Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil

  • Slovensko Sin City 2 (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Je ďalšia dusná noc. Bezvetrie a horúčava. Dwight (Josh Brolin) premýšľa o tom, koľkokrát to už v živote zbabral a čo by dal za to, keby dostal šancu začať znovu a s čistým štítom. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Greenová) a požiada ho, aby ju ochránil pred násilníckym manželom. Dwight však netuší, že Ava má úplne iné úmysly... Marv (Mickey Rourke) sa prebudí na diaľnici, obklopený niekoľkými mŕtvymi telami a ani za nič si nemôže spomenúť, kde sa tam vzal. Sebavedomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce v hre poraziť najväčšieho zloducha v meste, senátora Roarka (Powers Boothe). No zahráva sa s nebezpečným mužom a udalosti sa vymknú spod kontroly. Striptérka Nancy (Jessica Albaová) sa len ťažko vyrovnáva so smrťou Johna Hartigana (Bruce Willis)  a rozhodne sa ho pomstiť za každú cenu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 3

Recenzie (994)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Na návrat do Sin City jsem se těšil a rozhodně z něj nejsem zklamán. Sice mne mrzí poněkud pitomě vypointovaná karbanická historka, ale Marv s Dwightem byli bezvadně drsní, Manute by vykolejil i rozjetý vlak, holky ze Starého města by rozvášnily i zasloužilého impotenta a ženská, kterou bych s chutí přetáhl hasičákem po kebuli, snad ani nemohla tu mrchu v sobě odhalit svědomitěji. Mně se to prostě zase líbilo a pokud budu ještě někdy pozván mezi tuto zločineckou spodinu, tak se rád zastavím. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Delenie na poviedky má výhodu, že rozvíja film na niekoľko častí a nemusí nás držať v jednej línii 103 minút a navyše sa osvedčilo po vzore jednotky. Osobne som prekvapený vykreslením všetkých charakterov, aj keď sa menili niektoré mená v obsadení, postavu dokážete rozpoznať. Starí známi pôsobia presne ako chceme, nováčikovia dobre zapadnú, najmä charizmatický Joseph Gordon-Lewitt, Josh Brolin i Eva Green s božskými dudami. Z pokračovania cítiť, že má solídny scenáristický základ. Padnúť do víru zločinu, vymotať sa, často pomstiť, dva filmy po sebe riešia to isté a to je len dobré. Spracovanie po dekáde má stále svoje čaro, poctivý čiernobiely komiks je obohatený o farby v jednotlivých scenách tvoriace silný kontrasty výbuchy hýria farbami, ale lepšie padne červená stopa po krvi či výdatnom rúži na perách Evy Green a jej kombinácia so zelenými očami je takmer magická. Miesto pre taký film a ešte aj epizódny tu je hafo. ()

Reklama

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Ono se vlastně oproti jedničce moc nezměnilo. Pár postav se opětovně připomíná, černobíle laděný svět Sin City vypadá stále jak vystřižený ze stránek časopisu (k nerdovské dokonalosti by možná stačilo jen dokreslit komiksové bubliny, ale jsme ve filmu, kde postavy mají to štěstí, že jim hlasivky slouží) a tři samostatné příběhy se nám dělí a zase proplétají. Jenže .. tentokrát tomu nějak chybí jednoduchost, přímočarost. Hlavní prostor dostává jen vyprávění o Dwightovi a Avě, až na to se, snad i zbytečně, nabaluje story o gamblerovi Johhnym vyhrávajícím, ovšem prohrávajícím zároveň, protože tohle sousto je prostě až moc velké. Stejně tak Nancyna touha pomstít se tu jede jen po jakési vedlejší koleji, snad aby byla stopáž o něco delší (což mi po těch třech vypitých koktejlech s Jamesonem - ještě jednou díky, Kamile - neudělalo tak moc radost : ) ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Tři hvězdičky za striptýz Jess a postavy Josepha Gordon-Levitta. Zbytek je předigitalizovaný k divákovi zcela zážitkově nepřistupný flick, který čerpá z vlastního srdce (Sin city 2005) a sexy postav (Eva Green dokonalá). Jednička je feeling dokonalého vizuálu, atmosféry a spousty oblíbených noir záběrů (hlavně Tarantinova scéna v autě) s dotykem filmového srdce a tvůrcovi vášní po krvi, drsnosti, nelítosti a brutality. Druhý díl nezobrazuje ani jednu zmiňovanou krásu a působí jako bez Rodriguezového podpisu. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Robert Rodriguez a Frank Miller znovu majú v rukáve zaujímavý príbeh, perfektné spracovanie, skvelé postavy a štýlové akcie, ale chýba im aj tretí rukáv Quentina Tarantina. Nový herci fajn zapadli (Levitt, diabolsky sexi Eva Green), ty starý podávajú tradične dobré výkony (opäť skvelý Rourke), no Bruce Willis a záver filmu mi príde dosť nevyužitý. Každopádne sa jedná o ďalšiu zatracene dobrú noc v starom dobrom Sin City, kde sa štýl a hlášky nevytratili. 85% - 4* ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 29. září do 22. prosince 2012 v Louisianě a v Troublemaker Studios v Austinu ve státě Texas. (Varan)
  • Severoamerické tržby byly 13,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • Ve filmu si měl zahrát taktéž ruský herec Alex Sparrow, který byl ale kvůli své automobilové nehodě nahrazen. (Dlee)

Súvisiace novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (viac)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Reklama

Reklama