Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V televíznom vysielaní už dlho chýbala relácia, ktorá by mapovala a informovala slovenských divákov, čo sa aktuálne deje vo svete filmu. Pripravované filmy do produkcie a distribúcie, informácie zo zákulisia natáčania, informácie o legislatíve a financovaní filmov, filmových školách, domácich aj zahraničných festivaloch a prehliadkach, vzdelávacích programoch, filmových workshopoch, to všetko ponúkne Kinorama, ktorej moderátorom je Peter Kočiš. Každý týždeň v tridsiatich minútach sprostredkuje sondu do sveta filmu. Kinorama je filmový magazín, ktorý bude sledovať všetky žánre - hraný a dokumentárny ako aj animovaný a krátky film. Prinesie rozhovory, inšpirácie, novinky o pripravovaných filmoch, o nových filmoch v kinách, o festivaloch a filmových prehliadkach doma i v zahraničí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (19)

-soch- 

všetky recenzie používateľa

Takže týmto pádom som dostal film do modrých čísel z toho fádneho a bezfarebného profilu :-) Kinoráma sa mi páči viac ako Filmový magazín, ktorý STV vysielala pred pár rokmi v sobotu a moderoval to hnusný Bruno Ciberej. Je to štýlová relácia, ktorá často mení pomer obrazu, čo môže na niekoho pôsobiť troška rušivo, ale až tak zlé to nie je. Berte ale moje hodnotenie ako neobjektívne, lebo si myslím, že hodnotiť reláciu, ktorá sa vysiela každý týždeň po prvom vydaní je nerozum. Uvidí sa vo štvrtok. + Kočiš nie je až tak zlý ako v reklame, už iba to som chcel. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mňa už v podstate neprekvapuje, do akých hlúpych projektov (ak ten odpad tak vôbec môžem nazývať) STV investuje MOJE koncesionárske poplatky. Aj tak je to len televízia, ovládaná politikmi, raz tými, raz onými. Naozaj ale akej múdrej hlave preboha napadlo V ROKU 2010 urobiť reláciu o filmových novinkách v kinách? Totálne zastaraný až mŕtvy typ programu, v dobe internetu je to, či sa to niekomu páči alebo nepáči, úplná blbosť. Jediné pozitívum vidím v tom, že nie každý má internet a tak je tento typ relácií preňho svojím spôsobom životne dôležitý, ak je filmový fanúšik. Ak ale máte internet a viete ho používať, skutočne netreba byť k tejto relácii trpezlivý a šetrný. Niečo také patrí do starého železa. A Kočiš mi začína liezť na nervy. ()

Reklama

PETOS 

všetky recenzie používateľa

Povedzme si to na rovinu. Výhody tejto relácie o filmoch, sú hlavne v tom, že je momentálne jediná svojho druhu na tunajšej televíznej scéne a venuje sa nekomerčnej filmovej scéne. Je síce pravda, že kritikami na aktuálne filmy naozaj šetrí ale môžme byť radi, že máme aspoň jednu takúto televíznu reláciu. ()

wer4 

všetky recenzie používateľa

Medzi plusy relácie (po úvodných dvoch epizódach) by som zaradila fakt, že sa drží pri zemi, na diváka pôsobí komorne a predovšetkým nekomerčne. Inak je dosť slabučká na obsah. Mám pocit, že tvorcom sa pri spracovávaní a vôbec hľadaní námetov nechce vyvíjať nadmernú aktivitu. Zhrnú (zostručnia, niekedy až priveľmi) dianie na filmovej scéne (prevaha SR, ČR nad celosvetovou). Filmový fanúšik sa žiadnych prevratných noviniek nedočká, všetko už bolo povedané, napísané niekde inde. ()

Zaujímavosti (1)

  • V spolupráci so Slovenskou televíziou vyrába nový filmový magazín Kinorama spoločnosť Partners Production. (POMO)

Reklama

Reklama