Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (20)

Krstný otec III

Krstný otec III (1990)

Al Pacino povedal, že prvú vec, čo v scenári čítal, bolo: Michael Corleone ide s Kay z kostola a je zavraždený za bieleho dňa. Zkotúľa sa zo schodov a Kay príde za ním, pozrie sa na neho dole a pýta sa: "Michael zomieraš?" a on povie: "Nie."

Na love

Na love (1980)

Samotný názov Cruising odkazuje na celkové vyznenie filmu, hľadanie anonymného gay sexu, poväčšine na verejných miestach.

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Al Pacino v rámci prípravy na rolu strávil istý čas v East Harlem v spoločnosti autora knižnej predlohy Edwina Torresa, aby sa lepšie s postavou a atmosférou miesta zžil.

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Al Pacino si plánoval pre postavu Carlita nechať narásť dlhšie vlasy, aby ich mohol nosiť v cope, avšak keď osobne navštívil East Harlem, nijaký muž, ktorého stretol, tak vlasy nenosil.

Michael Collins

Michael Collins (1996)

Po úspechu Neila Jordana s Interview s upírmi (1994) sa štúdia pýtali, čo natočí najbližšie. Režisér a scenárista vyrukoval s Michaelom Collinsom, ktorého scenár mal v vymyslený už 12 rokov dopredu.

Doktor Mesmer

Doktor Mesmer (1994)

Počas súdu sa nechali investori počuť, že Rickman nie je pre rolu Mesmera dosť atraktívny, čo bol len ďalší výkrik do tmy.

Doktor Mesmer

Doktor Mesmer (1994)

Film mal pôvodne byť jedným z kino blockbusterov, ale to by znamenalo zmenu príbehu a tento prístup sa nepáčil scenáristom a Alanovi Rickmanovi, ktorý sa pre tento projekt nadchol. Spor skončil až pri súde, kde museli investori ustúpiť a film mohli natočiť podľa seba, projekt zastrešila televízia a film skončil len na videu, čo Rickmana nepotešilo.

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

V knižnej predlohe je plukovník Brandon o 16 rokov starší od Marianny Dashwoodovej. V realite je Alan Rickman o 29 rokov starší ako Kate Winslet.

Closet Land

Closet Land (1991)

Dej filmu je inšpirovaný skutočnými udalosťami čilskej aktivistky menom Veronica De Negri, ktorá bola mučená počas Pinochetovej vlády v Chile.

Closet Land

Closet Land (1991)

Scenár sa stal základom pre rovnomennú divadelnú hru, ktorá sa hráva v divadlách ešte aj v súčasnosti.

Reklama