Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Rodinný
  • Komédia
  • Dráma

Recenzie (436)

plagát

Spirit - pomstiteľ (2008) 

Neviem ako inak opísať tento film než Sin City z wishu. Tento film má neskutočne vyšperkovanú vizuálnu stránku ale stagnuje na príbehu. Ten sa sústreďuje na veľmi veľa rôznych vecí naraz a vzniká z toho nezaujímavý mišmaš udalostí ktoré dotvárajú bizarné akčné sekvencie. Celkom ma zaujalo, že to režíroval Frank Miller ale ako píšem, nie je to zaujímavé ani zábavné. Má to svoje momenty a dosť tomu pomáha vizuál ale celkovo to nestačí.

plagát

Harley Quinn (2019) (seriál) 

Prvé dve série patria medzi to najlepšie čo animované seriály pre dospelých kedy priniesli. Veľmi originálne poňatie DC postáv a zábavný trefný humor. Korona ovplyvnila ale produkciu tohto seriálu a veľmi dlho trvalo kým sme sa dočkali pokračovania. Avšak po dvoch skvelých sériách sa zo seriálu stala iba kompilácia vtipov o sexe. Naozaj som veľmi sklamaný lebo seriál už nemá čo ponúknuť a na to aký mal skvelý štart je to veľmi smutné. Stále mám rád tento seriál ale bol by som radšej ak by nepokračovali lebo je to fakt miestami trápne.

plagát

Echo (2024) (seriál) 

Tak som si pozrel Echo a je to ďalšie sklamanie. Prvá epizóda začína dobre, ukazuje nám udalosti z Hawkaye seriálu z jej perspektívy. Sú tam dlhé zábery bez strihu, Daredevil a celkovo prvá epizóda je fajn štart a pôsobí až tak Rodriguezovsky. Bohužiaľ ale Echo nie je zaujímavá postava a o to menej sú zaujímavý jej príbuzní, ktorí hrajú veľkú rolu v tomto seriáli. Celé to je o indiánskej kultúre (a miestami to je dosť cringe, hrá tam stále indiánska hudba skoro v každej scéne) a z nejakého dôvodu je do toho zapletený kingpin.Ten mi tam príde úplne na silu a je vidno, že nevedeli čo s touto postavou robiť. Predsalen toto je viac seriál o Kingpinovi než o Echo... Toto je úplne zbytočný seriál ktorý má pár dobrých nápadov ale nepridáva opäť do MCU nič nové iba nesympatické zbytočné postavy. (Doteraz inak nerozumiem ako mohol Kingpin prežiť udalosti z Hawkeye. Príde mi to strašne stupídne a dôvod, že ti prežil preto lebo je silný neberiem vážne.)

plagát

Čo keby...? - Season 2 (2023) (séria) 

What if začína mať veľký problém. Zatiaľ čo prvá séria stagnovala v tom, že nevyužívala svoj potenciál na plno tak druhá séria sa premenila na fanfikciu v najhoršom prevedení. Formát What if má byť ako fanfikcia ale má to byť zábavné. Toto dokáže baviť naozaj iba MCU fangirls. Absolútne nechápem prečo robia z Peggy Carter tak dôležitú postavu. Jej epizóda bola jedna z najslabších a druhú sériu absolútne táto postava ovládla a je vo väčšine epizód. Peggy Carter nebola už pôvodne až tak zaujímavá postava proste to bol fajn charakter s dobrou herečkou. Už jej seriál s dvomi sériami mi prišiel zbytočný lebo už tam to ťahali vedľajšie postavy viac než ona. Proste tá postava je vyžmýkaná a už nemá čo ponúknuť. Tak z nej spravili Kapitána Ameriku a cpú ju všade kam sa dá. Okrem nej sem pretláčajú aj vedľajšie postavy ako je Korg a Darcy čo sú že najotravnejšie postavy. Prečo v tejto sérii nebol ani jeden krát Spiderman? Alebo Moon Knight? Dávajú do popredia nezaujímavé postavy a snažia sa nám vtlačiť do hlavy že sú super ale nie sú lebo nemajú čo ponúknuť. Toto podľa mňa nie je správna cesta. Nápady na epizódy sú v tejto sérii super ale príde mi že sebareferenčný humor je už moc nasilu. Epizódy mi prišli ako keby to hodili do chatGPT a napísali k názvu epizódy nech tam dá AI čo najviac MCU odkazov ako je možných. Má to potenciál a dve-tri epizódy boli dobré ale proste je to až moc zbytočne prepojené medzi sebou. Tento seriál mal byť epizodický, tak by mali väčšiu voľnosť a mohlo by sa to rovnať bizarnosti komiksov ale takto je to iba taký cringefest s MCU referenciami z ktorých to mám maximálne tak chuť vypnúť.

plagát

Dragonball: Evolúcia (2009) 

„Nech koule ať ti ukážou své koule...“ toto je jeden z filmov všetkých cias

plagát

Čo keby...? - Čo keby... Iron Man narazil na Veľmajstra? (2023) (epizóda) 

Grandmaster s Tony Starkom majú fakt skvelú chémiu a ich interakcie medzi sebou bolo zábavné sledovať. Bohužiaľ to nemôžem povedať o zvyšku epizódy. Gamora tam je totálne piate koleso. Zase tam strčili Korga z ktorého sa začína stavať najotravnejší charakter v histórii lebo táto postava jediné čo dokáže ponúknuť sú "kameň,papier,nožnice" vtipy. Objavia sa tak aj ďalšie postavy z Ragnaroku ako napríklad Topaz a Valkyrie ale tiež sú tam nasilu pretláčané, iba aby tam boli. Príbeh bol úplne hlúpy a aj také detaily ako to, že Tony nechce piť vesmírny alkohol, čo je úplná blbosť lebo jeho charakter sa celý točí okolo alkoholu. Neviem, príde mi to ako veľmi slabo vystavaná epizóda, veľa nápadov nahádzaných na seba ktoré spolu nefungujú. Je mi ľúto že postava Grandmastera bola iba v jednom filme a v tejto epizóde lebo je to jedna z najzaujímavejších a najzábavnejších postáv v MCU. Vizuál epizódy je skvelý ale stále si myslím, že s touto premisou mohli spraviť viac. Malo to oveľa väčší potenciál než vesmírny Nascar

plagát

Čo keby...? - Čo keby... Happy Hogan zachránil Vianoce? (2023) (epizóda) odpad!

Nie len, že je toto najhoršia animovaná paródia na Die Hard akú som kedy videl, ale je to aj neskutočne otravná epizóda. Doteraz som nepochopil prečo má Marvel potrebu pretláčať postavu Darcy, keď 90% času nemá s príbehom nič spoločné. Vôbec nechápem prečo ich napadlo premeniť Happyho na Amazing Bulka, prišlo mi to príliš stupídne. Taktiež celá epizóda je vystavaná iba na tom aby mohli urobiť vianočné referencie a vtipy ktoré pôsobia strašne nasilu. Naozaj škoda, že návrat Justina Hammera bol takto nevyužitý, lebo toto bolo naozaj po dvoch skvelých epizódach absolútne dno aké mohli dosiahnuť.

plagát

Návrat do budúcnosti (1985) 

Dokonalý film. Bezchybný. Napínavý zábavný príbeh sprevádzajú skvelé herecké výkony s úžasným soundtrackom. Filmy, ako je tento, už nikdy nevzniknú. Nestárnuci klenot, ktorý si užívam vždy keď si ho znovu pozriem.

plagát

The Suicide Squad: Samovražedná misia (2021) 

Tento film bola Gunnova úžasná odplata Marvelu za jeho vyhazov. Neskutočne šialená akčná komédia, ktorá vás baví od začiatku až do konca. Je to jeden z najlepších komiksových filmov a Gunn zase ukázal to, čo mu ide najlepšie: zobrať najbizárnejšie charaktery a donútiť nás s nimi sympatizovať. Pre mňa dokonalý film, kamera, strih, hudba, všetko ako v tomto filme je, sa mi veľmi páči. Herci si to strašne užívali a je to vidno. Na nič to nenadväzuje, je to samostatný superhrdinský príbeh a to veľmi cením, keďže komiksovo-filmový trh sa veľmi zmarvelizoval. R-rating využitý do absolútneho maxima, je to naozaj akčná jazda.

plagát

Šin Godžira (2016) 

Keďže Godzilla Minus One bolo pre mňa najväčším prekvapením roku, tak so musí pozrel Shin Godzilla a musím povedať, že Godzilla v tomto filme je dokonalá. Bohužiaľ ale zvyšok filmu je veľmi nudný, scény s vládou a vojakmi ktorí riešia tento veľký godzillí problém ma vôbec v tomto filme nebavia. Je to skvelo natočené, strih je dobrý a hudba v tomto filme je fenomenálna ale ako celok ma to až tak nebaví. Scény s Godzillou sú perfektné ale všetko ostatné je dosť také o ničom.