Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Komédia

Recenzie (30)

plagát

Rekrut (2022) (seriál) 

Taký odľahčený špionážny seriál, ktorý moc odľahčený nie je - aj kvôli panickým atakom hlavného hrdinu. Seriál si robí srandu sám zo seba, z CIA a špiónov, no inak je celkom vážny a dobre natočený. Je tu veľa nelogických rozhodnutí, ktoré urobia postavy, no tam treba prižmúriť oči - hlavne Owenova bývalá, ktorá za ním pôjde cez pol zemegule. Inak seriál odporúčam - má len 8 častí, takže ho v kľude pozriete za jeden deň. Posledná časť ma navnadila na druhú sériu, tak dúfam, že ju Netflix schváli.

plagát

Samurai Champloo (2004) (seriál) 

Samurai Champloo ma až tak moc nebavil ako Cowboy Bebop. Kresba mi prišla horšia a aj príbehovo je to dosť slabé. Je tu síce nejaká hlavná linka, no tá je úplne v pozadí a dostane sa na ňu až v posledných troch častiach. A záver bol sklamaním. Cowboy Bebop mi sadol viac - tam bolo na každú časť hrozne moc nápadov, v Samuraiovi postavy len akosi prechádzajú svetom, z času na čas niekoho zabijú alebo sa opijú. Ani akčné pasáže mi moc nesedeli. Za mňa sklamanie.

plagát

Kalifát (2020) (seriál) 

Mrazivý švédsky seriál, ktorý nám priblížil Islamský štát, magorenie mladých ľudí a ich nábor. Seriál si neberie servítky a je drsný. Švédi to natočili bravúrne - výber hercov je skvelý. Napätie s pribúdajúcimi časťami by sa dalo krájať a na postavách vám záleží. Záverečné diely sú na nevydržanie a do poslednej chvíle neviete ako to skončí. Odporúčam.

plagát

Wednesday (2022) (seriál) 

Jenna Ortega konečne dostala hlavnú rolu v seriáli. Už v jej menších roliach som videl jej talent, no tu ho ukázala naplno. Wednesday zahrala perfektne a nevedel by som si predstaviť lepšiu herečku na túto úlohu. Čo sa týka príbehu, ten sa rozbieha postupne, zo začiatku ma moc nebavil ale ako sa to začne zamotávať a vy spoznáte aj vedľajšie postavy, tak ma to oveľa viac bavilo. A teraz chcem druhú sériu, ktorá určite príde vďaka obrovskému úspechu. 90%

plagát

Andor (2022) (seriál) 

Presne takéto seriály Star Wars potrebuje, aby si opäť získalo dôveru divákov (+ Mandalorian). Dospelý, inteligentný príbeh, ktorý má skvelé postavy, pritom to nie sú hrdinovia ale obyčajní ľudia. Príbeh je napísaný nie rozprávkovo ale akoby sa mohol stať, je uveriteľný. Seriál sa trochu pomalšie rozbieha a prvé 3 časti môžu nudiť. No autori bravúrne stupňujú napätie - dlho som nebol u nejakého seriálu tak napnutý a vynervovaný ako v šiestej časti. Má ponurú temnú atmosféru a doteraz si budem pamätať údery kladív na veži. Výborne vykreslili impérium, ktoré obmedzuje a utláča ľudí a berie im ich práva. Diego Luna tu nie je najdôležitejšia postava a nie je to typický hlavný hrdina seriálu, ktorý všetkých zachráni. Viac priestoru si zoberie Stellan Skarsgard, ktorý tu hrá riadneho badassa, Andy Serkis so svojim úžasným hlasom a hereckým výkonom a Genevieve O'Reilly ako senátorka. Politické časti sú tiež vytvorené skvele, divák sa v nich ľahko orientuje. Prvá séria: 90%. Teším sa na druhú.

plagát

Uncharted (2022) 

Jedinou skvelou vecou na filme bolo stretnutie pôvodného herca (a hlasu) Nolana Northa, kde zaznela aj téma hry v peknej obmene. To som mal zimomriavky. A potom, keď si úplne na konci filmu Tom nasadil popruhy na zbraň, aké nosil Drake. To už začalo pripomínať Uncharted. Zbytok filmu je nuda a pre znalcov a fanúšikov hernej série je to odpad. Prišlo mi, že veci, čo sa dejú vo filme sú o dosť viac pritiahnuté za vlasy než tie čo sa udiali v hre a vôbec som im neveril. Tom Holland sa fakt nevie zbaviť osobnosti nového Spidermana - bolo ho tam cítiť hneď v úvodných minútach. A vyzerá moc mlado na Nathana. Sally a ani Chloe nedosahovali charizma herných postáv. Mark je príliš arogantný a kamenný - bez výrazu a Sophia Ali je málo sexi. Čo sa týka hľadania pokladu, ten tiež sklamal, malo to málo nápadov a autori sa rozhodli vydať nudnou cestou. A tie digitálne triky boli dosť okaté. Zahrajte si radšej hru. Zaujímavé komentáre: Tom Hardy

plagát

Dobrý doktor (2017) (seriál) 

Skvelý seriál o autistickom doktorovi, ktorý sa chce presadiť ako chirurg, no má problémy s komunikáciou so svojimi kolegami a pacientmi. Páčilo sa mi ako vedia autori pracovať s emóciami, už prvý diel bol veľmi dobrý a aj herecké zoskupenie doktorov je výborné. Prvé tri série boli skvelé, štvrtá ma už prestala baviť, pretože prišli noví nesympatickí kolegovia a aj Shaun sa správal menej autisticky. Ďalšie série už nedám. Odporúčam preto len prvé 3.

plagát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

Láska padá z nebe je zatiaľ najlepší a najemotívnejší romantický korejský seriál aký som kedy videl. Každá jedna epizóda má v sebe toľko emócií a seriál potom do vrecka strčí celý Hollywood. Ku každej postave si urobíte vzťah, hlavne k vojakom zo Severnej Kórei a najviac k hlavným postavám. Ye-jin Son sa stala mojou obľúbenou korejskou herečkou. Odporúčam.

plagát

Ruská panenka (2019) (seriál) 

Tento seriál ma zaujal vďaka Natashi, ktorú poznám z Orange is the New Black a hrátkam s časom a slučkami. Zo začiatku to bolo ešte dobré a zaujímave, no čím som videl viac častí tým ma to menej bavilo a aj hlavná postava ma prestala zaujímať. Druhá séria je už nudná a ani sa neoplatí pozerať. Keďtak si pozrite len prvú sériu.

plagát

Entergalactic (2022) 

Hrozne príjemný a chill romantický animovaný film so skvelým vizuálom. Pri pozeraní som sa cítil príjemne, znela pohodová hudba, ktorá doplňovala optimistickú náladu. Inak čo sa týka príbehu je to klasický romantický príbeh. 90%