Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rodinný
  • Animovaný
  • Rozprávka

Posledné recenzie (1 092)

plagát

Štika v rybníce (1951) 

Mladé murárske učnice ukončujú vzdelanie v idylickom učilišti, ktoré umiestnením v prírode s ponukou voľnočasových aktivít a milými pedagógmi a zamestnancami pripomína skôr rekreačné zariadenie, a nastupujú na stavbu tak potrebných bytových jednotiek. "Tak pojďte děvčata taky cvičit! Je to bez toho ostuda, že neumíte naší zednickou polku!" Mařka je pridelená k murárskemu majstrovi Doubravovi, s ktorým započnú dobrácke súťaženie ohľadom genderovej rovnosti a nových metód v stavebníctve. "Hned první den jsem jí prohnal! Tak jsem jí prohnal, že se nemůžu ani sám narovnat!" Mladá sa spáruje s tiež murárom Doubravom mladším a v mladistvej zamilovanosti trávia s kolegami na stavbe aj víkendy a zdokonaľujú sa v trojke. "Víš, stavět lidem domy, to je jako se zamilovat!" Celkové nadšenie, podporené nedeľným príjazdom spievajúcich brigádničok na korbe nákladiaku, pochytí aj starého majstra, ktorý príde s vlastným zlepšovákom, dokonca aj simulant a ulievák Bureš sa navráti z fingovanej maródky a svoju budúcnosť s kelňou v ruke vidí tiež najmladšia školopovinné omladina. "Trojky, víš, to je teprve začátek, kdo ví, kde budeme za rok!" Chcený a ešte viac nechcený humor, herecké výkony ostrieľaných bardov ako Vojta a Fiala, budovateľská agitka plná nadšenia z budovania nového lepšieho sveta, to ja rád a táto sa hodne podarila. Za štyri aušusky.

plagát

Tlačit rukama (1991) 

Zaslúžilý tajvanský tajči majster sa na dôchodcovské kolená presťahuje do Ňujorku k synovi s americkou manželkou a miešaným vnukom. Trojgeneračné spolužitie býva problematické samo o sebe, nieto ešte s kultúrnymi rozdielmi a jazykovou bariérou. Svoju pravdu má vykorenený dedko, nervózna nevesta aj na obidve strany hrajúci syn. Výsledkom sú scény vtipné, dramatické, tragikomické a nájde sa aj pár akčných. Poteší spokojné finále, kde sa tiger nažerie, drak zostane celý a dokonca nastanú nejaké tie medzikultúrne kulinárske prieniky. Za štyri rozpučené knedličky. "There is one thing worse than a communist. It´s ex-communist who became a capitalist." (vďaka Willy Kufaltovi za zaradenie do premietania)

plagát

Třetí patro - Mistr (1985) (epizóda) 

"Chlapci, kdo to tady hvízdá? Hvízdaní přenechte ptactvu, vy jste lid!" Vo finálnej epizóde sa riešia dva bojové úkoly. Za prvé si Brázda Vaculík zrovná vzťah s tehotnou frajerkou, podujme sa na rolu otca a odmietne síce pomocnú, ale aj dozornú ruku jej rodičov. "Konektory sice přinesl, ale nástěnku udělal akorát jednou!" Za druhé sa vyrieši otázka šikany, po počiatočnom okúňaní sa funkcionárov a žiakov sa do toho obuje stranícky výbor a po krížových výsluchoch, kedy aj otrlému Suchánkovi zvlhnú oči, je hlavný šikany strojca Kadlec Duchoslav jednomyseľne vylúčený zo školy a slušnej spoločnosti. "Jseš předseda svazu mládeže, tak snad by ses měl řídit vlastním názorem, ne tím, co ti kdo naznačí! Copak jsi loutka na provázku?!" Správny smer v živote si nájdu aj Slamák a Vojta a všetko sa skončí happyendom okolo skrine tlačenej na dvojkolesovom vozíku. Veľmi dobré vyvrcholenie, za štyri viney na diskotéke.

Posledné hodnotenia (1 502)

Štika v rybníce (1951)

27.04.2024

Tlačit rukama (1991)

26.04.2024

Třetí patro (1985) (seriál)

26.04.2024

Třetí patro - Mistr (1985) (epizóda) (E06)

26.04.2024

Třetí patro - Hrdlička (1985) (epizóda) (E05)

25.04.2024

Třetí patro - Patent (1985) (epizóda) (E04)

25.04.2024

Třetí patro - Dopis (1985) (epizóda) (E03)

25.04.2024

Třetí patro - Zeď (1985) (epizóda) (E02)

24.04.2024

Třetí patro - Civil (1985) (epizóda) (E01)

24.04.2024

Reklama

Posledný denníček (10)

SLEDUJ FILM, POSILNÍŠ MIER (začiatok 27.4.2024)

Do konca mája si pozriem 30 československých filmov z 50. rokov. Čiže proletári, družstevníci, pionieri, päťročnice, možno trochu armády, sem-tam diverzant a podobne. 

1. Štika v rybníce (1951) ****