Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Thriller

Recenzie (17)

plagát

Hmla (2007) 

Nechapem, ako sa mi podarilo vyhnut tomuto filmu a videla som ho az tento vikend. Vyborne spracovana psychologicka drama (i ked ma nalepku horor) a koniec (odlisny od kniznej predlohy) ma uplne odstavil…jednu hviezdu strhavam len za tie lacne chapadla.

plagát

Hladoví po úspěchu (2023) 

Tento film ma uchvatil ! Napriek dost kliseovitemu hlavnemu pribehu, pod ktorym bolo skryte dost vela dalsich serioznych sociologickych vrstiev. Nadherna gastronomicka showka, krasna a umelecka prezentacia a nechybala ani pochopitelna psychologia postav. Osobne som sa nedokazala od toho odtrhnut akoby som pozerala napinavu kriminalku. Urcite si pozriem este raz a davam zasluzene 4 komety 💫 Nazov Hlad nebolo potrebne v ceskej verzii dovysvetlovavat.

plagát

Širé moře (2019) (seriál) 

Mam rada krimi, ale tomuto som rozhodne neprisla na chut. Stupidne dialogy a este horsie herecke vykony. Az na zopar vynimiek. 1. Seriu som pretepela, na polracovanie uz nemam nervy. Pre mna totalna strata casu…

plagát

Rod Draka - Pán přílivů (2022) (epizóda) 

Tato epizoda je vskutku “po prdeli” dobra! A kedze je to cele prequel, snazim sa neporovnavat s GOT, ktory milujem (az na nevydarene posledne serie ci epizody). Tato seria je omnoho temnejsia. Bol to emocionalny vybuch ! Skutocne vsetko bolo prepracovane do dokonalosti. Kto tomu vycita nudne chvilky - keby bola stale len akcia a nepredvidane momenty, stratili by tie dolezite momenty na sile. Co mi trochu vadi, je neustala vymena hercov, ktora v mnohych pripadov podla mna vobec nebola potrebna. V pripade Milly je to ok, neviem si tuto herecku ani po zamaskovani predstavit ako matku niekolkych deti. Emma podava velmi solidny vykon.  Co sa tyka herecky Alicent,je tam podoba, len mi moja hlava nejako neberie, ze z naivneho a poslusneho dievcatka (aj ked vie potahovat za nitky), sa v minulom dieli stala “hot woman” a v tomto sa zas podobala vizualne ma povodnu Alicent. Pride mi to dost nekonzistentne. Aegonamohli kludne nechat a zamaskovat, Aemond je ok, kedze v minulom dieli bol este dieta. Na Aegona mohli vybrat aspon vyssieho herca, posobi na mna rusivo. Inak v zorientovani sa v postavach nemam ziaden problem. A na zaver musim uz len vyhlasit, ze kazdu epizodu pozeram 2x. V prvej sa vzdy sustredim na dialogy a druhy raz na detaily, ktorych je tam neurekom.  Celkovo seriu hodnotim na 90 percent a tesim sa z nej 👍

plagát

Rod Draka - Nezvedený princ (2022) (epizóda) 

No tak po prvej epizode som sa vobec neodvazila hodnotit. Prekvapenie sa vsak konalo. Kedze som po neustale postupne upadajucej druhej polovici serie GoT nemala ziadne ocakavania, nebola som nijako sklamana. A to ani v pripade, ze by nejake ocakavania boli. Dostali sme peknu davku krvi a nasilia, ako sme boli zvyknuti. Porodne ani ine sceny ma uz po GoT nemozu nijako rozhadzat...Dostali sme vsak aj nove postavy, ktore boli predstavene celkom dobre, co este umocnuje 2. epizoda. Postavy sa pekne rozvijaju, ku kazdej si budujeme uz nejaky vztah a atmosfera GoT sa zachovava. I ked tato seria bude viac o politike a politikarceni ako o emociach, problematiky znaly divak si i tak tie emocie prezivat dovoli. Intro bolo sikovne pridane az v 2. epizode - znova ma mrazilo a mala som slavnostny pocit, ako pred sledovanim kazdej epizody z GoT, kym to nasi mili scenaristi celkom neposrali. Neda sa neobivinit ani autora kniznej predlohy, nakolko po precitani vsetkych zatial dostupnych a napisanych dielov uz marne cakam desatrocie WHEN THE WINTER WILL FINALLY COME. Avsak zrejme kvoli inym lukrativnejsim projektom alebo jednoducho preto, ze mu to uz lezie na nervy, sa Martinovi do toho nejako nechce. A preto aj ta hrozna skratka, ktorej sme sa na konci serialu dockali... HoD sa zatial vyvija dobre, v podstate ani nemam ziadne vyhrady. Prvu epizodu som zhliadla 2x, treba sa sustredit na detaily - obrazove aj verbalne. Druha epizoda sice bez nasilia a krvi v kontraste s prvou, nevyznela nijako trapne. A tak uz mi ostava len sa hnevat, ze preco to nie je ako na netflixe a nemozem stravit cely den s mojou oblubenou tematikou. Ten tyzden cakania je fakt dost...

plagát

Čas (2021) 

Na tento film som sa velmi tesila a nakoniec som si aj zakupila od apple tv na pozretie. Slubovala som si od rezisera najma zvlastnu mysticku atmosferu, co sa splnilo len ciastocne. No a radsej by som sa zaobisla bez toho finale s logickym vysvetlenim a happy endom. Pocit z filmu by ostal mrazivejsi a tazsie zabudnutelny. 3 * davam len za Bernala, ktoreho mam rada z Almodovarovych pocinov.

plagát

Drsné mesto (2020) 

Konecne znova jedna klasicky  natocena krimi bez zbytocnych odputavok na akcnost a efekty. Potesilo velmi.

plagát

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994) 

Nuz co o tom povedat po rokoch? Nesmierne zabavny film, ktory mozem pozerat do nekonecna. Milujem tento film. Ale Reservoir Dogs je aj tak lepsi ♥️ Soundtrack k Historkam je vsak neopocuvatelny!

plagát

Pravidlá muštárne (1999) 

Pekny film a krasna kniha Johna Irvinga. V tomto pripade vzajomne nebojuju.

plagát

Gauneri (1992) 

Pre mna najzabavnejsi film od Tarantina, i ked Pulp Fiction si hocikedy s radostou pozriem i ked narazim niekde nan v hocijakom okamihu. Dialogy bezkonkurencne, herci detto.