejaké zmeny (a tým nemyslím farbu pleti Halle Bailey) a hlavne dať romanci medzi Ariel a Erikom viac času a lepšiu chémiu. Páči sa mi ako zistí jej meno skrz sledovanie súhvedzií a ako dokáže Ariel pochopiť bez toho, aby povedala čo i len slovo. Je to podľa mňa lepšie zachytené ako v pôvodnej animovanej verzii. To je však asi iba jeden element, ktorý robí tento film inak a lepšie. Čo sa týka podmorského sveta, vyzerá skvele, no nemôžem to isté povedať o dizajne Floundera a Sebastiana, ktorí tu pôsobia podľa mňa trochu neprirodzene. Naopak Melissa McCarthy ako Ursula je podľa mňa veľmi dobrou voľbou a vedela túto rolu skutočne predať kvalitným spôsobom. Hudba je tu podľa mňa stále skvelá a aj tých niekoľko nových skladieb pôsobí, že do tohto filmu zapadajú skvelým spôsobom. Na to, že je film dlhší než originál ma výraznejšie nenudil a vyzerá dostatočne dobre na to, aby som povedal, že za pozornosť stojí. Ak nemáte radi hrané Disney remaky, určite toto nezmení váš názor, no v tom prípade to ani nemá význam podľa mňa pozerať. Ja v tomto filme nevidím žiadne zlo, no v princípe platí, že to nie je film, ktorý je nutné aby existoval, ani si nemyslím, že sa k nemu niekedy vrátim. Ale za jedno pozretie podľa mňa stál. Hodnotenie: B ()

Susinnon 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že takéto zle hodnotenie si táto rozprávka fakt nezaslúži. Stále mám v sebe detskú dušu a tá bola nadšená. Nádherné farby, podmorský svet, Ariel bola krásna, hravá a nevinná, Eric presne tým princom, pre ktorého sa oplatí vymeniť rybí chvost za nohy, páčili sa mi aj piesne aj napriek všetkej tej kritike, páčila sa mi aj zmena prostredia za karibské aj to, ako všetko dávalo trosku väčší zmysel, ako v kreslenej verzii. A ja sa budem za túto rozprávku kľudne biť! A po prečítaní niektorých primitívnych komentárov mi je zle! Co môže tak neskutočne vadiť, že VYMSLENÁ postava má inú farbu pleti ako KRESLENÁ?? Wtf? Halle je nádherná, ma nádherný hlas a Ariel nádherne hrá. A nech vás od tej nenávisti rozdrapí. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (27)

  • V tomto snímku je Uršula (Melissa McCarthy) Arielina (Halle Bailey) teta. Stejně tak tomu mělo být i v původním filmu z roku 1989, nicméně tenkrát tento motiv tvůrci do příběhu nakonec nezakomponovali. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (viac)

Reklama

Reklama