Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor

Obľúbené seriály (9)

M.A.S.H.

M.A.S.H. (1972)

Tento seriál je presne taký ako tvrdí golfista. Po skončení posledného dielu si ho pokojne pustím znova od prvého a môžem pokračovať. Je to výnimočne dobre zmixovaný kúsok. Komédia a dráma sa tu stretávajú vo veľmi dobrom pomere a všetci herci hrajú priam majstrovsky. Dovolím si tvrdiť, že keď niekto ide točiť seriál mal by sa najprv pozrieť na toto aby videl ako točiť.

Hviezdna brána: Atlantída

Hviezdna brána: Atlantída (2004)

Natočiť dobrý seriál, ktorý to hrá na serióznosť je vždycky ťažké. V žánri sci-fi to platí dvojnásobne. Tento v poradí druhý seriál Stargate čerpá z pôvodného nápadu ale aj keď by sa niekomu kto to nevidel mohlo zdať, že sa tvorcovia len snažia držať pri živote niečo čo malo dôstojne skončiť s SG-1 nie je to pravda. Stargate: Atlantis nápad ďalej rozvíja a dáva mu nečakanú hĺbku. Obsadenie, vizuál, scenáre - nič z toho nezaostáva za pôvodným Stargate a tak sa Atlantis stáva viac než zaslúženým nástupcom. Pre fanúšikov sci-fi je komplet celý súbor seriálov o Hviezdnej bráne kult a pre mňa osobne je to špička v rámci tohto žánru. V skutku...

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Musím uznať, že v prípade tohto britského sitcomu som sa zmýlil. Kedysi som o ňom napísal dosť neprajnú recenziu, ale postupom času sa zo seriálu stal jeden z mojich obľúbených. Zo začiatku som naozaj nechápal z akého dôvodu mi známi tento seriál ospevujú. Neskôr, keď som zhliadol všetky časti tak som to pochopil. Nesmieme ho brať ako typický (väčšinou americký) sitcom. Je všeobecne známe, že Britský humor je iný a musíme brať do úvahy aj to, ako dávno tento seriál vznikol. Keď toto všetko vezmeme do úvahy a zahodíme predsudky, tak v tomto seriáli objavíme naozaj podarený kúsok, ktorý si svoje hodnotenie a punc kultovosti rozhodne zaslúži. Odmietam aj tvrdenia, že by seriál postupom sérií strácal šmrnc. Každá séria je niečím výnimočná a žiadna nie je vyslovene slabá. U mňa za **** a vlastne ani netuším prečo som tomu nedal 5...

Pirát divoký Jack

Pirát divoký Jack (1998)

Na toto sa môžem pozrieť hocikedy. Oddychová, strelená rozprávka nie len pre deti. 13 dielov a všetky sú super.

Dr. House

Dr. House (2004)

Asi musím zmeniť profil na ČSFD. Začínam si uvedomovať, že sa rád pozerám na extrémne inteligentných sociopatov. Vždy som mal rád Sherlocka Holmesa a Gregory House je celkom slušná napodobenina. Na stránkach Forbes napísali niečo v zmysle, že tak ako v 70tych rokoch ovplyvnil náš pohľad na medicínu Alan Alda v role Hawkeeho v seriáli MASH tak to robí Hugh Laure teraz. Je síce absolútnym opakom ale postava je vymyslená veľmi dobre. Silná inšpirácia Sherlockom Holmesom je tu všadeprítomná a určite osloví väčšinu divákov aj keď nemajú radi seriály z nemocničného prostredia. Čítal som tu zopár komentárov a naschvál som si prečítal tie, ktoré sú spojené s hodnotením "odpad!". Je ich síce málo ale pár ľudí, ktorých House nenadchol sa predsa len nájde. Často sa v nich spomína, že latinské názvy a nemocničný žargón sú pre bežného diváka nezmyselné a bla bla bla. Ja osobne som si vďaka tomuto seriálu prečítal kopu rôznych článkov o rôznych ochoreniach a aj lekárskych postupoch. Prišiel som na to ako funguje CT, MR a podobné prístroje. Možno patrím len k hŕstke ľudí mimo zdravotníctvo, ktorých tieto veci zaujímajú ale zaujali ma. Nemôžem si pomôcť ale tento seriál ma ako jediný z nemocničného prostredia dokopal k tomu aby som si tie veci zo zvedavosti pozrel. Nedokázal to ani MASH a ani Pohotovosť aj keď som oba seriály pravidelne pozeral.

Akty X

Akty X (1993)

Keď som bol ešte zasran tak som to pozeral lebo to bolo strašidelné. Do nedávna som videl iba prvé dve série. Potom som si pozrel všetky a musím uznať, že na tú dobu naozaj podarený seriál. Ostatné mysteriózne seriály tej doby za ním dosť zaostávajú. Tento názor koniec koncov potvrdzuje aj fakt, že seriál sa neustále vysiela na rôznych staniciach aj u nás. Status kultovosti si rozhodne právom zaslúžil.