Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenzie (38)

plagát

Oppenheimer (2023) 

Musím priznať, že som sa trošku tohto filmu obával (napríklad Nolanov Dunkirk som až tak veľmi nemusel). Aleee Oppenheimer sa vydaril (aspoň podľa mňa) a keďže som vyštudoval jadrové inžinierstvo (J. R. Oppenheimer, kvantová mechanika a fyzici okolo nej ... mi je známe a dodnes sa rád vraciam k ich životopisom, atď atď), tak si ho ešte určite rád pozriem znova. Ak ste ešte v kine na tom neboli, tak odporúčam pozrieť, je to skvelý film.

plagát

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023) 

Práve som sa vrátil z kina a teraz mám po toľkých rozporuplných recenziách konečne vlastný názor. Indiana Jones patrí k mojim kultovým filmom. Dôvodov je niekoľko, od moje lásky k histórii, archelógii, mystickým artfekatom až po akcie v podaní Indyho, atď atď ... skrátka mám rád túto seriu. Áno, viem, že nikto nežiadal piaty film. Áno, viem, že Indiana Jones I, či II. ... boli lepšie. Naozaj to tak je a málokedy "niečo" čo je pokračovaním niečoho zpred 40 rokov je rovnako dokonalé. Je naivné si myslieť, že napríklad vzťah s mojou manželkou bude presne vo všetkom tak ako pred 30 rokmi, samozrejme, že ten jedinečný zážitok, ktorý sme mali v roku 1981 z Dobyvateľov stratenej archy nebude aj piaty-krát rovnaký. To asi nie je v živote reálne. Ale aj tak som bol s týmto filmom spokojný - a teda u mňa na úrovni 4* ... Tak prečo som dal 5*? Pretože to bola to dôstojná rozlúčka s Indiana Jones-om. A aj odísť treba vedieť, či má svoje čaro. "Klobúk dole, Mr. Indiana Jones ... vždy si Vás rád o5 pozriem ... nech sa Vám darí ;-)!

plagát

James Bond: Špión, ktorý ma miloval (1977) 

Asi to najlepšie z Bondových filmov v podaní Rogera Moora. Skvelá akcia, doplnená mnohými prekvapeniami, vychytávkami a športovými autami. Hlavný darebák je dokonalý a Bondove dievčatá sú tiež milé. Je síce pravda, že je to už starý film, no má nadčasové čaro.

plagát

James Bond: Skyfall (2012) 

Skyfall oslávil 50 rokov bondoviek v kinách. Začínajúci špión Daniela Craiga z Casino Royale je teraz už veterán. Film znovu predstavuje niektoré známe postavy, mladšie, hi-tech Q a novú slečnu Moneypenny. V pozadí sa vznáša aj nové M. Film tiež odkazuje na predchádzajúce bondovky ako súčasť osláv zlatého výročia. Bolo takmer neskutočné vidieť, ako Skyfall nakrútil oscarový režisér, vyhral Oscara a stal sa jedným z najlepšie zarábajúcich filmov všetkých čas. Bond za miliardu dolárov.

plagát

James Bond: Chobotnička (1983) 

Azda najviac ma bavil Roger Moore ako James Bond v Octopussy. Ide o trinásteho JB zo série a šiesty, v ktorom hrá Roger Moore ako James Bond. Maud Adams je úžasná, ale aj Kristina Wayborn vyzerá skvele. Akčné sekvencie tiež patria k tým lepším a takisto i humor je dobrý. V skratke je to to najlepšie z 007 od Rogera Moora.

plagát

Povolenie zabíjať (1989) 

Timothy Dalton jako Bond se mi líbil. Ano, možná pro někoho trochu netradiční zpracování, protože jde o typický příběh o pomstě, pro mě to byla dobrá podívaná.

plagát

Zubaté ostrie (1985) 

Teddy Barnesová je právnička, ktorá sa stále spamätáva z pochybných metód svojho kolegu, a ujme sa obhajoby Jacka Forrestera, ktorý je obvinený z vraždy svojej manželky ostrým nožom. Postupne prepadá Jackovej zvodnej sile a Teddy sa zamiluje do muža, ktorého teraz musí brániť, zdá sa však, že jej problémy sa ešte zhoršia ... Keď som to videl v 80.-tych rokoch prvýkrát, bol som pripútaný na plátno v kine a v tom čase by som tomuto filmu dal 4 hviezdičky ... s odstupom času je to pre mňa dobrý ... = 3*.

plagát

James Bond: Muž so zlatou zbraňou (1974) 

Čo sa týka bondoviek, hoci to nie je to najlepšie, ale hej, zaslúži si body za to, že Roger Moore nám dal ďalšiu variantu Jamesa Bonda ... aj keď pre mňa osobne Roger Moore nie môj obľúbený Bond. Možno to chce trpezlivosť a teda vidieť viackrát (?).

plagát

James Bond: Spectre (2015) 

Toto síce nie je najlepší film o Bondovi, ktorý bol natočený, ale je to ďalší solídny výstup Daniela Craiga. Videl som to len raz a niekedy je oveľa lepšie, ako tvrdia mnohí, sa na tento film pozrieť opäť. Možno po druhom zhliadnutí to skutočne ocením oveľa viac ako po prvom zhliadnutí.