Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (16)

plagát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Strašné niečo....ešte nikdy som ničomu z Marvel Universe nedala také nízke hodnotenie, ale to je za tie 2 hodiny života, ktoré mi nikto nevráti. Márne hľadám niečo pozitívne, ale nič ma vlastne nenapadá. Trápne a prázdne dialógy, digitálny, prepestrý a ublikaný bordel, permanentné ochrnutie tváre jednej z mojich naj herečiek, tak mi prišlo, že to Michelle odohrala s jedným kŕčovitým výrazom v tvári, no a záporáka - prieči sa mi napísať hral, ale nemám pre to adekvátny výraz - pravdepodobne najtopornejší chlap, akého som za dlhú dobu videla, plus ako hlavná, záporná a najmä všemocná postava totálne smiešny a nefungujúci . Paul Rudd bol buď znudený, alebo mu to celé bolo prosto jedno, Evangeline a Douglas si len dali krížik za účasť. No a príbeh sa pre zmenu nezúčastnil vôbec. By ma zaujímalo, či to dávalo štábu zmysel, že čo vlastne robia...

plagát

Království zombie - Série 2 (2020) (séria) 

Anciáša tam, dva večery a druhá sezóna za mnou, zas mi zostáva len povzdych - kedy bude tretia?? Ach jaj.. Táto druhá sa mi páčila snáď ešte viac ako predošlá. Všetko šlape ako má:)

plagát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Dôstojné priame pokračovanie Terminátora a T2, v podstate zavŕšenie kovovej trilógie a to vo veľkom štýle. Ignoruje zvyšné zbytočné T-movies a ja tiež. Trojka ma nejak nebrala, i keď zas až taká hrôza to nebola, zato štvorka už áno. No a ten predchádzajúci film... Ma doslova odrovnal. Niečo tak tupé som už dlhšiu dobu v kine nevidela.. Pán Jai C. by mal prestať hrať. Navždy. Slabín tam bolo ďaleko viac, od debilného scenára po logické lapsusy až po,, skvelé " herecké výkony. Spamätávala som sa nejakú chvíľu. Čo už. S malou dušičkou posmelenou pozitívnymi ohlasmi som sa vydala na hádam poslednú časť tejto ságy. A za mňa spokojnosť. Akcia od začiatku do konca, nostalgických pomrkávaní na fanúšika aj zo tri vrecká, hlášok sa tiež pár našlo. Solídne štyri svietidlá.

plagát

Lucifer - Série 4 (2019) (séria) 

Akokoľvek ma to mrzí, hlavne s ohľadom na kedysi parádny pilot, Lucifer sa niekde cestou zmenil na Beverly Hell 90210. Nonstop tliachanie o pocitoch, rochnenie sa v umelo vytváraných vzťahových zápletkách na pozadí päťminutových detektívnych prípadov, kde bol vrah buď prvým vyspovedaným svedkom, alebo nálezcom tela, jednoducho najčastejšie, ak nie teda vždy jedinec vyspovedaný Chloe a Luciferom na začiatku prípadu. Diel od dielu to bolo fádnejšie, bolo ľahko povedať, že tento či táto je vrah. A ani raz sme sa nepomýlili. Ok, primárne to nie je krimi seriál, budiž. Ale čo to teda je? Komédia ani satira tiež nie, ako dráma to tiež nefunguje a dialógy šuštia papierom. Ostáva len lepkavé a uťahané Beverly Hell 902 10, kde ten miluje tú, ale nevedia si to vyjasniť, onen zas nemôže zabudnúť a trúchli za onou, hentá sa zamilovala do hentej, čo ju pre hentoho nevidí a LAPD je jeden veľký holubník, kde si môže na miesto činu nakráčať asi kto chce, na okrsku si sadnúť za comp a vŕtať sa v spisoch a ani velenie tam nemajú. Asi im došli Kainovia. Velebnosti, du blejt. Boaa, kde je ten čierny humor z prvej sezóny?

plagát

The Rook (2019) (seriál) 

Kniha Hra veží patrí do mojej osobnej top 20. Príbeh Myfanwy Thomasovej ma dostal od prvej stránky, ktorú som pred rokmi prečítala a udržal si ma až do tej poslednej. A že to bola parádna jazda.. Odvtedy som ju prečítala opäť asi 3x a budem si to musieť zopakovať, aby som si napravila chuť po tomto seriálovom guláši. Dopozerala som posledný diel a neviem, čo si o tom myslieť. Je to ako keď si kúpite čo ja viem nový Xbox, dychtivo rozbaľujete parádnu krabicu s nápismi a reklamnými sloganmi a po otvorení sa vo vnútri skrýva Tetris hra 8v1 z vietnamskej tržnice. Seriál má s knihou spoločné tak mená pár postáv, plus tej hlavnej, premisu zobudenia sa na moste s mŕtvymi agentmi, sem tam nejaký ten dopis samej sebe a existenciu agentúry Checquy. Éto vsio. Celý ten parádny príbeh s fantasy prvkami je preč. Miesto neho niekto vymyslel relatívne nezáživnú žánrovú zmesku s agentmi, obchodovaním s ľuďmi ako je Myf a jednu akože spätne šokujúcu bublinu o hľadaní jej pamäte a kto jej ublížil. A popritom ten pôvodný príbeh bol o niečom inom, oveľa väčší, nápaditejší, fantaskný.. O to viac som sa tešila, keď som na Databazeknih v komentári pod Hrou veží objavila, že je aj seriál. Už ma tá radosť prešla. Pozrela som a okrem narastajúceho sklamania z dielu na diel, ten posledný bol ešte aj pekným kopancom do xichtu pani logike. To, čo sa dialo okolo rezidencie diplomata a v nej v podstate takmer do záverečných tituliek nemohli myslieť vážne, či? Horkosmutné dve hviezdičky. A to ani neviem začo vlastne? Otrasná hlavná predstaviteľka, chyby, roztrasené a haluzné výjavy, ťažký rozbeh, tak prečo? Asi za tú atmosféru, britský prízvuk a pár hlášok, ešte si to nechám utriasť.

plagát

Bosch - Season 5 (2019) (séria) 

Po zhliadnutí piatej sezóny Boscha sa žiaľ musím zaradiť k tým sklamanejším divákom, ba sa až čudujem päťhviezdičkovým ováciám. Úprimne sa priznávam k neznalosti knižnej predlohy, i keď aj tá už čaká v poradí na očnú prehliadku. Nemyslím si však, že neznalosť predlohy musí byť na škodu, aspoň teda pri kvalitnej a premyslenej scénaristickej práci by to tak nemalo byť. Netuším kombináciou koľkých dielov knižnej série je piata sezóna, ale jedna kniha to isto nebude. A to je myslím aj jeden z problémov, ktoré s touto sezónou mám - príliš veľa dejových liniek, poťažmo prípadov. Je to potom nejaké rozmrvené, rozťahané, pár okamihov trvá kým sa človek v novej scéne zorientuje, že vo co gou, plus vďaka toľkým mikropríbehom mi niektoré boli tak akosi ukradnuté, ba dokonca nudili. A to by sa diať nemalo. Preč je údernosť a zhustenosť prvej, prípadne aj druhej sezóny, tu je akýsi málochutný a občas nevýživný guláš. Zo všetkých dielov ma bavili 2, ale aj v nich sa našla nejaká tá pre mňa prebytočná chvíľa. A to nespomínam facky logike. Posielať do utajenia policajta, ktorého xicht je prefláknutý na verejnosti už od prvej sezóny, kde predsa kúpil svoj dom tuším za predanie práv na sfilmovanie svojho prípadu, plus toľko prepieraný prípad, v ktorom Honey Chandler žalovala Boscha a tak ďalej.. Veď v novinách a na nete musel byť pečený varený.. A on pohodka len neosprchovaný a krívajúci akože vágus ide undercover... Bez akejkoľvek zmeny vzhľadu... Wtf? A storka ako sa to prevalilo.. To akože kde chlapci v púštnom tábore zohnali práve dnešný Nový Čas s Boschom na titulke? A takýchto za mňa blbostí tam bolo oveľa viac. Nuž ktožvie, možno sa to tak dočítam i v knihe a nemohli za to scenáristickí chalani , uvidíme. Ale piata sezóna za mňa dosahuje len priemer, slabšie tri hviezdy. A aj to len za Titusa, ktorý sa pre túto úlohu evidentne narodil. Koniec slohovej prace :D

plagát

Tiesňové volanie (2018) 

Niečo je zle, keď hneď odhadnem pointu a zdĺhavou a pomerne nudnou cestou filmom zistím, že čuduj sa svete to presne tak aj bolo. Ach jaj. Ten čas strávený týmto filmom sa mi už nevráti.

plagát

Aquaman (2018) 

Farebné, veľkolepé, nápadité fantasy pomrkávajúce nostalgiou (hello Dolph) , občas strašne digitálne vyhladené (hello Nicole) a občas kapánek strnulé ( hello Momoa). Ale viete čo? Stále kuuuuuuuuul :D.. Užila som si túto digijazdu:)

plagát

Shazam! (2019) 

A čo ja viem... Nebolo to vyslovene zlé, ani nudné, ale tak nejako to mnou len prešlo a nič nezanechalo.. Po troch týždňoch si poriadne nepamätám ani jednu scénu, žiadny vtip, nejaký dialóg či hlášku, žiadnu strhujúcu akciu. Tuším sa tam vyskytoval môj obľúbený Mark Strong, ale ani ten nezanechal výrazný dojem, ako to bolo napríklad v Kick Ass, kde som jeho záporáka žrala. Shazam je konzumný film, nepotrápil a ani neobohatil. Amen

plagát

Království zombie (2019) (seriál) 

Juchú, zombie mňamkaa! Takto sa to robí, zaujímavo a úderne a nie spraviť z kedysi fajn mŕtvolného seriálu rozblemcnutú telenovelu. A zas sa pýtam - ako prečkať tú pauzu do druhej sezóny??