Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Fantasy
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (20)

plagát

Papírový dům (Netflix verze) - Rodinná tradice (2021) (epizóda) 

Finále by som takto nespravila, to nie. Nehovoriac, ako mi chýbali aspoň cameá alebo proste návraty v spomienkach ku postavám ako Nairobi, Tokyo, ale aj, sakra, Oslo a Moskva v tejto záverečnej epizóde. Každopádne, nemôžem vzniesť jedinú námietku. Finále to bolo náležité a záverečný dôkaz od tvorcov ma presvedčil, aby som tejto časti tú hviezdičku neubrala, hoci to celé malo byť podľa mňa epickejšie, viac previazané s ľudom atď...predsa len, Dalí a odkaz, ktorý banda ponesie so sebou... Anyways, skladám pred týmto serošom klobúčik. Bol tým najlepším v histórii a tak to aj ostane.

plagát

Lucifer - S tím si dneska nevystačíš (2021) (epizóda) 

Takto... Seriál milujem. Ale je do očí bijúce, že mal skončiť piatou sériou. Tento katastrofický diel je toho jasným dôkazom. Sakradrát, väčšina dielov má odo mňa päť hviezdičiek, dokonca aj mnohé v tretej sérii. Ale šestka mi ide hore krkom úplne od začiatku a toto bol vrchol. Och a áno, drahý Netflix, síce tvoju seriálovú tvorbu zbožňujem, ale strč si svoju rasovú, genderovú a kadejakú ďalšiu korektnosť do riti. Pretože je to takmer všade nacpané nasilu a keď sa script prispôsobuje takýmto shitom, potom aj z epizód, ba sérií (olá, Designated Survivor season 3) sa tiež stáva shit. Tie dve hviezdy vyslovene za nádherný duet na konci a tých pár scén, ktoré sa ušli Elle.

plagát

Gangy z Birminghamu - Série 1 (2013) (séria) 

Bez mučenia priznávam, že piata hviezda je za Cilliana Murphyho. Áno, ten chlap ukrutne dobre vyzerá a má božské oči, ale v prvom rade je perfektný herec. Hoci by som scenár obohatila nejakým tým násilím a krvou, nemám voči nemu žiadne výhrady. Pôsobí totiž nielen uveriteľne, ale najmä sakra reálne a casting si to proste dáva tak veľkolepo, že by som seroš hltala, aj keby bol celý o tom, ako chľastajú v pube a kecajú o svojom špinavom prádle. Proste neni nad to, keď sa tvorcovia na nič nehrajú. Takto to má vyzerať!

plagát

Špirála: Saw pokračuje (2021) 

Hanba pôvodnej série Saw. Akože, Rock prehráva tak veľmi, že sa mi chce plakať a jeho hlas snáď už jakživ nebudem musieť počuť. Pasce tiež sprosté alebo skrátka slabé, okrem úplne prvej v metre. S.L. Jackson a Charlie Clouser sú dve mená, za ktoré som dala tie dve hviezdičky a tu sa výpočet pozitív končí - jeden herec a soundtrack. Narážka na ikonickú scénu z jedničky, tú s pílou, to bolo úbohé. Lebo ten amatér, samozrejme, nemohol o Gordonovi/Adamovi a danej pasci vedieť ani prd a tak to celé vyznelo dosprosta. Kto je „Špirála" som uhádla hneď a záver, ktorý bol v originálnej sérii vždy mindfuck lahôdkou, tu bol úplne k hovnu. John Kramer sa v hrobe obracia, Gordon si vyočil oči a asi aj Hoffmana pustí, nech tvorcov znesie zo sveta, len aby nevznikol ďalší diel tejto tragédie. BTW, nadávajte si na Jigsawa koľko chcete, ale oproti tomuto je ten film totálny klenot s omnoho lepším castom (a jeho výkonmi), pointou a scenárom celkovo a snáď len ten soundtrack tam bol slabší - nechýbala však skladba Hello Zep, čiže beztak žiadne námietky. Fakt by ma zaujímal názor Leigha Whannella na to, ako je značka Saw takto urážaná.

plagát

Lucifer - Daniel Espinoza: nahý a vyděšený (2021) (epizóda) 

Pôvodne som rozhodne nemala v pláne plné hodnotenie, ale ten záver bol jednoducho excelentný. Celé konečné vyústenie a následné vysvetlenie skrátka brilantne pobavilo. Nehovoriac o dôvode, pre ktorý to Lucifer celé spravil. „Because you fuckin' shot me, Daniel!" Mňam.

plagát

Prvých 100 - The Last War (2020) (epizóda) 

Ten úplný koniec bol skvelý - fakt ma to rozplakalo. Bolo to epic a úžasné, ale prikrátke. Ale celá séria v lokáli bola k hovnu. Z post-apo šupy sme prešli k mystickým sračkám? Really? Keby sa mi Rothenberg dostane do rúk, tak ho za toto zahluším. Koniec seriál mal byť epické prežitie ľudstva alebo čosi také, nie nejaké povznesenie aka new age. A smrť Bellamyho - hlúpa, zbytočná a nijaká, to si píšem na nekonečne dlhý zoznam vecí, za ktoré by mali Rothenberga vypustiť.

plagát

Pád (2016) 

Knižnú sériu Fallen milujem. Aj tie dve novely sú sakra dobré. Ale toto je..ehm...neviem, aj tie dve hviezdičky dávam viacmenej za knižnú predlohu.

plagát

Smrteľné stroje (2018) 

Dielo Philipa Reeva by sa mnohokrát viac hodilo na seriálové spracovanie, než na filmové. I keď začiatok sľuboval skvelý zážitok, scenár šiel čím ďalej viac do hája s každou minútou. Akože...inak skvelý Robert Sheehan mi tu liezol kvalitne na nervy a celá ústredná dvojica bola tragikomedická. Hugo Weaving bol úžasný ako vždy, až som mu takmer začala fandiť, lebo hlavné duo snáď ani nehralo a o niečom ako chémia nemohla byť ani reč. Zbožňujem dystopiu a už len za ten nápad a úvodné scnény plus hudbu dávam tri hviezdičky. Tú štvrtú pridávam za, ako vždy, dokonalého Andyho Leesa, ktorý mal pramálo priestoru a ešte vždy zaujal po Hugovi najviac. Sakra, dajte už tomu chlapovi poriadnu rolu! Len si predstavte, ako geniálne by zahral Rhysanda z kníh Sarah J. Maas...