Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (146)

plagát

Pozemšťané (2005) 

"Ze všech tvorů, kteří kdy žili, je člověk ten nejohavnější." (Mark Twain)

plagát

Kawasakiho ruže (2009) 

Je to taký film "pol na pol". Silná téma, ktorá ani zďaleka nie je naplno využitá. Prvá polovica filmu jedna veľká nuda (také nútené, prázdne, priam trápne dialógy som skutočne nečakala). Excelentné herecké výkony zabíjajú tie menej dobré. Možno som príliš mladá, možno som nič z toho nezažila, no myslím si, že keby šli do kina moji rodičia, starí rodičia či jednoducho tá "správna" generácia, pocítili by sklamanie.

plagát

Kinorama (2010) (relácia) 

Medzi plusy relácie (po úvodných dvoch epizódach) by som zaradila fakt, že sa drží pri zemi, na diváka pôsobí komorne a predovšetkým nekomerčne. Inak je dosť slabučká na obsah. Mám pocit, že tvorcom sa pri spracovávaní a vôbec hľadaní námetov nechce vyvíjať nadmernú aktivitu. Zhrnú (zostručnia, niekedy až priveľmi) dianie na filmovej scéne (prevaha SR, ČR nad celosvetovou). Filmový fanúšik sa žiadnych prevratných noviniek nedočká, všetko už bolo povedané, napísané niekde inde.

plagát

Bratia (2009) 

Debilný, no predovšetkým rýchlo nastrelený záver. Takmer za tri *.

plagát

Veronika se rozhodla zemřít (2009) 

V knihách Paula Coelha je každá jedna stránka, bez výnimky, plná nádherných myšlienok. Stačí sa začítať a odpútať od prítomnosti. Nechať sa viesť. Veľmi jednoduché a oslobodzujúce. Priznám sa, nedávala som tomuto skromnému filmu veľké šance. Naopak, pesimizmus pri spracovaní knižnej predlohy prevládal. Musím sa priznať, tušila som správne. No i napriek tomu, som pri záverečných titulkoch cítila spokojnosť. Má to však jeden háčik. Divák sa musí hneď na začiatku filmu odpútať od knižnej predlohy. Jednoducho akceptovať fakt, že to nemá s hĺbkovou výpovednou hodnotou knihy nič moc spoločného (samozrejme, má, základná myšlienka by sa tu nejaká našla, no veľa toho - krásneho /sexuálneho/ chýba). Ale brať toto dielko čisto z filmového hľadiska, pekná práca. Jednoduchá, priama a čistá.

plagát

Lietam v tom (2009) 

One Man Show .. George Clooney to dáva v plnej paráde! Filmík nie je zlý, plný právd i poloprávd .. veľmi záleží na hodnotách jednotlivca, čo si z tohto dielka odnesie. Na plný počet to po celú dobu ťahal hlavný hrdina, no i tak ho dať nemôžem, vadilo mi príliš veľa malých detailov :)

plagát

Pre moju sestru (2009) 

Nick Cassavetes .. človek, ktorý robí zo skvelých námetov tuctové americké "shity". Z obrazovky egoisticky sálajú konské dávky emocionálnych nátlakov na diváka .. mám totálne zmiešané pocity, ale nechuť prevláda. Našťastie sa vo filme pravidelne objavovala "spoľahlivo osvedčená" Cameron a rýchlo som si uvedomila, že je to len film a nie dobrý. Škoda. Mohol to byť nádherný zážitok (za iných okolností). Už dávno som nebola taká smutná, zmanipulovaná a nahnevaná.

plagát

Michael Jackson´s This Is It. (2009) 

Dokument (filmom sa tento počin určite nazývať nedá) nezachytáva ani stotinu z toho, aký mohol koncert v skutočnosti byť, ani tisícinu z toho, čo všetci prežívali pri jeho príprave a ani milióntinu z Michaelovho nadšenia a lásky k hudbe a všetkému živému i neživému na tomto svete. Pre skalných fanúšikov je to len malinká náplasť na zlomené srdcia, nenaplnenie poslednej nádeje, uvedomenie si skutočnosti, že už tu skutočne nie je a nič ho nevráti :´( .. no napriek všetkým výhradám .. Michael je Boh .. každú minútu som si vychutnávala s vedomím, že je to to posledné, čo mám a preto musím aj za takúto možnosť poďakovať. Váhala som medzi rozhodnutím zdravého rozumu a myšlienkou, že ide o rýchlokvasku, a že toto si M.J. nezaslúžil, všetku jeho energiu narýchlo zostrihať do hodiny a pol a vyhodiť to na trh, nech sa hrnú peniaze. Zvíťazilo však srdce fanúšika, ktoré si myslí, že sa to asi inak (lepšie) zostrihať nedalo, skutočne dúfam, že toto je maximum, čo sa dalo urobiť .. preto naivne dávam všetkých ***** pre Michaela.