Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Thriller

Recenzie (15)

plagát

Utažení (2020) 

Mám rada filmové verzie príbehu o Flore a Milesovi. Preto som si tento film pozrela. Žiaľ, aj televízny film Prizraky Helen Walkerovej urobil na mňa oveľa silnejší dojem ako táto verzia. Výber detských hercov je pre tento film dosť dôležitý aby sa vytvorila správna atmosféra. V predchádzajúcich verziách The Innocents hrali deti skvele. Toto bol zatiaľ najslabší Miles zo všetkých predchádzajúcich Milesov. Mám pocit, že si nevychutnal svoju rolu, nehodí sa na ňu a nehrá na 100 %. Flora je tu veľmi dobrá oproti Milesovi. Tiež mi nesedí Mackenzie Davis ako vychovávateľka. Najlepšie zo všetkých hrá pani Grose, tá je pre túto rolu ako stvorená.

plagát

365 dní (2020) 

Dvojica v 50 odtieňov sivej mi bola oveľa sympatickejšia ako táto tu a aj príbeh tam bol lepší, hoci nie som fanúšik toho filmu. Na môj vkus dosť teatrálne zahrané. Aj tie erotické scénky pôsobili na mňa umelo. Chýba tu toho veľa: dobrí herci, aspoň jedna sympatická postava, dobré erotické scénky, zaujimavý príbeh...

plagát

J. T. LeRoy (2018) 

Aby zaujal tento film, tak je dobré poznať skutočný príbeh o J.T. LeRoy:Savannah Knoop a Laure Albert. Mám doma dve knihy od J.T. LeRoy (čiže Laura Albert) a to "Sarah" a "The heart is deceitful about all things". Skutočný príbeh o nich som začala sledovať asi tak 15 rokov dozadu, keď ešte som si myslela, že J.T. LeRoy je mladý talentovaný chlapec v parochni, ktorý má za sebou hrozné detstvo a píše knihy. V roku 2006 sa zistilo, že "on" je vlastne "ona", volá sa Savannah a žiadne knihy nepíše, ale píše ich Laura Albert. Dosť ma to sklamalo a cítila som sa, ako mnohí iní, oklamaná. Tiež je dobré si pozrieť film "The heart is deceitful about all things" od režisérky Asia Argento, aby sa pochopili súvislosti v tomto filme. Diane Kruger hrá tu vlastne nesympatickú a manipulatívnu Asiu Argento, len sa tu volá Eva a je Francúzska. Ináč film je urobený na základe memoárov od Savannah Knoop, takže sledujeme hlavne jej pohľad na tento príbeh. Všetky herečky sú tu skvelé, super zladené, Kristen je dokonalá Savannah, Laura hrá výborne Lauru, Diane je zákerná ako Asia.

plagát

Následky (2018) 

Slušná dráma, pripomína mi film Świnki a kopu iných drám, ktoré som videla s podobnou problematikou. VEĽMI dobre zahraná, postavy hrajú prekvapivo hodnoverne, prirodzene. Vďaka hereckému stvárneniu dávam 4, ináč by som dala 3, lebo je tu pár bodov, ktoré mi chýbajú. Nie je tu ani približné vysvetlenie, prečo postavy tak konajú, preto na mňa pôsobia chladne až nesympaticky. Potom to pôsobí tak že si sami vybrali taký život a divák, alebo aspoň ja, s nimi nemám súcit. Film odporúčam na pozretie.

plagát

Little Monsters (2019) 

Na mňa pôsobí "Little Monsters" príliš chaoticky. Nie je tu nič strašidelné, ani nič smiešne. Takže pre mňa to nie je ani horor, ani komédia. Prvých päť minút bolo aspoň vtipných, keď sa hádal ten pár. Potom prišla skvelá Lupita Nyong'o s deťmi, to bolo také roztomilé. Neskôr prišli zombies a vo filme začal chaos. Tá kombinácia skupinka detí v horore, ktoré spievajú detské pesničky vedľa zombies sa mi nepáči. Pre mňa nevkusné.

plagát

Dívčí nápravná škola (1986) 

Tento film určite musel vidieť FILIP RENČ a podľa mňa sa inšpiroval pár scénami pre svoj film "REQUIEM PRO PANENKU". Hoci tento pôsobí stupídne, veľmi gýčovo a smiešne a hrajú tu slabí amatérski herci, "Requiem pro Panenku" je silná dráma s výborným hereckým obsadením. Scény ako dozorkyňa mieri hadicu na Jenny a pritom sa nahlas rehoce je úplne totožná so scénou keď strieka voda na Mariku, taktiež scény Jenny s priateľom sú naoko podobné scénam Mariky s priateľom, situácie s dozorkyňami (riaditeľka, zlá dozorkyňa, dobrá dozorkyňa) opäť podobné so situáciami vo filme od Renča a ohňová scéna v závere filmu taktiež totožná.

plagát

U Zlatej rukavičky (2019) 

Film je nechutný o to viac, že bol natočený podľa skutočnosti a tieto brutality sa naozaj stali. Ide o skutočného sériového vraha Fritza Honka, ktorý žil v Nemecku. Zabíjal postaršie prostitútky v 70.rokoch minulého storočia, ktoré si našiel v krčme "Zum goldenen Handschuh" v Hamburgu. Rozsekal ich na kúsky a časti z tela si schovával vo svojom byte, ktorý nehorázne smrdel a susedom to ani tak veľmi nevadilo. Film zachycuje dosť hodnoverne a realisticky spodinu v krčme. Po hereckej stránke je film skvelý.

plagát

Americká žena (2018) 

Sienna Miller nehrá zle, len mi trošku vadí počas celého filmu, že sa viac podobá na skutočnú Siennu Miller, než na rolu, ktorú hrá. Jej mimika, gestikulácia a držanie tela vo filme prezrádza, že je nádherná vyrovnaná žena z vyššej spoločnosti a má menej spoločné s psychicky nevyrovnanou babičkou, ktorá ťažko smúti za svojou dcérou. Stále krásne upravené vlasy drahým kaderníkom, bezchybná tvár bez znakov po únave, aj keď hovorí že je strašne unavená, je to všetko ťažko uveriteľné. Možno je to aj zámerne urobené, aby po vizuálnej stránke to bolo dokonalé. Ako hlavnú rolu by som si lepšie vedela predstaviť Margot Robbie, ktorá by ju určite vedela zahrať skvele.

plagát

Materský cit (2019) 

Film je napínavý a pozerateľný len vďaka Noomi Rapace, bez nej by to bol obyčajný nudný thriller, ktorý každý už videl najmenej stokrát. Film neprináša nič nové, pre mňa bol celý priebeh a koniec veľmi predvídateľný, v niečom mi film pripomínal „Tajomný let“. Ale vie diváka držať v napätí. Slabá trojka, bez skvelej Noomi Rapace by som dala dvojku.

plagát

Ahoj, Terezka (2001) 

Z tohto filmu a hlavne z očí Terezky, čiže Aleksandry Gietner, ide ťažký smútok, ktorý nehrá. A tento ozajstný nefalšovaný smútok sa prenesie na diváka. Nie je ľahké definovať Terezku. Pôsobí veľmi slušne, milo, nevinne, ale pomaly sa mení na delikventku. Čo je ale smutnejšie je, že Aleksandra Gietner je v skutočnosti presne taká ako Terezka, ktorú hrá. Tereska II. by mohol byť reálny dokument o smutnom živote Aleksandry. Mimochodom v 90. rokoch žili také Terezky s podobným osudom aj v Bratislave, ktoré každý pozná osobne.