Reklama

Reklama

Stopár

všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh podľa skutočných udalostí. Na sklonku 70-tych rokov 19. storočia sa skončila vojna so Siouxami a americká armáda začala vyháňať indiánske kmene žijúce západne od Rocky Mountains z ich domoviny do rezervácií. Takýto osud stihol aj mierumilovný sahaptijský kmeň lovcov a rybárov Nez Perces (Prepichnuté Nosy). Do pokojnej indiánskej dediny vtrhne oddiel kavaleristov americkej armády a plukovník Howard (Manfred Zetzche) oznámi náčelníkovi, že armáda mu zabavuje všetky kone a jeho kmeň sa má pripraviť na odsun do rezervácie. Indiáni vedia, že ich jedinou záchranou je rýchly odchod do Kanady, ale na dlhú cestu s deťmi a ženami nemôžu bez svojich koní ani pomyslieť. Zástupca náčelníka Biele Pero (Gojko Mitić) sa rozhodne získať kone späť. Fígľom sa votrie medzi kavaleristov ako ich vlastný stopár a vyzvedač. Čoskoro však medzi vojakmi začne klíčiť podozrenie, že nový stopár má nejaké bočné záujmy a niečo s ním nie je v poriadku. Keď sa stopár už po druhýkrát tajne vytratí z ich tábora, sledujú ho. Po návrate do tábora Biele Pero odhalia a odsúdia na trest smrti zastrelením. Seržant Anderson (Klaus Manchen), ktorému Biele Pero kedysi zachránil život, má teraz príležitosť, aby sa mu odvďačil. Zariadi, aby jeho vojaci vykonali popravu slepými nábojmi. Major Brannigan (Milan Beli) však sprisahanie odhalí a seržantovi Andersonovi sa vyhráža vojnovým súdom. Jednotka sa blíži k pevnosti Fort Lapwai, kde, ako dúfa, nájde zázemie a ochranu americkej armády pred Indiánmi. Skutočnosť je však iná. Pevnosť je zničená a armáda kavalériu už neochráni. Naopak, zaútočia na ňu čakajúci Indiáni. Podarí sa náčelníkovi Bielemu Peru zmocniť sa stáda a priviesť svoje kone domov, aby dal svojmu kmeňu šancu únik do Kanady pred väzením v rezervácii? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

Kakho-oto 

všetky recenzie používateľa

Příběh filmu není nezajímavý, ale zpracování je tak nudné a zdlouhavé, že tomu nemohu dát více než dvě neslané nemastné hvězdičky. Tato pozdní indiánka s Gojko Mitičem patří k tomu nejslabšímu, v čem hrál. Apropos někteří Mongolové mně jako indiáni seděli, jiní zase vůbec ne. Vybrané mongolské prostředí celkem odpovídá mým představám o americkém jihozápadu. Cooperův román "Stopař" jsem sice nečetl, řekl bych však, že se v tomto případě jedná o shodu názvu (Scout) a nikoliv o volnou adaptaci Cooperovy knihy. Děj filmu je situován do 2. poloviny 19. století, kniha Stopař od J. F. Coopera se odehrává na konci 18. století. 35 % ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle už fakt nemělo vzniknout už Pokrevní bratři neměli daleko k odpadu a tohle je ještě větší shit. Měli už kdysi svalnatýho Gojka nechat spát a nepovolávat ho do této a to doslova totální koniny. Příslušník kmene neper se se přeci nepere a koně lstí odvede! Do toho trapný pokusy o humor naprosto wtf postavy vojáků opět téměř bez akce a Mitič kterej už je jenom karikaturou toho vysvalenýho borce jakým býval. Zaujme snad jenom to netradiční prostředí (točilo se v Mongolsku!) za něj dám aspoň těch 5% ()

Reklama

Piedone 

všetky recenzie používateľa

V ČST na slovenskom okruhu so slovenským kinodabingom. Odvysielané z dosť opotrebovanej filmovej kópie, za čo sa po skončení filmu ospravedlňovala hlásateľka divákom. A neviem, kto prišiel na názov "Vyzvedač", takto sa to v slovenčine nikdy nevolalo. V slovenských kinách aj v TV vždy pod názvom Stopár. ()

bodegon 

všetky recenzie používateľa

Velice podprůměrná indiánka natočená pravděpodobně na jevišti Fridrichstadpalastu v rámci Ein Kessel Buntes. Hrají v něm malí mongolští koníčci a Gojko Mitič. Režíroval to sice Dshamjangijn Buntar, ale Udo Jürgens se lépe vyslovuje. Doporučuji všem, kdož si chtějí svépomocí vyřezat totem. Jedna hvězdička za film, druhá za to, že tam nehrál Dean Reed. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Jéžiš, to bola nuda! Posledná východonemecká indánka v tomto prípade neznamenala to najlepšie nakoniec, ale skôr naopak, návrat k primitívnosti prvých dvoch filmov, ktoré ja osobne považujem za najslabšie. V ostatných sa vždy našlo niečo, čo ma zaujalo, alebo aby som bol presnejší, niečo, čo mi zabránilo dať iba jednu hviezdu ale nechať aspoň prívetivejšie dve. Ku Gojkovmu herectvu nemá význam niečo písať, ale tu mu podľa mňa chýbala aj jeho "polocharizma", ktorá z neho v niektorých mitičovkách vyžarovala. Taktiež by bolo zbytočné písať niečo k scenáru, keďže ani u jedného westernu "made in NDR" nestál za veľa, ale tu proste musím podotknúť, že tu sa tvorcovia fakt "snažili", pretože spáckať niečo takéto nehorázne nudé, naviac s množstvom úplne nelogických situácií a scén, pri ktorých máte chuť okamžite prepnúť na iný program che naozaj dávku "dômyselnosti". Nuž, nezostáva mi teda nič iné, ako označiť poslednú mitičovku za poriady prúser. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Film je založený na skutočných udalostiach. (westerns)

Reklama

Reklama