Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

Fanny a Alexander

Fanny a Alexander (1982)

Niesom dobry v príhovoroch ale aj tak to skúsim. Film filmov, veľdielo nadovšetko. Nikdy by som nečakal že v jednom filme (aj keď 5 hodinovom) dokáže filmár zachytiť všetky emócie tak aby si z nich divák odniesol všetko. Ani jedna scéna nebola prikrátka a prechod medzi náladami vo filme bol nepostrehnutelny. Všetko to bolo akoby to bol život sám. A o tom ma byt umenie, zachytiť dôležité veci zo života iných a preniesol ich ľudstvu. Nie každý ma šancu prežiť si to čo iný ale prežiť to vo filme môže mat ešte lepší účinok. A presne to tento film zvláda skvelo. Je to komédia ale zároveň aj psyychlogicka a depresívna dráma, horror ale aj romantika. Toto je magnum opus filmového umenia. A od koho iného ako od Bergmana. Mohol by som tu tento film povznáša ešte aj hodinu ale nechcem vám ničiť cas ktorý by ste mali využiť na pozretie si tohto diela.

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

Ak si myslíte, že „Pulp Fiction“ je vynikajúci, mýlite sa. Je viac než vynikajúci. Je to míľnik v histórii filmovej tvorby. Je to už klasika. Ale prečo? Kvôli mnohým slovám ,,fuck”, alebo kvôli kúskom mozgu na zadnom okne automobilu? Nie, to určite nie je dôvod. (bohužiaľ niektorí ďalší používatelia - našťastie menšina - to nechápu). Tarantino vytvoril film, ktorý sa trochu líši od mnohých iných akčných, gangsterských alebo zločinných filmov. Čo je tam také odlišné? Vie, že téma filmu je „v pohode“, vie, že je to produkt masovej kultúry, a sám ho dokonca má rád. Ale usmeje sa nad tím a rozpráva tri veľké príbehy s množstvom irónie. A táto irónia je prvým bodom. Druhým bodom je, že vytvoril extrémne schematické postavy. Určite to nie sú ďalší akční hrdinovia, na ktorých zabudnete tak rýchlo, ako dokážete žmurknut. Sú to ľudské bytosti ako my, hovoria o Burger Kingovi a McDonaldovi, o televíznych seriáloch a masáži nôh. Jediny rozdiel je že zarábajú peniaze zabíjaním iných alebo predajom drog. Čo iné je také skvelé na Pulp Fiction? Sú to hereci, réžia, kinematografia, soundtrack, zmysel pre humor a celý a vlastne všetko ostatné. Podľa môjho názoru to nestojí nič menej ako 5 z 5 . Majstrovské dielo.

Zväčšenina

Zväčšenina (1966)

Film iný ako iné. Neide o klasickú detektívku. Ide o rulebraking film ktorý je podľa mňa jeden z najlepších filmov aký bol kedy natočený. Antonioni natočil majstrovské dielo o fotografovi ktorý na vlastnej fotke objaví niečo čo nemal.