Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (29)

plagát

The Traitors (2023) (relácia) 

Pre fanúšika reality-tv je toto absolutny vrchol strategickej a socialnej manipulacie medzi ľuďmi, pred ktorých postavíte kopu peňazí. Pomiešať celebrity z iných shows ako Survivor, Big Brother alebo Real Housewives s obyčajnymi ľuďmi je zaujímavý ťah, aj keď nie úplne vyšiel, pretože big personalities na obrazovke berú všetok čas, aj keď úplne zaslúžene. Brandy, Cirie, Cody, Kate, Rachel by som dokázal sledovať v každej jednej sérii. Dĺžka 10 epizód je perfektná a myslím si, že táto show po úspechu v amerike bude ešte pár sérií pokračovať. Je škoda, že málokto sa k takémuto klenotu v oblasti reality-tv shows dostane. Keby sa vysielali u nás radšej americké verzie ako československé napodobeniny bez štipky inteligencie a zaujimavosti. Vysoko odporúčam, dávno som nebol v takom napätí počas celých 45 minút vďaka výbornej štruktúre epizód, len tak ďalej.

plagát

Kto prežije - Island of the Idols (2019) (séria) 

Survivor stráca všetko čo z neho robilo jedinečnú show, chápem že v 39. serii už nikoho nemôže nič prekvapiť, ale prečo sa o to produkcia tak veľmi snaží? 1-20 seria sa nedaju prekonať a boli nasledované desiatimi sériami, ktoré skúšali nové prvky, nové skryté výhody a ďalšie nezmysly. Momentalne stači k vyhratiu celej serie stávať ráno z postele a isť hladať imunitu a aj keď ju najdete, niekto vám ju zruší ďalšou výhodou. Vysledkom by malo byť šokujuce odhalenie, ktore ale divaka len naštve lebo cele to pôsobí ako keby sa teraz hral survivor podla scénára. Súťaže už tiež nie sú zaujímavé, kde su obrovské bludiská na konci každej serie vo final 3/4? Víťaz za mňa tak za tie 2*, nevýrazná hra, rozhodne najmenšie zlo z final 3. Už asi 3 serie som si z 20 členneho castu nevybral favorita, každy sa snaži zaujať svojim pribehom a pôsobí to nasilu. Vo svojich prvych seriach sme nemuseli počuvať kto im zomrel v rodine a kto ma aku chorobu, sucitim s nimi, ale nepotrebujem aby som ich mal rád kvôli tomu kedy sa rozplaču a aku situaciu maju doma.

plagát

Slasher - Slunovrat (2019) (séria) 

Takže ďalšia seria pod taktovkou Netflixu dopadla tak medzi 3/4*, gore znova na maximum, vrážd je veľa a zabija sa velice zaujimavymi spôdobmi, myslim si že obyčajny nôž by bol pre vraha jednoduchši, ale asi by to nebola taka zabava. Pribeh rozdeleny do viac časovych usekov je fajn, nikde zavažne nedrhne. Čo drhne sú postavy, chapem že nemali vyzerať ako dokonalí, ale uplna lahostajnosť ku všetkym nie je zrovna vyhra. Našťastie to ma len 8 dielov a tak aj velice rychlo odidu. Slabšie ako druha seria, lepšie ako prvá= 4*

plagát

Slasher - Kdo za to může (2017) (séria) 

Oproti prvej serii velke zlepšenie, Netflix ako vždy odviedol dobru pracu. Pridalo sa na praci s postavami, atmosfere a celkovo aj pribehu. Zozačiatku je na divaka trochu moc postav a trva kym sa v tom človek vyzná, ale časom sa postavy preriedia dokonale spracovanými gore scénami. Atmosfera chaty v horach a maskovaneho vraha je perfektná a aj jeho finalne odhalenie nesklame. Za minus by som považoval možno len občasnu priehladnosť deja, ale celkovo sa fanušik hororu zabaví a určite odporučam, kludne vynechať prvu seriu a preskočiť rovno sem.

plagát

Agatha Christie: Skúška neviny (2018) (seriál) 

Excelentné spracovanie, pripomenulo mi to dvojdielny seriál And then there were none. Od prvého momentu to celé graduje vďaka výborným postavám a hlavne kvalitným hercom. Detektívna linka nie je až taká výrazná ako odkrývanie vzťahov medzi postavami a dokonalá práca s prelínaním časových liniek. Všetko do seba krásne zapadá až do poslednej minuty. Za mňa plných 5, ani chvilu som sa nenudil.

plagát

Do temnoty - Nový rok, nové já (2018) (epizóda) 

Nieee, proste toto nemalo nič, odzačiatku sa tam nič nedeje až do konca, gore tu nie je, atmosfera tiež nie a herečky by som zabil ovela krvavejšie za tie vykony herecke. Najhorši diel serie a nechapem ambicie, lebo tento diel naozaj nemohol mať žiadne, toto sa proste nemože pačiť nikomu.

plagát

Climax (2018) 

Beriem to pomalé budovanie atmosferu, tanečnú show, zaujimave postavy, psycho kamera a všetko okolo. Chapem že pre niekoho to môže byť majstrovske dielo, ale pre mňa proste nie. Očakaval som aspoň nejaky bodycount, ale ani ten tu nie je a preto mi tu proste niečo chýbalo. Začiatok ma nechytil, stred buduje atmosferu a najviac som sa zaujimal čo sa bude dieť, ale bližiacim koncom som zistil, že už nič viac nepride, žiadny twist, masaker ani nejaka velka zmena, film proste skončí a vy len rozmyšlate čo ste videli. Nedám 5 ani odpad, lebo proste neviem ake mať pocity, očakaval som viac, znovu to už nebudem pozerať, nepotrebujem to pochopiť.

plagát

Inferno (2016) 

3. diel serie za mňa určite najhorší. Kód bol nevyužitý potencial, anjely boli dobrá jednohubka, ale toto bol proste jeden velky bordel. Od prvej minuty mi všetky postavy liezli na nervy, patracia linka ma vôbec nezaujimala a čakal som len na nejaky twist alebo zaver, twist prišiel a docela aj prekvapil, len keby ma aspoň v tom momente film zaujimal. Koniec nie je až tak zly a zachraňuje tú nudu, ktoru dve hodiny trpite, ale bohužial žiadny virus sa nevypustí, takže ďalšie sklamanie, 3* len preto, lebo mám taketo filmy proste rád, aj keď tento sa tvári lepšie ako naozaj je.

plagát

Overlord (2018) 

Už davno som nevidel poriadne krvavý film, ktory by poslednou dobou prišiel do kín a tento je určite najkrvavejši film roku. Postavy su sympaticke a vlastne nonstop sa tam niečo deje od prvych minút. Téma zobies počas 2. svetovej vojny mi podla možnosti prišla aj dosť neopozeraná a film rychlo odcípa k zaverečnym titulkom, takže neni čas sa nudiť. Gore nie je ani zbytočne prehnany a všetko mi sadlo, tak akurat na jedno zhliadnutie. 5* je asi moc, ale už davno som sa takto pri horore nezabavil.

plagát

Do temnoty - Dům na stromě (2019) (epizóda) 

Musim povedať, že tento diel napzaj neponuka nič nove, akurat tak nove postavy, ktore su ale neskutočne nesympaticke a smrť im prajete odzačiatku. Prvu hodinu sa skoro nič nestane, potom nasleduje kvalitne spracovaný príchod hororovej časti aj vďaka dobrým maskám, ktore su dobre využité. Potom ale film zasa klesne k nekonečnemu kecaniu a vysvetleniu pointy, ktora dava zmysel ale aj tak nechapem motivaciu niektorych postav. Film nema žiadne finale, ale koniec asi uspokojivy, neviem, keď sa človek naozaj nudí, dá sa to zhliadnuť.