Reklama

Reklama

Richard Müller: Nespoznaný

  • Česko Richard Müller: Nepoznaný (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu. NESPOZNANÝ je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi. Nakrúcal ho tri roky a pokúsil sa vyskladať mnohovrstevný portrét svojho obľúbeného speváka, ktorého songy ovplyvnili celé generácie Slovákov a Čechov. Snímka zobrazuje nielen lesk reflektorov, bulváru či okázalú tvár vystúpení, ale najmä tvrdú prácu, ktorá sa skrýva za úspechmi Richarda Müllera. Nekonečné cestovania, úsmevy pri rozhovoroch s cudzími ľuďmi, izolácia, stres aj únava – aj to je cena, ktorú musí Richard Müller platiť za to, že môže robiť prácu, ktorú ma rád – hudbu. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (87)

cure 

všetky recenzie používateľa

Dokument to nie je pekný, ale je poctivý a pravdivý. A tak to má byť. Richard, napriek všetkému máš moje uznanie za to čo robíš. Verím, že budeš pokračovať a ešte nájdeš vyrovnanie a pokoj v duši aj tu na zemi. Vďaka, že napriek vlastnému nepokoju ešte stále dokážeš pomáhať a dávať radosť pokoj a istotu veľa ďalším ľuďom. Má to všetko stále zmysel. Dokazuje to aj tvoj najnovší album 55, ktorý by už možno nebol, ale je a to je super, lebo stále si vždy pripravený a nespoznaný frajer v exprese Tón s cigaretkou na dva ťahy a biolektrovíziou v očiach. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Muller ma nekolik dobrych pisni, ktere se mi libi. Jinak neni ani mym oblibencem, ani ho nijak neodsuzuji. Krome jakesi zavislosti na drogach ci depresich o nem nic nevim. Presto jsem se z dokumentu o nem nic nedozvedel, krome toho, ze byl nekolik let pritelem Ivy Bittove. Dokument muze uspet jako obraz nekoho v dekadenci, mene uz jako medailonek jednoho z nejvyraznejsich slovenskych umelcu sve doby ci snad uceleny prehled nekoho vyznamneho. Podle me zbytecny film a promrhany namet. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ráno čo ráno chodia tisíce z ľudí do otravnej, blbej práce. Takýto spôsob prežívania sa skôr či neskôr prejaví v tvári i správaní. Jednoducho, ak človeka niečo nebaví a otravuje, tvár churavie a výraz naštvaného zúfalstva je častým spoločníkom spolucestujúcich v raňajšej hromadnej doprave. Práve tak RM. Hýrivú a tvorivým potenciálom naplnenú mladosť populárneho speváka a textára vystriedal apatický mámvpučizmus, mlčanie a otravná nálada. Spievať spieva, veď čo by iné robil, no elán a nadšenie sú fuč. Veselé drogy vystriedali posmutnelé psychofarmaká a zdanlivo to vyzerá na úpadok. Ale nie je. Vidieť liknavý prístup i nechuť k práci s vedomím, že robiť by sa (asi) malo. Ale zintrovertnenie a prechod od hurónskeho smiechu k tichu nemusí byť degeneráciou. Možno len snahou o prechod do ústrania. Len to, čo ľudia neriešia často u seba a svojich známych (otrávenosť robotou, do ktorej sa z existenčných dôvodov musí chodiť), riešia u populárneho speváka. Portrét je neveľmi veselý, no o to úprimnejší, snáď aj pravdivejší. ()

plechulka 

všetky recenzie používateľa

Richard M, v dokumentu připomíná obrovského Moby Dicka na konci sil, okolo kterého krouží hejno kosatek dychtivě čekajících na příležitost si ukousnout kousek z jeho těla či duše..... dost smutná podívaná, nicméně za autora hovoří hlavně dílo a pár písniček tohohle pána se (určitě nejen mně) vrylo do duše a provází mne desetiletí.... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Richarda Mullera dlhodobo považujem za najlepšieho, najkvalitnejšie, najkreatívnejšieho slovenského speváka. Jeho tvorbu sledujem so záujmom už mnoho rokov. Prežíval som s ním začiatky v kapele Banket a potom aj všetky tie jeho excesy, výstrelky, prešľapy, škandály. Nikdy som na neho nezanevrel, pretože som ho vždy považoval za svojrázneho, jedinečného umelca. Teraz je to už pán v pokročilom veku s vysokou nadváhou, s ťažkými mániodepresívnymi stavmi a s podlomeným zdravím. Stále má však môj obdiv a rešpekt. **** ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Dokument sa nakrúcal počas príprav a turné Richarda Müllera so slovenskou vokálnou kapelou Fragile v rokoch 2013 – 2016. (lukyno40)
  • Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek „zcenzurovat“. Autoři se následně vyjádřili, že doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů. (sator)
  • Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama