Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Dráma

Recenzie (12)

plagát

Podfukári (2013) 

L.Letterier, konečne prerazil aj v Hollywoode. Niežeby jeho predchádzajúce filmy z továrne na sny, neboli pozerateľné ale s týmto filmom, si vykopol bránu k áčkovej produkcii. Skvelý príbeh, herci i skvelo zvládnutá kamera. Aj scenár k podivu (5 scenáristov), drží spolu. Podfukárom preto právom patrí prívlastok "nenápadný blockbuster leta".

plagát

Kauza Cervanová (2013) 

Dokument, má sľubný námet, no zaostáva kdesi v polke trate a cieľová páska, je v nedohľadne. Odkrýva síce získané fakty, ktoré niekedy nepochybne šokujú a vyvracajú vinu známych páchateľov ale ukazuje divákovi, len jednu stranu mince. Na druhú stranu, si však treba uvedomiť, že tá druhá asi nebude nikdy odhalená. 4 hviezdy, dávam vďaka nadšeniu, režiséra, ktorý sa síce nedopátral k pravde ale aspoň sa o ňu pokúsil. Inak priemer.

plagát

James Bond: Skyfall (2012) 

Takže začnem zápormi, teda vlastne záporom. Totiž je iba jeden. Ako už bolo v niektorej recenzii k tomuto filmu, spomenuté, na chvíľu sa ocitneme vo filme Sám doma, ibaže v dospelej verzii. Chvalabohu tá sekvencia nie je dlhá. Teraz klady. Keď vyšla titulná pieseň, bol som sklamaný, no keď som ju počul zakomponovanú vo filme, úplne som na ňu zmenil názor. Či už ide o úvodnú titulkovú sekvenciu alebo ako podmaz v Macau, je skvelá. Hlavný záporák. Bondovky síce sledujem iba od čias Brosnana, takže prehľad o všetkých nemám, no čo sa týka videných bondoviek, tak Bardenov Silva je z nich najlepší. Ani ostatné postavy veľmi nezaostávajú. Taktiež hudba okrem spomínanej sekvencie Sám doma, nestráca dych. Záver: To či je táto bondovka najlepšia zo série, samozrejme logicky hodnotiť nemôžem no Mendes sa ujal kormidla, viac ako dobre, hoci na chvíľu ho asi zástupil Ch. Columbus. 95%

plagát

Paranormal Activity 4 (2012) 

Takže takto. PA4 je najslabší diel zo série. Opäť dlhé zábery, ktoré však nemajú ani takú silu ako v predchádzajúcich častiach a občas sa niečo pohne asi len preto aby nebol divák urazený. Finále. PA3 mala v dome starej mamy nádherné 15 minútové finále, no a tu. No zhruba minútové. Navyše iné scény ktoré mali vyľakať už divák videl na internete. Na druhú stranu však, tieto zábey boli fajn a nezaškodilo si ich pripomenúť. Film ponúka aj ďalšie otázky a keďže dúfam v ich zodpovedanie, tak dúfam že sa dočkám aj PA5. Zhrnutie. Najslabší diel série ma síce mierne sklamal, no pár záberov a nezodpovedané otázky, ma presvedčili, že sériu PA, ešte netreba zahadzovať za hlavu.

plagát

Avengers: Pomstitelia (2012) 

Koľko hviezdičiek, dať tomuto filmu, je fakt ťažká otázka. Film o hrdinoch, ktorý musia spojiť svoje sily aby nebola naša planéta totálne zničená... počkať rôzne podobné záplatky tu už boli. Nevadí veď predsa ak je to dobre spracované, všetko je v pohode. Lenže Joss Whedon. Práve on pochoval nádeje na výborný film. Veľmi veľa divákov si myslí pravý opak, lenže pozrime sa na to objektívne. Joss Whedon sa možno vyzná v tematike týchto filmov, lenže pritom zabudol na jedinečnosť. Dve tretiny filmu sú fakt výborné. Postupné zlučovanie hrdinov, dokonca scéna zo spoločnou hádkou, je podľa mňa najlepšia scéna z filmu. Lenže onedlho na to, sa všetko zrúti. Prichádza finálna bitka a tá je bohužiaľ pre film zdrvujúca. Kopírovanie. Bitka kopíruje Ostrov, Hviezdne vojny, či Transformers 3.Čiže to načo, sa divák tešil, nakoniec bolo už videné. Kopírovanie však nekončí a pokračuje finálnou pohodovou sekvenciou podfarbenou podobne ladenou hudbou, ktorá zase kopíruje každý z trojice filmov o Transformeroch. Nabudúce viac originality Výsledok 60%.

plagát

Kinorama (2010) (relácia) 

Povedzme si to na rovinu. Výhody tejto relácie o filmoch, sú hlavne v tom, že je momentálne jediná svojho druhu na tunajšej televíznej scéne a venuje sa nekomerčnej filmovej scéne. Je síce pravda, že kritikami na aktuálne filmy naozaj šetrí ale môžme byť radi, že máme aspoň jednu takúto televíznu reláciu.

plagát

Filmoviedky: Obhliadka (2010) (TV film) 

Po dlhej dobe zaujímavý formát na našej televíznej scéne. Hlavne príbehovo, veľmi dobre zvládnutá inscenácia. Chybou je podľa mňa nedotiahnutý záver v jednej rovine. Veľmi sa teším na ďalšie časti.

plagát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Netradičný film. Teda aspoň pre mňa. Počas filmu, sú síce scény, ktoré majú vystrašiť, no u mňa skôr, vyvolávajú úsmev. No zhruba 5 minút, pred koncom sa to mení. Z ničoho nič, sa atmosféra, ako filmu, tak v sále mení a to čo malo byť, od začiatku, prichádza až na koniec. No, je to o to silnejšie. Viem. Podobnú formulku, mali aj dve, predchádzajúce časti, no tu je to o dosť, strašidelnejšie.

plagát

Tron: Dedičstvo (2010) 

Risk je zisk. Zveriť vianočný projekt, debutujúcemu režisérovi, na poli hraných, je naozaj risk. No vyplatilo sa. Hudba, príbeh, štylizácia, to všetko vyšlo na výbornú. Inštrumentálne piesne, síce veľmi neuznávam, no toto je fakt výnimka. Obával som sa, že keď, som nevidel, jednotku, tak nebudem chápať, no stal sa pravý opak. Futuristický svet, bol vytvorený geniálne. Naozaj určené, takmer, pre každého.

plagát

District 9 (2009) 

Sú filmy, ktoré, keď sa ku mne dostanú, tak ich odložím, pre neskoršie pozretie. Totiž, mám, pocit, že to bude tragédia a ja oľutujem, ten čas, ktorý budem venovať, pozretiu, toho ktorého filmu. Tak to bolo aj, pri Districte 9. Po pozretí, však prišlo prekvapenie. Silný príbeh. Tie dve slová, tu majú veĺkú váhu. No pre, mňa tu je pár chvíľ, ktoré uberajú tomuto filmu, na dokonalosti.