Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (10)

plagát

Vo vetre kopýt II. (2017) (TV film) 

Tento dokument nám približuje naše prírodné bohatstvo, niečo čo je tu špeciálne, niečo čo nám nieje každý deň na očiach. K tomu dostaneme pohľad na symbiózu koňa, človeka a prírody, umelecký zážitok skrze súhru obrazu a zvuku a možno aj trochu hrdosti, že niečo také u nás máme (Aj tento druh koní, ale aj ľudí, ktorí dokážu urobiť takýto FILM)__________PS: Niektoré zábery sme mohli vidieť aj v predošlej verzii, avšak sú rozšírené o nové informácie a výpovede.

plagát

Maturitný ples (2011) 

Príjemná maturitná oddychovka. Dej možno neprekvapí, pretože je tam presne to, čo by ste čakali v teenagerskom filme od Disneyho, ale narozdiel od ostatných s podobnou tématikou, bol tento nevtieravý. Možno tomu dopomohli aj príjemne spracované postavy vo filme. Ak by sme hodnotili tento film na fóre teenagerských filmov, dal by som aj 4*.

plagát

Leon (1994) 

Dráma, ktorá vyniká snáď v každej sfére filmového sveta. Autorom sa výborne podarilo vyrozprávať dej nie len cez presvedčivé herecké výkony, ale aj mnohými výrazovými prostriedkami, ktoré film ponúka (kamera, strih, svetlá, hudba.....). Bohužiaľ som prvý krát videl tento film v DC verzii a tam to už bolo trochu za hranicou, takže -1*.

plagát

Hon (2012) 

Od prvého momentu je jasné, že ide o niečo, čo sa ani z ďaleka nepodobá na americký film. Od začiatku sa mu výborne darí neustále tlačiť na vašu psychiku. Je to úžasné dielo, ktoré však už v živote nechcem vidieť.

plagát

Angry Birds vo filme (2016) 

Ako predmet spomínania, ok. Ako rozprávka...., trošku mi unikla cieľová veková skupina. Boli tam scény rozpracované tak, aby to pochopilo aj 9 ročné dieťa a následne scéna, ktorá je cielená jednoznačne pre dospelého diváka. Takáto "nejednota" iba odvracia pozornosť od deja a u detí vytvára šablónu správania nezlučiteľného s reálnym svetom. Hlavný hrdina bol celkom sympatický, takže +1*

plagát

Masaryk (2016) 

Nie som si istý, či som videl ten istý film ako ľudia pri odovzdávaní ocenení. Myslím, že ten môj mal viac chybičiek a tou, ktorá ma najviac vyrušovala bol strih. Strih, ktorý vyznel ako poukladanie natočených záberov, následné vyhodenie niektorých scén a uloženie zvyšných záberov do konečného celku, v ktorom sa rytmus hľadá trošku obtiažnejšie. Myslím, že je to jedno z diel, ktorého propaganda predčila samotný film.

plagát

Dunkirk (2017) 

Hodnoverné vyrozprávanie reality, okorenené občas sa stretávajúcimi líniami hlavných postáv. Technicky vynikajúco zvládnuté po kamerovej, strihovej a hudobnej stránke, preto si mohol tento film dovoliť založiť na nej celý film. K autenticite filmu dopomohlo aj obmedzenie množstva dialógov a fakt, že sa ani zo známejších hercov v priebehu filmu nestali vojenskí hrdinovia. Jemným rušivým elementom bola neutíchajúca spleť hudby a ruchov, ktorá nedovoľovala divákovi vytvoriť si vlastný emočný náboj. Jednoznačne silnejší zážitok prežijete ak si film prídete pozrieť do IMax-u.

plagát

Vymedzený čas (2011) 

In Time je film, ktorý zapôsobil na diváka hlavne geniálnym námetom, no na plátno sa nedostalo všetko to, čo tam malo byť. Na jednej strane monumentálny svet, založený na "triedach" na druhej strane príbeh chlapca, ktorý v tom svete neznamená nič. Počas filmu sa nechávame unášať dynamikou filmu pri prechádzaní do krajších a krajších častí spoločnosti pod nátlakom straty času. Táto postupnosť dobre funguje až do konca filmu kedy sa z našich hrdinov stáva družina Robina Hooda, túžiaca po pomste a bohatstve a to je obrovská škoda takýmto spôsobom zovšedniť tak výnimočný nápad, s akým sme vstupovali do filmu.

plagát

District 9 (2009) 

District 9 - Na začiatku slabo vyzerajúci námet, na konci veľmi silný zážitok. Neill Blomkamp dokázal skrze kontakt mimozemskej civilizácie a ľudstva poukázať na súčasný problém spoločnosti. Dielo je založené na autenticite a tú sa Blomkampovi podarilo dosiahnuť hneď viacerými spôsobmi. "Loď sa nezastavila nad New Yorkom, Chicagom ako by každý čakal, ale zastavila sa priamo nad Johannesburgom" Spojením menej známeho mesta, "neznámych" hercov a túlavej dokumentárnej kamery vzniká nenápadný nátlak na pozornosť diváka, ktorý v nás vyvoláva pocit, že to čo vidíme na plátne je skutočnosť. Hudba je v diele používaná opatrne, aby nenarúšala pocit reálnosti, ale krásne dotvára emočný náboj či na konci alebo na začiatku filmu. Aj napriek častému prechádzaniu z "dokumentárnej" kamery na kameru "skutočnosti" nevzniká konflikt, ktorý by mohol diváka obťažovať. Ako sociologický román má tento film schopnosť osloviť terajšieho, ale aj budúceho diváka.

plagát

Špina (2017) 

Špina - Film založený hlavne na farbách vyvolávajúcich pocity v divákovi a skvelom hereckom výkone Dominiky Morávkovej. Téma je podaná dosť priamočiaro, čo beriem ako malé mínus, ale vzhľadom na schopnosti chápania bežného slovenského diváka to možno bola aj správna voľba. Počas celého filmu môžeme vnímať silné momenty, ktoré sa hrajú s našou ľudskosťou. Jeden zo silných momentov je napr. koniec, kedy dostávame do kontrastu pocit nového a normálneho života s "otupeným/bezcitným" výrazom hlavnej hrdinky.