Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Krimi

Recenzie (124)

plagát

Tridsať prípadov majora Zemana (1974) (seriál) 

Predpokladám, že väčšina, čo tomu dala odpad, pochádza z 90. rokov. Propaganda tam samozrejme je, ale tú dnešnú nedobehne, ani keby jej bežala oproti! Všetkého, čo bolo vtedy zlé, dnes máme niekoľkonásobne viac a ešte aj čosi navyše.

plagát

Rabaka (1989) odpad!

Prvých 5 albumov Elánu som mal celkom rád... Nebezpečný náklad už ma tak nenadchol... a potom prišiel tento film. Odvtedy Elán nepočúvam. Tým začal úpadok tejto kapely, ktorý pokračuje dodnes. A nič na tom nemení ani to, že ich vtedajší bubeník býva v rovnakom meste ako ja.

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Úspešne som sa vyhol prvému dielu a tu to bude podobne. Filmy plné digibordelu ma už pred nejakým časom začali neskutočne nudiť.

plagát

Mikrobi (1976) (seriál) 

Vo vysielaní ČST Bratislava so slovenským dabingom pod názvom Robot Augustín. Robota výborne daboval Jozef Króner.

plagát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (2022) odpad!

Ten, koho napadlo prerábať klasiku z roku 1974, by si zaslúžil povestné Spencerovo "kladivo". A podľa ohlasov, je to prepadák aj v Taliansku.

plagát

Smrť na Níle (2022) odpad!

Kým filmoví tvorcovia neprestanú donekonečna zbabelo ustupovať politickej  a "LGHDTV" korektnosti, neuvidia odo mňa v kine ani cent. Takže čoskoro si napravím chuť zhliadnutím už niekoľkokrát videnej oveľa kvalitnejšej verzie z roku 1978.

plagát

Únik (1980) (seriál) 

Spisovateľ Sam Harvey sa snaží objasniť záhadnú smrť svojich rodičov. Medzi hercami tu nie je uvedený predstaviteľ hlavnej úlohy Martin Jarvis. Hudba: Joe Griffiths. Mal som rád tento seriál, tuším ho ani nereprízovali, zato úvodná melódia mi ostala v hlave dodnes. Dokonca som ju nedávno objavil tu: https://www.youtube.com/watch?v=eDc8Mc_bIxQ

plagát

Divoká poľovačka kráľa Stacha (1979) odpad!

Hodnotím podľa dojmov, ktoré som mal, keď som to videl ako 13-ročný. Očakával som vtedy iné rozuzlenie, nie !!!SPOILER!!! slamených panákov na koňoch. KONIEC SPOILERA. Ledva sa vtedy nazbieralo 10 divákov, aby sa vôbec mohlo v kine premietať. Film bol so slovenskými titulkami.

plagát

Üç Kağıtçılar (1976) 

Trom čerstvo prepusteným kriminálnikom (Alberto Dell'Acqua, Cüneyt Arkın, Reza Fazeli) sa dostane do rúk kufrík plný mafiánskych peňazí a nakoľko sa ani jeden nechce deliť, každý z nich sa snaží peniaze ukradnúť ostatným dvom. Navyše majú všetci v pätách žiarlivú snúbenicu jedného z nich (Gülşen Bubikoğlu), nešikovných gangstrov aj políciu. Bláznivá komédia plná pästných súbojov, ktoré majú celkom nápaditú choreografiu a Alberto Dell'Acqua tu znova predvádza svoje typické saltá.

plagát

Stopár (1983) 

V ČST na slovenskom okruhu so slovenským kinodabingom. Odvysielané z dosť opotrebovanej filmovej kópie, za čo sa po skončení filmu ospravedlňovala hlásateľka divákom. A neviem, kto prišiel na názov "Vyzvedač", takto sa to v slovenčine nikdy nevolalo. V slovenských kinách aj v TV vždy pod názvom Stopár.