Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (24)

plagát

Brat a sestra (2022) 

Nenávisť, láska, nenávisť, zhnusenie, láska, smútok. Hlavné postavy Alice a Louisa sa priam pretekajú, kto je emočne viac nestabilný. Ale och ako dobre sa na nich pozerá. Aj podradné urážky pôsobia fascinujúco, dojemné momenty sú zrazu absolútne prevalcované egami postáv. Nesmierne zaujímavé postavy, nečakané činy, no napriek tomu tak reálne a zo života. Dokonalé a veľmi príjemné pozeranie.

plagát

Navždy mladí (2022) 

Bolo to ako cestovať v čase do histórie francúzskeho filmu. Herecké výkony "nastávajúcich" hercov ma úplne dostali a prešla som si širokou škálou emócií. Každá postava bola niečim fascinujúca, hudba bola dokonalá, doslova na mňa dýchala bohémska atmosféra súboru. A ach tie farby.

plagát

Pomaľované vtáča (2019) 

Určite jedno z novodobo významných diel, o ktorom sa bude učiť na školách. Ale. Aj napriek faktu, že som čítala knižnú predlohu, som podľa reakcií okolia čakala surovú a srdcervúcu drámu, veľmi vizuálnu, nepríjemnú a drásavú. Nejde odporieť hercom ich skvelé výkony, avšak za srdce ma osud hlavnej postavy nechytil. Vizuálne spracovanie a množstvo nemých scén, ktoré rozprávajú viac, než slová hercov sú ale naozaj obdivuhodným kameramanským počinom. Obraz bol v tomto prípade určite napred.

plagát

Spiknutí proti Americe - Epizoda 6 (2020) (epizóda) 

Záver, ktorý ma veľmi vydesil. Zatiaľ čo predošlé diely sa pohrávali s naznačovaním, slovnými, či občas fyzickými konfliktami, politickými stratégiami a zastrašovaním, záver seriálu diváka ostro oboznamuje s krutou realitou, nie veľmi sa líšiacou od reality skutočnej histórie a života rasovo utláčaných národov v Amerike. Smutný, no veľmi poučný koniec.

plagát

Spiknutí proti Americe (2020) (seriál) 

Tento seriál ponúka nesmierne zaujímavý pohľad na život Židov v Amerike. Tiež však dobre ukazuje, ako jednoducho sa tvorí mienka a ako dokážu politici ovplyvňovať. Páči sa mi, ako sa tvorcovia pohrávajú s alternatívnym scenárom americkej histórie, kedy za prezidenta dosadia prožidovsky orientovaného kandidáta. Popri drtivej väčšine filmov o židoch a ich smutných osudoch z oblasti Európy je seriál zaujímavou zmenou, odkláňa sa od často predvídateľných scénárov podobných príbehov a nabáda diváka k zamysleniu. Velmi zaujímavý počin.

plagát

Vyšší princip (1960) 

Najlepší film z obdobia heydrichiády, aký som zatiaľ videla.

plagát

Smrt a slavíci (2018) (seriál) 

Úplne všetko ma na tom bavilo. Írska chladná krajina, krásna hudba, skvelé výkony. Ani tie poetické monológy mi nevadili. Prekvapil ma dosť nečakaný zvrat aj ironický koniec.

plagát

Wendy a Lucy (2008) 

Nie som ten typ človeka, ktorý by bez mrknutí oka robil nepremyslené veci. Predstaviteľka Wendy v tomto filme taká ale je. Nemá dostatok financií, a keď sa jej pokazí auto, nemôže pokračovať v ceste. Michelle mám rada, no tu ma trochu hnevalo, že sa takmer celý čas tvárila viacmenej rovnako. Asi trikrát počas filmu som mala naozaj chuť zaskočiť za ňu a, napríklad poriadne vynadať tomu mladému ambicióznemu predavačovi. Ako vravím, veľa vecí ma tam tak trochu hnevalo a vadila mi moja bezradnosť. Ale to bolo myslím jedným zo zámerov tvorcov.

plagát

Candy (2006) 

Tak toto bol veľmi intenzívny film. Emócie s postavami prežívate nejak automaticky. Ich zúfalstvo som im verila, hrali naozaj skvelo. Len si myslím, že boli celú dobu závislosti až príliž krásni. Trochu viac "feťáckeho" výzoru by filmu ešte pridalo na surovosti.

plagát

Můj nejmilejší bar (1996) 

Jarmushov formát dotiahnutý do vtipnejšiej a milejšej podoby s vyzubenou komickou tvárou Buscemiho. Rada pozriem znovu.