Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Recenzie (9)

plagát

Špičák (2009) odpad!

Čakala som od tohto diela oveľa viac, nakoľko má slušné recenzie. Nuž, pre mňa nie sú obohacujúce incestné a zvrátené scény. Jediné pozitívum, ktoré tento film má, je koniec. Osobne neodporúčam, hnus a strata času.

plagát

M3GAN (2022) 

Tak, toto tu ešte nebolo. M3GAN, robotická bábika s dušou Chuckyho a prvkami Terminátora, ktorá je viac ako len dielo umelej inteligencie. Je nositeľka emócii, ktoré postupne vygradujú do nemilosrdného vraždenia. Film mal pomerne dlhý dramatický úvod, čo však nepovažujem za negatívum, nakoľko to podporilo budovanie atmosféry a vykresľovanie charakterov postáv. Plnokrvný horor tu ale nečakajte. Film sa mne osobne páčil, nenudila som sa pri sledovaní. Soundrack to skvelo doplňal. Scéna, kde M3GAN spieva Titanium od Sie na dobrú noc je nezabudnuteľná. Očakávam pokračovanie, M3GAN ešte nepovedala posledné slovo...

plagát

Tri oriešky pre Popolušku (2021) 

Prekrásna zasnežená severská krajina a polárna žiara - na to sa proste príjemne pozerá a vytvára to jedinečnú atmosféru filmu. Herecké obsadenie veľmi pestré, a to doslova.  Páčilo sa mi stvárnenie macochy - vykreslená dostatočne chladne a prísne, celý dojem podčiarkoval jej okázalý účes. Dora nevystupovala ako zákerná dcéra macochy,  zanikala mi tam motivácia o princa, bola príliš zmanipulovaná matkou. Od Popolušky som čakala viac, a to výraznejší prerod z bojazlivej ufúľanej dievčiny na dámu hodnú princa. Stále pôsobila naivne. Samozrejme, originál je len jeden a lieskové oriešky budú vždy lieskové oriešky, nie ako žalude, ktoré boli v tomto príbehu. No a farebné flitre ktoré triedia holuby? To sa mi tam nehodilo. Čakáte, že na konci nastane bozk Popolušky s princom, ktorý v origináli chýbal? Pozrite sa, ako sa s touto výzvou popasovali chladní Nóri.

plagát

Správa (2020) 

Očakávania boli...veľké...avšak film na mňa pôsobil príliš rozpačito. Scény, akoby neboli dotiahnuté do konca. Dialógy boli veľmi slabé. Chýbal mi tam vyjadrený hlbší vzťah medzi ústrednými postavami. Divák bol vrhnutý do deja a veľa vecí si bolo potrebné domýšľať. Škoda scény úteku z koncentračného tábora, dalo sa z toho vyťažiť viac. Celková atmosféra bola ťaživá, primeraná k téme, ale to je jediné, čím ma film "zaujal".

plagát

Trhák (1980) 

Film Trhák mi vždy vyčarí úsmev na tvári. Považujem to za zábavný herecký koncert plný legiend doplnený hudbou, ktorá sa vám vryje do pamäte na veľmi dlhé roky. Krásne spomienky. Úžasní herci. Hravý príbeh hudby a hereckých hviezd.

plagát

Hra (1997) 

Michael Douglas dodáva filmom akýsi punc a noblesu. Pripisujem to jeho výnimočnej hereckej charizme. Film Hra radím do svojej osobnej kategórie výchovných filmov. Na konci prídete na to aj vy, prečo je to tak. Celý dej vo mne vzbudzoval zvedavosť a napätie. To má obsahovať každá snímka, ktorá má diváka zaujať a pripútať ku kreslu. Keď už si myslíte, že dej je na konci, nie,stále Vás dokáže niečo prekvapiť.

plagát

Vetřelcátor (1989) 

Viac ako slušný nástupca vynikajúcej jednotky. Staré známe postavy. Rozšírený pôvodný dej, ktorý zodpovedá mnohé otázky z prechádzajúceho dielu. Takto má vyzerať pokračovanie, čo sa nedá povedať o ďalších dieloch. Kým si za režisérske kreslo nesadne James Cameron, neverím, že bude poriadna trojka.

plagát

Terminátor (1984) 

Film, ktorý spravil z Arnolda Schwarzeneggera legendu. Temný sci-fi triler s prvkami hororu. Poukazuje na odvrátené stránky technického pokroku a varuje pred hrozbou atómovej vojny.

plagát

Joker (2019) 

Po zhliadnutí Jokera jednoznačne vyhlasujem, že Joaquin Phoenix dostal Oscara za svoj výkon v tomto filme zaslúžene. V jeho podaní sme sledovali prerod Arthura, čo by klauna, ktorý zabával ľudí na vraždiaceho pomstiteľa. Film bol upriamený na psychologickú stránku hlavnej postavy. Rolu Jokera sme doteraz videli vo viacerých bravúrnych podaniach Jacka Nicholsona, Heatha Ledgera alebo Jareda Leta. Viac-menej to bol vždy šialený zločinec, ktorý dodával Batmanovi akýsi zmysel. Avšak Joaquin Phoenix predviedol na plátne všetko, čo si postava vyžadovala. Mimika, emócie, pohľad. Pre mňa to bol jeden z najväčších filmových zážitkov. Prítomný motív potrestania spravodlivosti a zla. Rôzne kontrasty a gradácia deja až do najmenších detailov. „Dúfam, že moja smrť bude mať väčší zmysel, ako môj život“. Citát z denníka, ktorý si Arthur viedol. Pri sledovaní filmu som si v istých momentoch tiež zapisovala zaujímavé myšlienky. Dokonca ako Arthur fajčil cigaretu, ja som zároveň použila svoj nástroj na nahrievanie tabaku. Tomu sa hovorí prepojenie s postavou. Nebojte sa, ja nemám v úmysle zabíjať a trestať, niekoho kto mi ublížil. To sa deje len vo filmoch. Chcem len vyjadriť to, ako som tento film naozaj prežívala. Odporúčam pozrieť.