Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Posledné recenzie (39)

plagát

Chlapec a volavka (2023) 

Snažil som sa nemať očakávania. Film je dobrý, ale príde mi to nezrozumiteľné Nejak mi uniklo o čom to vlastne je a aký je príbeh. Neviem či to nieje nejaká moja indispozícia. Príde mi to trochu podobné ako Cesta do fantazie. Lenže tá má hlavu a pätu. A na rozdiel od Chlapca to do seba zapadá. Chlapec nejak nedrží pohromade. Je to súbor dobrých scén. Psíček s mačičkou kreslili film. A keď doň vložili 10 dobrých scén, tak si povedali že keď tam dajú 20, tak bude 2x tak dobrý. A keď 100, tak 10x dobrý. A tak tam navalili scény, ktoré si vymyslel každý z návštevníkov štúdia počas dňa otvorených dverí a dňa detí. A niektorí návštevníci boli na nelegálnych chemických látkach. Spinelion: Mijazaki a jeho tým se tu soustředili na kvalitu animace více, než kdy před tím. Zatímco např. u Můj Soused Totoro (1988) trvala produkce osm měsíců pouze s osmi animátory, na tomto projektu pracovalo animátorů šedesát, a jediná minuta jim zabrala měsíc práce. A tu zas máme toho psiska a mačku... A aj tak je Totoro lepší aj po vizuálnej stránke, je to totiž maľovaný film. Zvláštne je, že ja som videl sekanú animáciu. Ako keby renderovali málo fps... Asi blbosť, dcérka mi to nepotvrdila. Ale ja som to opakovane videl a trhaný pohyb mi trhal oči i myšlienky. Ale uznávam, mám nejakú vadu že vidím blikať napr niektoré totemy na benzínkach alebo niektoré LED svetlá.... Zaujímalo by ma či to tak vnímal i niekto iný... V súboji s Howlom, Cestou do fantazie, Mononoke, a Totorom prehráva. A to niesom staromilec.

plagát

Bod obnovy (2023) 

Hneď zo začiatku priznávam, že som filmu moc držal palce. A prehnané očakávania väčšinou končia sklamaním. Veľké sklamanie sa nekonalo, ale ten scenár to zráža dolu. Moc ma to mrzí. Námet a pointa je sľubný. Fantastická je hudba i zvuk, exteriéry- parádne nápady svetovej úrovne. Myslím, že istým spôsobom sa autori snažili priniesť atmosféru Blade runnera. Taký weird look, podivná hudba i zvuk, občas pomalé tempo. To sa celkom podarilo. Lenže tu to niečo zráža. Tempo je moc pomalé, nudné, ploché. A dialógy s nim držia basu. Je zlým znakom keď počas filmu máš čas ho analyzovať. A dívať sa či je opona správne roztiahnutá a koľko ľudí sedí v kine. To bude asi tým, že sa nudíš. Spravilo sa kopu fantastickej práce ktorá je tým ale znehodnotená. A pritom práve ten scenár a dialógy sú myslím tou lacnejšou položkou v rozpočte. Je mi to strašne ľúto.  Moc som tomu držal palce, ale tie 4 hviezdičky som dal len z protekcie. PS: na chvíľu mi posledný dojem spravila hudba záverečných titulkov Super :-D Poznámka: príjemne ma prekvapil mix češtiny a slovenčiny. Vždy ma sralo keď za socializmu v ČS filmoch všetci hovorili len CZ alebo SK. I keď tam hrali herci z druhej strany a republika bola viac bilinguálna. Zaujímali by ma pocity dnešných mladých, ktorí údajne nerozumejú po slovensky resp je to pre nich ťažko stráviteľné. Napríklad v SF časopise XB-1 Vlado Ríša prekladá do češtiny poviedky slovenských autorov preto, lebo si to vyžiadali (mladí) čitatelia. Ako to vidia českí mladí? Napíšte mi do mojej diskusie "Mix slovenčina/čestina")

plagát

Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023) 

Túto sériu mám rád. Trochu to kazia nezmyselné a pritom zbytočné detaily. Keby ste chceli na most namontovať hromadu Semtexu, dávali by ste na ňu blikajúce vianočné stromčeky z výpredaja vietnamskej tržnice? Je tam toho viac. Ale zas elektrická 500 ma nadšene pobavila :-D . Charakter postavy Klementieffovej skončil smutne jej nápravou a vykúpením sa dobrým skutkom. Ako nepravdepodobné...    Stojí to však za skuknutie, sú to malé a ako som spomenul zbytočné vady na kráse. Morales je krásne odporný, zrejme najuveriteľnejšia postava. Nehraje sa ani na pitomečka ani na chytrolína ani na frajera. Je proste taký aký má byť : priamočiaro odporný. :)

Posledné hodnotenia (240)

Chlapec a volavka (2023)

12.12.2023

Bod obnovy (2023)

24.09.2023

Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023)

19.09.2023

Top Gun: Maverick (2022)

19.09.2023

Marťan (2015)

19.09.2023

Infinite: Nekoneční (2021)

19.09.2023

Bohemian Rhapsody (2018)

19.09.2023

Leto s Marnie (2014)

19.09.2023

Naušika z Větrného údolí (1984)

19.09.2023

Reklama