Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Fantasy
  • Krimi

Recenzie (12)

plagát

Posledná noc v Soho (2021) 

Vyobrazenie danej doby bolo výborné. Film dokázal diváka vtrhnúť do deja a mal som pocit, že sa nachádzam naozaj v Londýne 60.rokov. Išlo o môj prvý snímok režiséra Edgara Wrighta a nebudem klamať, trošku mi zo začiatku prišli jeho režisérske postupy smiešne no ako náhle som začal akceptovať jeho formu dostal som veľmi zaujímavý snímok. Neónové Soho ma jednoducho uchvátilo. Aj keď časové slučky boli občas veľmi mätúce, postupom času sa v nich človek zorientuje. Pôvadbné ženské herečky hrali ako najlepšie vedeli. A krásna Anya Taylor-Joy bola asi stovrená nato hrať dámu z minulých čias.

plagát

Batman (2022) 

Nepatrím medzi žiadnych fanúšikov popcornoviek typu MCU alebo DC. A preto ma potešil trailer, z ktorého to vyzeralo, že nepôjde o tradičné poňatie superhrdinu, skôr sa film bude približovať skvelému Jokerovi. Čo sa našťastie stalo. Výborný film, pri ktorého rozsiahlej stopáži sa človek vôbec nenudí. Akčných sekvencií je pomenej, no keď sa nejaká objaví stojí zato. Filmu sa nedalo čo vytknúť. Od kamery, strihu, scénografie, kostýmov a hereckých výkonov išlo o veľmi dobre zvládnuté dielo.

plagát

Malé ženy (2019) 

Časová postupnosť a prelínanie deja medzi minulosťou a prítomnosťou bolo pomerne chaotické. No ako náhle divák pristúpi na túto režisérkinu hru čaká ho veľmi podmanivý snímok s očarujúcimi malými/ veľkými ženami. Jednoznačne veľmi príjemná pohodová záležitosť. Ku ktorej sa časom istotne vrátim.

plagát

Spencer (2021) 

Som v rozpakoch. Prešli vyše 3 hodiny od projekcii filmu a stále neviem, čo si o danom snímku myslieť. Moje hodnotenie by bolo buď 1* alebo 4*. Z pohľadu životopisnej historickej drámy, za ktorú sa film vydáva by to bol ľahký des. No ak by sa žánrovo film definoval medzi psychologické drámy, poprípade by som sa možno nebál povedať horory. Tak by šlo minimálne o 4* počin. Naprosto skľučujúca atmosféra spolu s nervydrásajúcim soundingom robia niektoré scény vskutku napätými. Aj keď Kristen Stewart a jej herecké umy som nikdy nedokázal dostatočne oceniť, musím úprimne povedať, že depresívnu, utrápenú, bulimickú a psychicky labilnú no zato pôvabnú princeznú sŕdc stvárnila na jednotku. Dokázal som jej uveriť každú jednu emóciu. No postaviť naratív celého diela len na tom ako je Diana neskutočne utrápená a my ju máme skoro 2 hodiny ľutovať bolo asi príliš. Ak by bol dej pútavejší šlo by to jednoduchšie. No film stavil na dlhé artové zábery, priamočiare dialógy, jednoduché metafory, ktoré ak divák dával pozor boli naprosto jasné... Taktiež sa mi nepáčilo v akom svetle bola Diana vyobrazená - ako labilná, psychicky chorá, hysterická. Možno taká v skutočnosti bola, no film nám nedáva možnosť tento fakt postupne zistiť. Rovno nám servíruje nestabilný charakter a my to máme od začiatku brať ako holý fakt. To je asi najväčším problémom snímku. Že nám nedovolí spoznať Dianu, servíruje nám ju na plátne ako hotový zničený produkt. Pritom by bolo oveľa zaujímavejšie sledovať ako sa do tohto psychického stavu dostala a čo nasledovalo. A nie ponúknuť nám 3 nepodsatné dni jej života. Ako historická dráma o inšpiratívnej žene 0 bodov. No ako vyobrazenie emočných pocitov osoby zažívajúcej rôzne psychické problémy minimálne tých 80bodov.

plagát

Klan Gucci (2021) 

Filmu najviac uškodila prepálená stopáž. Mohlo ísť o maximálne dvojhodinový snímok s vynechaním niektorý zbytočných scén. Taktiež mi nešlo do hlavy, prečo majú niektorí herci taký výrazný akcent (Gaga, Leto) a zvyšok ansámblu bol s pomerne znesiteľným prízvukom. Čo sa filmu vyčítať nedá, je výborná technická stránka, vyobrazenie 80.rokov, nádych talianska a módneho priemyslu, a vynikajúce herecké výkony. Lady Gaga bola fenomenálna, opäť raz potvrdila svoj talent. Taktiež aj zvyšok osadenstva bol samozrejme geniálni (no od nich sa to berie ako samozrejmosť), i keď... mal som pocit, že Jared Leto v tej na nepoznateľne zmenenej maske (klobúk dolu) nejako prehrával.

plagát

K zemi hleď! (2021) 

Film sa na začiatku javil ako béčková komédia s hviezdnym obsadením, na ktorú človek v okamihu zabudne. No vyklul sa z toho film s vysokým presahom. Kde si človek bohužial môže v istých scénach pripadať, že nesleduje film ale realitu. Vlažnejší začiatok vystreidal dramatickejší stred s vypointovaným záverom. Nakoniec sa z toho stal film roku. Nech si o tom vraví každý svoje, no jednoznačne ide o must watch pre všetky zúčastnené strany ktoré boli vo filme vyobrazené… a tým myslím asi každého. Satirické, no vo svojej podstate neskutočne smutné a depresívne.

plagát

American Horror Story - Zima zabíjí (2021) (epizóda) 

Moje obavy sa bohužiaľ naplnili. Tak, ako Murphymu a celému tímu ktorí pracuje na AHS nikdy nešlo a zjavne ani nepôjde dôstojne ukončiť sériu sa to nepodarilo ani tentokrát. Epizóda mi pripadala ako zlý sen a paródia na samu seba. Príbeh ktorý sa odohrával celých 5 epizód sa prakticky uzavrel behom 15minút a potom pokračovali nezmysly zbúchané asi za rovnaký čas... neskutočne veľa vecí nedávalo zmysel, bolo to plné hlúposti a naivity a po atmosfére predošlých dielov niet ani stopy. Druhá polovica série vyzerá už len z upútavok slabšie ako tá prvá. No po tejto časti som na pochybách či si ju vôbec pozrieť. Po veľmi sľubnej prvej polovici série sa pôjde rapídne dolu. A ja sa pýtam prečo. PREČO? aha vlastne si spomínam, pozerám sa na niečo z dielne Ryana Murphyho.

plagát

Hra na oliheň - Červená, zelená (2021) (epizóda) 

Pomalší začiatok, ktorý nám predstavil hlavného hrdinu príbehu, no prvá hra stála zato. Vyzeralo to v niektorých momentoch až neuveriteľne reálne.

plagát

American Horror Story - Mys hrůzy (2021) (epizóda) 

Pilotný diel série bol vážne vydarený. Páčila sa mi celková výprava a zasadenie deja do takéhoto prostredia. Diel mal neskutočne hutnú a pochmúrnu atmosféru. Ústredná rodinka bola konečne normálna a nie nejakí podivíni (aj keď to sa asi razom zmení…) A teraz si s tými podivínmi budem protirečiť ale prišlo mi, že jediná TB Karen bola príčetná a vravela Harrymu skutočnú pravdu. Taktiež herecké výkony boli super, strih a zábery pôsobili konečne po dlhej dobe zaujímavo + taktiež hudba bola dokonalá. Mal som pocit že sledujem staré dobré AHS :)

plagát

American Horror Story - Bledí (2021) (epizóda) 

Ten strih v doterajších epizódach je nádherný. Taktiež práca so zvukom/ hudbou je na úplne inej úrovni. Mám pocit, že tento rok pôjde skôr o psychologickejší teror a som za to všetkými desiatimi. Dokonca som sa neraz aj zlakol. Wau, len tak ďalej. (prosím)