Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (5)

plagát

Imagine: John Lennon (1988) 

Vynikajúco a pútavo spracovaný filmový dokument ponúka obraz o živote a tvorbe Johna Lennona v kontexte doby. Vykresľuje jeho povahové a citové stránky, rodinné zázemie, skladateľskú osobnosť, dotýka sa jeho vzťahu k výtvarnému umeniu, ale aj sociálnemu cíteniu, jeho otvorenosti k spoločensko-politickým udalostiam. Na pozadí príbehu Johna Lennona sa odvíja aj príbeh skupiny Beatles, vznik, vývoj, obdobie beatlemánie... Výpovede priateľov, spolupracovníkov, rodiny z rôznych uhlov pohľadov dotvárajú osobnosť Johna Lennona.

plagát

Divoký Django (2012) 

Strhujúci príbeh plný akcie, vynikajúcich hereckých výkonov, neočakávaných zvratov, ale aj humoru a skvelej hudby Ennia Morriconeho.

plagát

Richard Müller: Nespoznaný (2016) 

Dokument žiaľ nezachytáva muzikantský vývoj Richarda Múllera, neponúka komplexný pohľad na jeho život a tvorbu, spolupracovníkov a kľúčové obdobia tvorby. Selektívne sa skôr sústreďuje na problematické obdobie jeho života, plné zdravotných problémov. Dokument tak pôsobí skľučujúco až depresívne a neoplýva informačnou hodnou.

plagát

Tony Bennett & Lady Gaga naživo (2014) (koncert) 

Skvelý koncert, ktorý ulahodí zaujímavým spojením dvoch žánrovo rozdielnych generácií interpretov. Tonny Bennett si citlivo a dômyselne vyberá k spolupráci v duetách talentované speváčky, aby v nich odkryl nespútané muzikantské osobnosti. V Lady Gaga tak spoznávame skvelú jazzovú speváčku s dokonalým frázovaním a precítenosťou. Vynikajúci zážitok!

plagát

Varga (2017) (študentský film) 

Premárnená príležitosť a nevyužitá šanca obsahovo uchopiť tak skvelú tému, ktorou osobnosť Mariána Vargu nepochybne je. Voľba kladených otázok naplno odkrýva autorkinu neskúsenosť, neznalosť Vargovej muzikantskej tvorby, až nezáujem... O to smutnejšie vyznieva fakt, že túto príležitosť nevyužili ani profesionálni filmári a dokumentaristi za uplynulých 50 rokov jeho pôsobenia na hudobnej scéne.