Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenzie (13)

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

James Cameron opäť raz ukázal, že je pán režisér a aj scenárista. Keď niekto tvrdi, že Avatar 2 ma jednoduchý dej, tak pointu filmu nepochopil je mi ľúto. Jednoduché veci sú spravidla tie najkrajšie a James to zvládol bravúrne, a čo nám napokon odkázal ? Planéta Zem je náš domov, no nespravame sa k nemu tak, namiesto toho dávame prednosť brutálnemu materializmu a sme úplne stoho mimo a treba zato aj bojovať lebo o chvíľu sa za seba obzrieme a namiesto stromov, morí a toho krásneho života v ňom budú  umelé budovy, továrne čo vyrábajú money veď to je najdôležitejšie ACH JO…CELÉ ZLE ďalej to nebudem komentovať poďme ďalej, vzťahy a rodina nanej to začína a aj padá, preto si vážme jeden druhého. Nato sa taktiež často zabúda a správame sa k sebe TAK! ako keby sme neboli ani ľudia ale naprogramované stroje bez mozgu, spomenul som to tú preto lebo je to z mála filmov, ktorý ma nesmierny dosah na ľudstvo a hádam si to aj uvedomí, ale poďme ďalej. James s Avatar 2 znovu posunul kinematografiu niekde úplne inde a nastavil tak nový trend kvality :) Už teraz sa teším na trojku a ešte raz VEĽKÝ KLOBÚK DOLE James Cameron.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) odpad!

Na tento výtvor sa dá povedať len jedno: CELÉ ZLE. Viac k tomu nemám čo dodať.

plagát

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora (2022) 

Fantastické zvery a ich výskyt ma opäť vrátili do čias Harryho Pottera za čo som tomuto filmu vďačný ,Fantastické zvery Grindelwaldove zločiny ma maximálne sklamali a v duchu som si povedal nech ďalšie pokračovanie prekopu od piky a dajú si načas ,snáď sa to vyplatí lebo tento smer akým sa to začalo vyberať je zánik všetkého pekného s tematikou Harryho Pottera. A ONO SA TO VYPLATILO ! ! ! Z môjho pohľadu skvelý filmový zážitok presne taký aký som v duchu očakával - zvládnutá zápletka , zvládnuté efekty a načasovanie , zvuk taktiež s prehľadom zvládnutý ,výkon hercov skvelý vrátane nového Grindelwalda ,Mads Mikkelsen je veľmi kvalitný herec o tom niet pochýb no mal som obavy ako namňa bude pôsobiť vo veľmi dôležitej role  predsa Johny Deep je Johny Deep :) ale vôbec mi nevadil práve naopak sadol do svojej role dokonale. Keď sme s manželkou sledovali v kine záverečné titulky tak sme na seba kývli a to znamená že sme stoho mali kvalitný filmový zážitok a otom to ma byť :) Dúfam že to další diváci taktiež ocenia a vzniknú aj ďalšie 2 pokračovania ktoré sú naplánované ak tento diel prekoná tržby aké sa očakávajú.

plagát

Warcraft: Prvý stret (2016) 

Na úvod chcem napísať , že niesom vôbec znalec Warcraft hier ani ničoho iného :) takže hodnotím ,len film ako taký a musím uznať že na mňa urobil obrovský dojem , herci, zvuk, vizuál , celkový snímok veľmi podarený. Miestami som ani nedýchal , Travis Fimmel mi pripomínal v úlohe Lotharema ako polovičného Ragnara Lothbroka ( seriál vikings mám veľmi rád ) , ale celkovo mu postava podľa mňa sadla :)Určite si to ešte pár krát pozriem:)

plagát

Harry Potter a Polovičný princ (2009) 

Veľmi veľmi veľmi som si prial ,aby Polovičného princa sfilmovaly kvalitne, kvalitný snímok to podľa mňa je ,ale sklamaly má opäť nezrovnalosti s knižnom predlohou nebudem tu rozpisovať všetko, vyberiem podľa mňa to čo každý nadšenec Harryho Pottera očakával a to je - súboj medzi Harrym a Snapom je v knihe oveľa dlhší a napinavejši ( obrovské sklamanie z mojej strany ) súboj medzi Dumbledorovou armádou a smrťožrutmi bol opäť dlhší a podrobnejší ( katastrofálne sklamanie z mojej strany ) inak to bolo dobre :) a ostane nezrovnalosti som priehliadoľ , aby som si nepokazil úplne dojem s filmu.

plagát

Harry Potter a Fénixov rád (2007) 

5 časť je podarená, skvelá atmosféra a celková filmová akcia je o úroveň vyššie ako v minulých dieloch ,no musím povedať že aj tento snímok sa oproti knižnej predlohe podľa mňa v podstatných veciach menil napr- o testraloch sa dozvedá nie od Luny ale od Hargrida,- zamilovaný príbeh Cho a Harry mal byť oveľa rozvinutejší nato som sa ja osobne tešil :) a Cho nezradila Dumbledorovu armádu bola to priateľka Cho Marietta,- Prorctvo sa dozvedá v knihe celé od Dumbledora a nie s nejakej gule ,ktorá mu ho povie a takto by som mohol pokračovať s ďalšími vecami ,ale tieto pokladám za najpoctatnejšie inak som si film užil.

plagát

Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) 

Na ohnivú času som sa tešil nenormálne veľmi ,ALE tejto časti ukradli dušu poďme konkrétne - Dumbledor mi pripadal ,ako na kokaine ,ktorý keď neni v zábere tak akurát sňupe na dievčenských záchodoch, pritom mal pôsobiť ,ako stále rozvážne - ako môžu zmeniť úplne postavu , ktorá dá Harrymu žiabrovku vo filme Neville v knihe dobby - Ludo Bagman, hlavný rozhodca trojčarodejníckeho turnaja v celom filme akosy chýbal - sfinga sa úplne vyparila vo filme naňu som sa tešil najviac s celého filmu vedel som jej každú vetu čo povedala a oni ju tam nedajú a takto môžem pokračovať ďalej a ďalej no skrátim to odstupom času ,ako ubehali roky tak som si zvykol musel som ,ale 4ka je po 3ke časť ktorú sledujem opakovane najmenej.

plagát

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004) 

S 3ky som mal po dopozeraní v kine veľmi zmiešané pocity na jednu stranu sa my páčilo ,ako bol cely snímok poňatý bol tam oproti minulým dvom značný posun vo všetkom , ale úprimne má VEĽMI sklamalo to že sa to úplne vymykalo knižnej predlohe a na scény na ,ktoré som sa tešil už ,ako malí chlapec ,keď som čítal v posteli knižku tak buď tam neboli , alebo boli úplne prehodené a to vomne zanechalo emočné následky :) Musím povedať že ku väzňovi z azkabanu sa vraciam oproti iným častiam najmenej krát.

plagát

Harry Potter a Tajomná komnata (2002) 

Po dopozeraní 1tky v kine som sa nemohol dočkať na 2ku a nesklamala opäť som sa cítil ako čarodejník , dej má vtiahol, zvuk skvelý a vizuálne efekty natu dobu veľmi podarené :) Film vo mne zanechal o niečo temnejšií ,ale v hrubej podstate identický pocit ako z kameňa mudrcov takže som sa už nemohol dočkať na vezňa z azkabanu:)

plagát

Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) 

Harry Potter to je moja srdcovka a vždy bude a hlavne kameň mudrcov :) ,vyrastal som pri ňom, všetky knihy som prečítal, na každú časť som bol v kine a hltal som každú scénu a musím povedať že to vomne zanechalo neskutočnú emóciu ktorá stále pretrváva. Púšťam si ho stále na Vianoce , ale aj počas roka si ho rad pripomeniem , každému filmu sa dá niečo vytknúť ,ale harry je pre mňa Number 1 a veľmi veľmi sa teším až si to pozriem prvýkrát s mojou dcérkou keď bude mať nato dostatočný vek.