Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (11)

Hranica

Hranica (2022) (seriál)

Seriál sa točí v rozsiahlych lesoch nad Lozornom, pri Devínskom jazere, vo Svätom Jure, v Jablonovom, v Záhorskej Bystrici i pred reálnou hasičskou zbrojnicou v Lozorne.

Svet pod hlavou

Svet pod hlavou (2017) (seriál)

Judit Bárdos, ktorá stvárňuje lekárku Kristínu Čáslavovú si svoju rolu si odtrpela. "Ja celkovo nemocničné prostredie nemám veľmi rada. Pre mňa to teda nie je nič veselé, ale zas si nemyslím, že to bude nejaký depresívny seriál."

Svet pod hlavou

Svet pod hlavou (2017) (seriál)

Kým všetci nosili kostýmy, ktoré im vybrala kostýmová výtvarníčka, Václav Neužil (Filip Marvan) si ako jediný nosil na „pľac" vlastné džínsy. "Ja tam nosím džínsy po otcovi, pretože kostýmová výtvarníčka seriálu Andrea Králová nemala na mňa džínsy. Nevedela na mňa žiadne nájsť, ktoré by mi sedeli. Tak som šiel domov, otec mi ukázal nejaké svoje džínsy z tých čias. Takže ja v seriál hrám v otcových džínsach, ktoré si kúpil v Maďarsku v roku 1982,"

Svet pod hlavou

Svet pod hlavou (2017) (seriál)

Seriálový štáb počas nakrúcania vystriedal 270 lokácií a použilo sa viac než 2000 dobových rekvizít. V seriáli využili stovky digitálnych efektov, najmä neviditeľné triky, pri ktorých sa vymazávali plastové okná, reklamy, satelitné antény či moderné značky.

Svet pod hlavou

Svet pod hlavou (2017) (seriál)

Nakrúcanie trvalo 109 dní, z čoho predstaviteľ hlavného hrdinu Filipa Marvana, Václav Neužil, strávil na pľaci až 108 dní. Ivan Trojan ako kriminalista Martin Plachý hral tiež úctyhodných 79 dní. Dokopy sa natočilo zhruba 300 hodín materiálu, z ktorého vzniklo desať hodinových epizód.

Most pri Remagene

Most pri Remagene (1969)

Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál.

Muži v čiernom 3

Muži v čiernom 3 (2012)

Agent K (Tommy Lee Jones) umiestnil Arcent na špičku Saturnu V. Ide o núdzovú bezpečnostnú raketu, ktorá sa oddeľuje ešte v atmosfére, takže by sa Arcent do vesmíru nedostal.

Muži v čiernom 3

Muži v čiernom 3 (2012)

Keď Boris (Jemaine Clement) uteká z mesačného väzenia, tak je v zábere celý modul Apolla. V skutočnosti na mesiaci ostala iba spodná časť modulu.

Transformers - Temná strana Mesiaca

Transformers - Temná strana Mesiaca (2011)

Keď priletia Autoboti na mesiac, tak je tam celý lunárny modul ale v skutočnosti na mesiaci ostala iba spodná časť modulu. Vrchná časť sa vracia s astronautmi na obežnú dráhu mesiaca.

Iron Sky

Iron Sky (2012)

Lunárny modul, ktorý sa objaví na začiatku filmu je skutočný návrh NASA nového lunárneho modulu Altair a veliteľského modulu Orion z projektu Constellation.

Policajná akadémia 2

Policajná akadémia 2 (1985)

Keď sa Mahoney (Steve Guttenberg) pýta na adresu baru U krevety, tak mu do vysielačky povedia, že sa nachádza na čísle 621. Na dverách baru je však číslo 655.

Reklama