Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia

Obľúbení režiséri (10)

Quentin Tarantino

Filmový mág, ktorý vie vždy vytvoriť niečo čo tu ešte nebolo a zároveň niečo čo nepotrebuje k dokonalosti dej ani nič podobné, ale stačia tomu perfektné a majstrovsky spracované dialógy a fantastický štýl réžie, ku ktorému sa ešte nikto nikdy nepriblížil a ani asi nikdy nepriblíži. Jeho štýl je proste unikátny a naprosto dokonalý vo všetkých smeroch. Jeho meno samé, je už zárukou 90% a viac kvality. Jeho filmy sú ďaleko za hranicami geniality. 

 

Neodporúčam však obyčajným divákom začínať s filmami ako Kill Bill, alebo Once upon a time in Hollywood, skôr by som odporúčal začať s filmami ako Django Unchained alebo Inglorious Basterds, pretože predsa sa jedná pre nenavyknutého diváka o stráviteľnejšie filmy. 

 

 

Rebríček: Top 5 filmov

1. Kill Bill: Vol. 1 

2. Inglourious Basterds

3. Once Upon a Time in Hollywood

4. Hateful Eight

5. Django Unchained 

Christopher Nolan

Christopher Nolan je Pán Režisér (s veľkým P a R), pretože min. vo väčšine jeho filmov ma ako diváka núti hltať dianie na obrazovke a fantasticky ukazuje, že on má všetko zmáknuté na jednotku a presne vie ako urobiť film, ktorý zo svojho žánru vykope maximum a zároveň si ukradne veškerú divákovu pozornosť. Nolan totižto točí film ako súčasť umenia a aj keď sa mu to občas nepodarí (pozerám sa na teba Inception), tak vo väčšine z filmov dokáže na plátno priniesť vizuálne ale aj príbehovo strhujúci príbeh, ktorý sa stane úplne nezabudnuteľným. 

 

Rebríček: Top 5 filmov

1. The Prestige

2. Dunkerk

3. The Dark Knight Rises

4. Interstellar

5. The Dark Knight