Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Mysteriózny
  • Dokumentárny

Posledné recenzie (46)

plagát

Veľmi nebezpečné známosti (1999) 

Tak aj toto znamená zaujať hneď v prvých sekundách. Bol som nadšený. Placebo - Every You Every Me. Takže tak sa volá tá úžasné aj keď popová skladba plná energie. Pekné počuť ju po tak dlhých rokoch. Do toho výborný záber. Rýchlo mihajúca sa krajina snímaná z  čohosi velmi rýchleho z výšky. Vlastne záber ani nie je technicky dokonalý. Je to rozmazané ale proste výborné. Koniec 90s podla mna vrchol kinematografie. Všetko potrebné bolo už dostatočne vyvinuté ale ešte z toho nešla tá depresia doby. Žiadne výčitky zo silných áut a jedenia mäsa. Žiadne sociálne siete. Čistá energia zo života. Hudba plná energie, temperament. Poctivo analogovo prebudené elektrické gitary a zvuk skutočných bicích. Žiaden datel tukajúci do syntetizátoru vyludzujéceho dokonale synchronizované, v rastroch zarovnané anorganicky pôsobiace depresívne rytmy. Proste veselé 90s roky. Neviem si pomôcť ale film pôsobí na mna miestami až zarážajúco a smiešne Bčkovo. Koniec je dosť vyhrotený. Tinedžerske zápletky sú rovnako tak blbé ako pútavé. Ale aj keď som si toho bol po celý čas vedomý tak ma film napriek tomu bavil a to je to hlavné.

plagát

Núdzový východ (2008) 

V niečom určite podobný filmu Americká krása. Dokonca aj sound track znie podobne. Na rozdiel od neho sa odohráva v 50s rokoch. Čo sa mi páči. Napriek tomu že je to 70 rokov, ľudia sú stále rovnakí a záleží stále na tých istých veciach. Mení sa len prostredie kde sa dej odohráva. Ten tvorí dobové "kulisy" našich životov. Ako vždy výborný DiCaprio. Winslet a jej dramatické tvrdé črty, nenapodobnitelná charizma a sebaistota. Sú príliš inteligentní na to aby DiCaprio chodil do nudnej dobre platenej práce a vracal sa domov k Winslet a tá zase pobehovala vo velkom dome ako šikovná hospodinka s húfom svojich detí? Vyzerá to tak. Teda nie že by to neskúsili. Ale rýchlo prišli na to ako najivná a obmedzená a obmedzujúca predstava to pre nich je. No a moja oblúbená postava je syn ich známej ktorá im predala dom. Vlastne za neho je moja posledná hviezdička. Film je sice trochu pomalší ale kašlať na to.

plagát

Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) 

Eva Green zahrala mrchu s dokonalým telom. Svúdnici najvyššieho kalibru. Pôvab jej nahého tela sa človeku z hlavy len tak nevyparí. Celkovo najvýraznejšia a najlepšia postava. Ak nie celkovo tak ženská určite. Celý Sin City koncept je výborný takže aj Sin City "dvojka" ma bavila. Bohužial menej. Zatial čo jednotka ma neustále držala v deji a extrémne znepokojovala, dvojku som bral už ako jasné Bčko. Monology ma ani zdaleka tak nebavili. Dialogy tiež menej. Dej ani nehovorím. S estetickou stránkou sa tiež pohrali menej. Farebné prvky v čiernobielych záberoch už neboli tak prepracované. Viac asi nie je čo dodať. A hej, nechutne najivná a nasládlá Jesicca Alba konečne pritvrdila.

Posledné hodnotenia (365)

Veľmi nebezpečné známosti (1999)

09.04.2024

Malé deti (2006)

23.03.2024

Hráči (1998)

20.03.2024

Pohŕdanie (1963)

18.03.2024

Život Davida Galea (2003)

16.03.2024

Núdzový východ (2008)

14.03.2024

Dva a pol chlapa - Season 1 (2003) (séria) (S01)

11.02.2024

Prvotný strach (1996)

27.01.2024

Na východ od raja (1955)

27.01.2024

Reklama

Posledný denníček (16)

flm

koncept:

V niečom určite podobný filmu Americká krása. Dokonca aj sound track znie podobne. Na rozdiel od neho sa odohráva v 50s rokoch. Čo sa mi páči. Napriek tomu že je to 70 rokov, ľudia stále riešia to isté. Mení sa len prostredie kde sa dej odohráva. To sa mení hlavne vývojom a ten udáva zase konzum. Ten tvorí dobové "kulisy" našich životov. DiCaprio je môj oblúbený herec. Winslet zase herečka. Jej dramatické a tvrdé črty. Nenapodobnitelná charizma, temperament a sebaistota. Tak teda k deju. Ako to je? Sú príliš inteligentní na to aby DiCaprio chodil do nudnej dobre platenej práce a vracal sa domov k Winslet a tá zase pobehovala vo velkom dome ako šikovná hospodinka s húfom svojich detí? Vyzerá to tak. Teda nie že by to neskúsili. Ale rýchlo prišli na to ako najivná a obmedzená a obmedzujúca predstava to pre nich je. No a moja oblúbená postava je syn ich známej ktorá im predala dom. Ktorý sa s vyjadrením trefnefného názoru fakt neserie. Vlastne za neho je moja posledná hviezda. Film je sice trochu pomalší ale komu sa nechce pozerať další 10x prevarený obsah z pásovej výroby netflix ani klasické holywoodske schemy pre víkendových divákov s podpriemerným vkusom... Tak tento film by mohol byť asi tým pravím.