Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (3)

2001: Vesmírna odysea

2001: Vesmírna odysea (1968)

Počiatky ľudstva... dobývanie vesmíru... cesta do nekonečna... tajomný monolit... koniec, ktorý je len začiatkom... Toto majstrovské dielo režiséra Stanleyho Kubricka inšpirované poviedkou klasika sci-fi žánru Arthura C. Clarka vyvolalo v dobe svojho uvedenia do kín priam masovú hystériu a takmer okamžite sa zaradilo medzi najlepšie diela filmovej histórie. Diváci po celom svete boli ohromení vizuálnou stránkou filmu, ktorá bola však len jedným z mnohých prostriedkov, ako ľuďom sprostredkovať neopakovateľný zážitok presahujúci medze nášho chápania.

2001: A Space Odyssey ešte ani dnes nestratila nič zo svojej sily: kladie otázky, no nedáva odpovede, opisuje, no nevysvetľuje, desí, ale aj udivuje a núti k zamysleniu. Existujú mnohé protichodné články a publikácie venujúce sa jej posolstvu, no len jediný názor je ten správny - vlastný. Ste pripravení na cestu?

Sin-Jin Smyth

Sin-Jin Smyth (2016)

Vždy na Halloween o polnoci, Diabol sa súčasne objaví na dvoch miestach: na vrcholkoch hôr v Indií a na tichom cintoríne v Kansase. Je druhý november, Deň zosnulých. Pár minút po vyhlásení tornádovej pohotovosti, dvojica policajných dôstojníkov prichádza do malého mestečka Shin Bone v Kansase, aby eskortovala väzňa bez minulosti a identity. Je známy len ako Sin-Jin Smyth...

Flicker

Flicker

Adaptácia rovnomennej knihy Theodora Roszaka sleduje osudy Jonathana Gatesa, absolventa filmových vied a filmového publicistu. Jeho posadnutosť legendárnym nemeckým expresionistom Maxom Castlom, ktorý počas dvadsiatych rokov minulého storočia emigroval do Ameriky, aby tu nakrútil svoje kultové béčkové horory plné upírov, vlkolakov a okultnej symboliky, pred ním odokryje skutočný svet filmu, rovnako fascinujúci ako desivý. Cesta za odhalením sprisahania nepredstaviteľných rozmerov lemovaná bizarnými figúrkami na čele s pubertálnym producentským géniom a ex-upírkou z Holandska praktikujúcou tantrický sex môže začať.

Reklama