Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Čo už tak napísať k TAKEJ kultovej záležitosti. Když ji máš rád, není co řešit. Tak ako ostatní kulturisti. Videl som to asi 6x. Čo k tomu viac dodať? Odvtedy si dobre všímam keď je predlohou scifárne kniha od Philipa K Dicka. Total Recall, Minority report, Temný obraz, Adjustment Bureau....????

Babel

Babel (2006)

Tak to je teda paráda. Od začiatku ma film namotával na svoj dej. A nakoniec puzzle životných príbehov do seba zapadne a ja sedím a vydýchavam ten pocit úplnosti. Klobúk dolu. A teraz dačo k deju. Dej je napínavý a vzrušujúci. A napriek tomu sám o sebe nepodstatný. Podstatný je až keď všetko do seba zapadne. Je to o pocite, nie príbehu ktorý ho spôsobí. A nemám pocit, že to je nejaký alternativistickomodernistický samoúčelný exhibicionizmus ktorý skončí a neviem či mi niečo podstatného neuniklo. Napríklad to že vedľa kina bola pekná kaviareň. Tento film má mäso a šťavu. Mňam

District 9

District 9 (2009)

Parádna SCIFI pecka s neotrelým prístupom. Cítim čerstvý vietor v SCIFI končinách. Na jednej strane poctivá technická SCIFI a na druhej nezvyklý ľudský rozmer a ešte nezvyklejšií pseudo dokumentaristický prístup. Je tam dostatok krvi, lymfy aj hydraulického oleja, ale stále jej ostalo dosť v hlave na to aby to malo i myšlienku. Nadchlo ma i animátorské prevedenie cudzincov a vesmírnej lode. Sú tam sice aj ciťácke klišé, ale v primeranej miere a nie úplne happyendový koniec to u mňa vyžehľuje. Som nadšene prekvapený.

Gravitácia

Gravitácia (2013)

Pekná scifáreň. Vynikajúca vizuálna stránka. Zápletka vcelku stráviteľná (no nemôže byť všetko Apollo 13) ale hlavne výživná.Celú dobu som bol nevychádzal z úžasu nad reálnosťou záberov i fyzikálnych zákonov. Doma sa mi to trochu rozležalo a (Hujer sa hlási) a došlo mi že 1) Cloony umrel úplne zbytočne (pretože tie káble ktoré ho už zastavili by mu stačili i na pritiahnutie. Tam hore naozaj nieje gravity.). Ale zas by sme došli o naozaj peknú scénu. George to pekne zahral. 2) Sandra si zabudla do skafandru zobrať plienky. No ale zas až tak si na detailoch zakladať nemusíme. Nohavičky mala celkom vkusné. Konečne Sci+Fi film ktorý nieje len Fi.