Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma

Recenzie (10)

plagát

Frank (2014) 

Miluju tenhle druh filmu a specialne tenhle kousek, me velice oslovil. I kdyz jsem nejdrive nebyla nadsena z "Velke hlavy", kterou bych mela sledovat po vetsinu filmu, zakratko jsem pochopila vazne duvody i cely vyznam. Franka jsem si ihned zamilovala, je to roztomily a naivni podivin s dusi maleho ditete a s laskou k neobvyklemu druhu hudby. Je hluboce respektovam jeho, byt mozna trochu zvlastnim, okruhem pratel a vsichni ho povazuji za talentovaneho umelce a skveleho cloveka, coz vlastne taky je. Obzvlast obdivuji na filmu, jak bravurne divaka provazi vsemi druhy emoci - od dramatu, po komedii. V jednu chvili divak souciti s hlavnim hrdinou, nebo s napetim sleduje trnitou cestu mladych hudebniku k uspechu a preje jim to nejlepsi, zatimco v dalsi chvili se smeje z plnych plic nad vtipnymi vyroky ci pociny kontroverznich postav z pribehu. Maximalne jsem si tohle dilo uzila a nebojim se ho oznacit za velmi, velmi povedeny umelecky snimek s hlubokym vyznamem! Je to proste uzasne!!!! Jedine, co mohu dodat na zaver je to, ze Frankuv "vubec nejvice libivy song" dostane jednoduse kazdeho, kdo ma v sobe alespon spetku smyslu pro humor a pochopeni pro jeho komplikovanou osobnost.

plagát

Victim (2010) 

Tenhle film stale zpracovavam... Uznavam, ze jsem ho zpocatku ponekud podcenila. Nejdrive jsem si myslela, ze sotva jsem ho zapla, rychle ho taky vypnu... Ale setrvala jsem a myslim, ze jsem neprohloupila. Dej se zprvu zdal byt nezajimavy - uneseny chlapek je ve sve cele nestastny a rve a rve, pokousi se utect a obcas ho bezduvodne zbijou... - jenze pak prijdou na radu injekce a vymyvani mozku. Proc? Zepta se clovek a zvedavost ho prinuti sledovat film dal. Byla jsem znechucena, fascinovana a sokovana zaroven. Ackoliv film urcite nepatri mezi buhvi jake trhaky a mistama jsem se neubranila ani lehkemu zasmani nad nejednou absurditou, ale rozhodne prekvapi. Mohla jsem sice alespon trochu predvidat konec a nekolikrat jsem si polozila otazku: Proc si sileny "doktor" vybral zrovna tohoto chlapa? Bylo mi ho dokonce i castecne lito... tedy do urcite doby. Z nejakeho duvodu mne hned nenapadla ta spravna pricina, ktera by mohla vest k tak nepochopitelnemu a krutemu chovani k obeti. Jak rikam, konec zkratka prekvapil a to proste ocenuji.

plagát

Relic (1997) 

Bohuzel naprosto ukazkovy priklad toho, jak se muze totalne po...kazit jinak vyborne literarni dilo. To, ze film casto byva odlisnejsi a mirne pozmenen od knizni predlohy je pochopitelne a nikoho to jiz neprekvapuje, ale tohle naproste selhani! Dej je zcela prekroucen a VELICE zjednodusen! Prekousla bych zmenu prostredi, kde se pribeh odehrava, dokonce i jasne nesrovnalosti v deji. Nicmene, naprosty vrchol byl to, ze filmari uplne vynechali jednu z hlavnich postav, tj. zvlastniho agenta od FBI, ktery ma zasadni vliv na cele vysetrovani zahadnych vrazd a ktery by dozajista zaridil i mnohem vetsi uspech filmu. Davam 2 hvezdy za to, ze tvurci “laskave” nevystrihli alespon vysetrovatele D’Agostu a doktorku Greenovou. Jinak naproste zklamani!!!!!!! Tohle si autori knihy opravdu nezaslouzili!

plagát

Jurský svet (2015) 

S klidnym srdcem mohu tento film oznacit za nejlepsi film roku, mozna celeho desetileti!!! Zpocatku jsem byla skepticka, ozvlast po zhlednuti prvniho oficialniho traileru. Presprilis futuristicke vybaveni a zpusob vedeni noveho parku me silne odrazoval. Myslela jsem, ze film tak ztrati veskere sve kouzlo jednoduchosti. Tudiz vsechny nadeje, ze by u me mohl vyvolat i podobne emoce jako prvni dil “Jurskeho parku”, byly okamzite zazehnany. I presto jsem trvala na tom, ze se na film podivam. Vysledek? Film jsem takrka sledovala se zatajenym dechem. Jeste nikdy jsem nebyla filmem prekvapena tolik jako timto. Tvurci se sice vydali novym smerem a pojali cely projekt moderneji, ale mozna to byl prave ten odvazny, lec chytry krok! Ackoliv jsem zprvu tise doufala, ze se nekdo z predesleho obsazeni alespon mihne v nejakem tom zaberu, brzo jsem na vse zapomnela. “Jursky svet” je napinave a naprosto odlisne pojeti snu miliardare Johna Hammonda, avsak stale doslova dechberouci! Rovnez velmi ocenuji nostalgicke odkazy na puvodni park. Srdicko pri pohledu na zarostlou budovu pro navstevniky nebo veselou postavicku DNA, zkratka muselo radostne poskocit u nejednoho fandy. Nejvetsi dojem z novodobeho pojeti na me udelal “Zarikavac raptoru” a vubec skvely napad, jak emotivne vyuzit dobre zname velociraptori inteligence. Strucne receno, tento film ve me vyvolal nescetne vzpominek na detstvi a zaroven me obohatil o nove kvalitni filmove zazitky. A SPOILER na zaver: Posledni kapka pro me byl velkolepy navrat legendarniho T-Rexe. To uz proste oko nezustalo suche! Abych to shrnula, toto je vubec prvni film v historii, tedy pokracovani filmu po nekolika letech, ktery se skutecne dokazal vyrovnat puvodnimu kousku a podle velikosti jeho uspechu ho dokonce i predcil! Uz ted se tesim na prokracovani!

plagát

Príbehy z krajiny Oz: Dorotka se vracia (2013) 

Tenhle film mne ponekud zklamal, cekala jsem od nej mnohem vic. Obzvlast, kdyz jeho uvedeni se neustale oddalovalo... Mam z neho ale spise smisene pocity a bohuzel to nezachrani ani jinak velmi kvalitni soundtrack! Skoda...

plagát

Mŕtva nevesta Tima Burtona (2005) 

Podle meho nazoru je toto jeden z nejpovedenejsich filmu od Tima Burtona. Viktor je mlady a stydlivy muz, ktery je rodici donucen vstoupit do predem domluveneho snatku s Viktorii, mladou a puvabnou slecnou. Oba si samozrejme ihned "padnou do oka", abych tak rekla. Viktor si je sam sebou vsak stale prilis nejisty a nechtene pokazi zkousku planovane svatby. Proto se radeji rozhodne schovat do nedalekeho lesa, kde si sam pro sebe nacvicuje svuj svatebni slib. Cistou nahodou se mu vsak podari ozenit se s tajemnou mrtvou nevestou, ktera ho vtahne do sveho domova ve svete mrtvych, kam jeste nikdy nevstoupila zadna ziva duse... Hned po prvnim shlednuti mi film definitivne prirostl k srdci. Tajemna, hororova pohadka pro dospele je perfektne propracovana, nejen dejove, ale i vizualne. Jako dalsi pozitivum povazuji nadhernou a presne atmosferu vystihujici hudbu od Dannyho Elfmana. Romantika, napeti, drama, humor a kvalitni hudba... to vse je "Mrtva nevesta" od Tima Burtona. Troufam si rict, ze u tohoto filmu si prijde na sve temer kazdy! Nemam nic, co bych tomuto filmu mohla zaporne zkritizovat...

plagát

Simpsonovci (1989) (seriál) 

Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie... Neznam nikoho, kdo by neznal alespon jednu z postav Simpsonu! Myslim, ze neni treba serial dlouze predstavovat nebo cokoliv popisovat. Je to jednoduse blaznivy, provokativni, vtipny a nekdy az lehce trapny porad. Serial je vsak natolik popularni a ocenovany, ze je mu odpusteno temer vse! Ackoliv ho sleduji deti i teenageri, dokazi ho ocenit i dospeli a to predevsim, diky jeho neokoukanosti a vtipnymi hlaskami, ci gesty. Je pravda, ze nekdy se clovek pozastavi nad urcitymi situacemi a chovanim nekterych z hlavnich i vedlejsich postav, ale pak padne opet nejaka "perla" z ust hlavnich hrdinu a vse je razem zapomenuto. Troufam si rict, ze i pres caste opakovani jednotlivych epizod v televizi, to divakovi neda a stejne se znovu podiva i na epizodu, kterou videl uz treba trikrat. Ja osobne nikdy nedam dopustit na specialni halloweenske specialy, at jsou jakkoliv sebeblaznivejsi. Co dodat? Zluta je proste stale v kurzu...

plagát

Dobyvatelia stratenej pravdy (2007) (seriál) 

Zabavny investigativni porad o hledani pravdy a dukazu, tykajicich se mytu a legend o bajnych stvorenich a nadprirozenych sil. Osobne mam tento porad v oblibe a vzdy si ho rada zapnu. Josh Gates je mily, sympaticky a vtipny cestovatel, ktery ma vzdy po ruce nejakou tu trefnou hlasku a to je pravdepodobne i duvod, proc si ziskal nespocet priznivcu po celem svete. Poradu se neda uprit styl a tajemnou atmosferu, kterou strida zvedavost a touha dozvedet se vic o danem tematu ci zahade. Casto to vsak konci jen nekolika neurcitymi smouhami, stiny nebo vlnkami ve vode. Samozrejme, stane se, ze se tymu podari nashromazdit nekolik zajimavych dukazu, ale rovnez nastavaji situace, kdy divak zvazuje, zda neni cely projekt jen jakymsi podvrhem a "komedii" na duverive lidi, ale podobne pocity vzbuzuje vetsina podobnych poradu ci reality show. "Destination Truth" hodnotim spise pozitivne, protoze i pres nektere nedostatky a nejasnoti, porad zkratka nenudi!

plagát

Interview (2014) 

Po prvnich nekolika minutach jsem zvazovala, zda mam pokracovat ve sledovani nebo ne. Musela jsem se hodne premahat, abych film v polovine nevypla - vydrzela jsem! Vzhledem k tomu, kolik rozruchu ve svete tento film vzbudil, jsem ocekavala, ze jeho kvalita bude o necem uplne jinem. Zmylila jsem se! Aby clovek byl vubec schopny film shlednout cely, musi se obrnet trpelivosti a radeji o tom moc nepremyslet. Mistama neni ke skode take radeji zatnout zuby a "vypnout sluch", protoze pocet vulgarnich slov v jedne jedine vete (zejmena u hl. postavy Jamese Franca) je doslova alarmujici! Nejsem zadny moralista a vedela jsem, ze film je predevsim o provokaci a cernem humoru, ale co je moc, to je prilis!!! Netvrdim, ze behem filmu jsem se ani jednou nezasmala, je to komedie a ano, humorne sceny se tam opravdu najdou, ovsem jejich pocet se lehce spocita na prstech jedne ruky. Vetsina scen vzbuzuje spise smisene pocity... Slusne receno: film je treba brat s hodne, hodne, HODNE velkou nadsazkou!

plagát

Walking Dead (2010) (seriál) 

Netypicky serial odehravajici se v post-apokalyptickem obdobi. Zpocatku jsem tomuto serialu nedavala velke sance, vlastne, ani mne nelakalo venovat mu byt jen jediny vecer a podivat se na jeden ci dva dily. Zombie tematika nikdy nepatrila mezi me oblíbene, abych tak rekla. Okoli me vsak neustale presvedcovalo, abych se podivala alespon na jednu epizodu - stalo se, ale nebyla jsem z toho moc moudra. Rozhodla jsem se prece jen zamerit na uplne prvni dily... pak celou prvni radu, druhou radu a treti radu a nakonec jsem tomu uplne propadla! Sama sebe nyni nedokazu pochopit, proc jsem ho tolik odmitala. Je to jeden z nejlepsich serialu vubec! Libi se mi na tom, ze dej neni ani zdaleka tolik venovany jen bezhlavym zabijenim zombiku, ale ma opravdu velice hluboky dej. Rozdil mezi prvni radou a soucasnou patou radou je neuveritelny a to nejen, co se tyce efektu a celkove atmosfery. Tvurci si opravdu velmi nechavaji zalezet na celkove estetice scen a predevsim, postupnem vyvoji vsech postav, nejen vzhledove ale i po psychicke strance. Lide, co se na zacatku zdali jako "pohodari" a jasny "klidasove", jsou ted k nepoznani a naopak, puvodni "zaporaci" a namysleni "frajeri" jsou ted nedilnou soucasti cele skupiny. Zkratka nic neni takove, jak se na prvni pohled muze zdat... Nemam k tomu temer zadne vytky, snad jen obcasne az prilis pocitacove upravene zabery, ktere doslova biji do oci a nebo casto ponekud predvidatelny utok "mrtvaka" (nebo "chodce", chcete-li). Stejne tak povazuji za takovy mensi minus to, ze nelze vynechavat dily, protoze jinak se clovek muze snadno ztratit v dejove linii. Doporucuji serial sledovat spise v anglictine, nic proti dabingu, ale je to opravdu lepsi v originale.