Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (47)

plagát

Adamove jablká (2005) 

Obdobne filmy o hlavnej postave ktora prechadza moralnym vyvojom su uplne bezne, je ich plny Beckovy Hollywood.Anders Thomas Jensen vsak tentokrat spracoval tuto temu a psychologiu postav velmi realisticky a nevtieravo. Nejde tu o ziaden zazracny prerod cloveka zo dna na den na zaklade nejakej banalnej situacie. Vyvoj psychologie postav je naozaj "vydrety". Su tu niektore zaujimave sceny (moslim pre obycajny hnev striela do nackov, ktori zdrhaju - obraz toho ako sa spravaju nacisti ked sa proti nim pouziju ich vlastne praktiky) Tento film ukazuje, ze snilkovia, idealisti, nabozenski pozitivisticki blazni su doleziti pre svoje okolie, co si bohuzial clovek neuvedomi az kym ich nestrati. Ludia ktori su na dne potrebuju blaznov, snilkov a prehnany pozitivizmus, aby sa mohli odrazit a ku podivu je to omnoho lepsia metoda ako ukazat im niekoho kto je este viac na dne ako oni (skupinove terapie a pod). Velmi sa mi paci taky "zovialny symbolizmus" v ktorom sa nesu dialogy. Cim viac sa dej vyostruje tym viac Jensen pridava humoru, co robi film prijemnejsim, stravitelnejsim a pozeratelnejsim. V ramci europskej produkcie ide o jeden z vybornych snimkov.

plagát

Moulin Rouge (2001) 

Neuveriteľne krásny film. Krásny vizuálny gýč, taký, že ho úplne hltám. Ewan McGregor - jeden z najlepších mužských hereckých výkonov čo poznám. Postmodernisticky zakomponované moderné pesničky (Nirvana a Madona 100 bodov).

plagát

Godzilla (1998) 

V ramci "pozeratelnych filmov s kopou efektov a bez kreativity" som schopny stravit vselico pokial sa na to aspon trochu dobre pozera. Ale asi tisic nelogickych veci za sebou... Herecke vykony ako z teenage filmu. Fakt fakt strasne.

plagát

Hra o prežitie (1994) 

Príjemné pozerateľné BéPlusko. Výborné herecké obsadenie pre tento druh filmu.

plagát

Veľký rešpekt (2008) 

Je tento film v mnohých veciach amatérsky? Áno. Herecké výkony sú povedzme že "rozpačité", divadelné. Je skutočne mnoho vecí, ktoré vytknúť Veľkému rešpektu, ale môžem povedať že by som bol rád keby sa znovuzrodzujúci sa slovenský film formoval radšej takýmito pokusmi, ako snahou točiť "veľkofilmy", ktoré sú v mnohých ohľadoch ešte trapnejšie.

plagát

Tokio! (2008) 

Pôvodne som si tento film pustil práve kôli poviedke Michela Gondryho. Práve prvá poviedka bola nakoniec najslabšia (vonkoncom nie zlá). Jeden z naj poviedkových filmov ktoré poznám.

plagát

Legenda o lietajúcom Cypriánovi (2010) 

Úvodom mi nedá neokomentovať nálepku "VEĽKOFILM" na plagátoch snímky. Zaujímalo by ma aké kritéria na Slovensku musí film splniť aby získal takúto nálepku :-) Filmu by som chcel vyčítať asi to čo podobným slovenským veľkofilmom a to pomerne silnú nudu. Film nie je postavený na žiadnom akčnom, ale poväčšinou ani na psychologickom základe. Vzťah k postavám som si vytvoril až na konci keď sa začali objavovať niektoré silné momenty. Z jednodňovým odstupom času hodnotím film lepšie ako priamo po odchode z kina. Keďže by som tento film kľudne pozrel aj druhýkrát (možno by aj viac zapôsobil keďže už viem co viem) pridávam aj 4.*

plagát

Legenda o Pátračovi (2008) (seriál) 

Ako oddychovka príjemne pozerateľné keby každé 3 minúty neudrie do očí nejaká nelogickosť, nejaké kopírovanie v rámci fantasy žánru. Inak celkom vtipné a zrejme s fajn rozpočtom točené. Niekoľko ďalších dielov by som asi vydržal.

plagát

Hackeri (1995) 

Nepamatam sa aka bola situacia v 1995 ohladom PC a tak... A mozno toto bol aj kedysi "high-end" film, ale v roku 2010 je to neskutocne funny brak. Angelina je ale celkom cool :-)