Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenzie (26)

plagát

Všemohúci (2015) (seriál) 

má to všetko, čo by mohlo s Limitless urobiť strhujúcu seriál, dokonca aj hlavná predstaviteľka je zaujímavá v tej svojej zasnenosti, keď sa pozabúda, že niekde stojí s otvorenými (a to doslovne) ústami. Ale je zaujímavá, neohraná, neotrlá a predovšetkým jej charakter nie je tuctový. (pozor, ďalej Spoiler) Na druhej strane vás celú dobu hnevá, že aj keď Brian berie NZT a má byť super inteligentný, správa sa proste detinsky a hlúpo a často nelogicky, čo je skutočná kontradikcia. Tento holý fakt, ktorý prináša vizuálne zaujímavé vsuvky, robí z hlavnej zápletky a námetu nezmysel, lebo ho sám bojkotuje. A vysvetlenie, že Brian proste sám so sebou bojuje, aby sa nestal niekym iným podľa mňa nestačí

plagát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

temná zábava, ale zábava ...

plagát

Kronika rodu Shannara (2016) (seriál) 

nemôžem hodnotiť ... Nie, správne by bolo napísať, že nie som schopný hodnotiť. Musím uznať, že pri prvých sekundách prvého dielu, som dostal úprimnú vkusovú nevoľnosť, ktorú som nevedel vysvetliť a preto som si prvé dve minúty pustil asi 10 krát. Stav môjho psyché to však nezmenilo. Neviem, či sa mi to páči, alebo nie ... štvrtý diel začal byť konečne trošku temný, a prestal mi vadiť aj vyjavený kukuč všetkých mladých elfov a poloelfov. Fantasy zbožňujem, ale tu mi proste niečo chýba, alebo je tu niečo (a veľa) navyše. Vizuál je zaujímavý, dokonca mi nevadí ani trošku vykradnutý, trošku otrepaný dej, na to si musí človek vo fantasy zvyknúť. A na vyše? Je vidieť, že Shannara je od Mtv, hudobné sekvencie sú prehnané, snažia sa pôsobiť na city diváka, mierne patetické a nefungujú ako kulisa, skôr sa snažia prebrať dominanciu ... no neviem, uvidíme ako to dopadne, keď zhliadnem ostatne diely. A samozréjme, Slade Wilson z Arrowa (Manu Bennet) vlastne v prípade posledného Druida Allanona prišiel na návštevu do postapokalyptického sveta a hrá sa (zatiaľ) len na drsného učiteľa.

plagát

Malý princ (2015) 

Možno to malo pár hluchých miest (niečo okolo dvoch minút), ale akoby ste oživili Exupériho a poprosili ho, nech aktualizuje osud Malého Princa. A k tomu starý letec ... na nezaplatenie.

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

dokonalý akčný film. Určite sú veci, ktoré sa dajú vyčítať, ale načo, keď je to taká zábava, že človek dokáže nedýchať 120 minút, mať pri tom priblblý blažený úsmev na tvári a nástupom tituliek má pocit, že naozaj pozeral film, kde všetci vedeli, čo robia.

plagát

Rýchlo a zbesilo 7 (2015) 

Sentimentom, aj keď nechtiac (spočiatku vtipná hláška "cars don´ t fly" s veľkou údernosťou/ničivosťou hlavne v Abú Dhabí pôsobí pri konci agresívne na podvedomie) zvyšovaná kvalita akčného, rýchleho (ale paradoxne, už ani nie tak v rýchlosti auta) a obľúbeného snímku, ma núti odobrať jednu hviezdu a zakončiť hodnotenie stavom 7/10. Dialógy Diesela a Russela alias Corona vs Belgické pivo mali celkom šťavu.

plagát

Orphan Black (2013) (seriál) 

Niektoré epizódy upadajú to milého chaosu a anarchie, najmä celá miestnosť plná jednej herečky vie narobiť paseku pri vnímaní, ale seriál ponúka napätie, dobrý príbeh, kvalitné herecké výkony, osobné traumy a drámy a nestagnujúci príbeh. Skôr či neskôr sa vám asi každá verzia dobre hrajúceho klonu začne páčiť, aj keď s touto tendenciou vzrastu obľuby, budete pri niektorých postavách zápasiť.

plagát

Humans (2015) (seriál) 

Piata hviezdička ešte visí niekde vo vzduchu. Áno, takéto sci-fi a takéto seriály vážne môžem. Ak by som mal za úlohu zhrnúť opis Humans do jediného slovu, bola by to komplexnosť alebo celistvosť. Zaujímavý príbeh, aj keď viacej krát videný bol podaný z originálneho uhlu a namiesto veľkej kriminálnej drámy (Almost human) tu máme komornú, rodinnú drámu s psychologickými motívy a rozvetvenými vrstvami. Počkám na ďalšiu sériu a nechám sa prekvapiť.

plagát

Ant-Man (2015) 

Ant Man mi celkom nesadol, resp. som si pri ňom príjemne oddýchol, ale skôr som sa akoby pozeral cez okno do bytu, kde sa niekto zabáva. Bolo mi jasné, že tu by som sa mal asi usmiať, tu by som mal byť napätý, alebo nebodaj dojatý, no stále to bolo skôr úsmevné a pôsobenie filmu bolo akosi polovičaté. Po technickej a hereckej stránke solídny kúsok, no aj napriek tomu som pri konci získal dojem, že keby som videl len niektoré časti, mal by som rovnaký, ak nie ešte lepší zážitok.

plagát

Čierny zoznam (2013) (seriál) 

Seriál pri ktorom som od začiatku rozmýšľal, či ide o správne namiešaný koktail originality alebo len o vhodne namiešané scenáristické remeslo v kombinácií s kvalitnými hereckými výkonmi a zaujímavým spôsobom riešenia prípadov, ktorý v podstate stavia na istote. Neustále som sa v hodnotení pohyboval na rozhraní a značne som váhal. Prisúdiť mu takých solídnych 75% je asi značne objektívne a adekvátne. Najviac mi vadil pocit, že príbeh cielene klame, aby niektoré očividné veci zakryl, no rozuzlenia (niekedy viac niekedy menej uveriteľné) odstránili túto krivdu (síce len časť) voči listine.