Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Western

Recenzie (17)

plagát

Toscana (2022) 

Tak ja ti teda neviem, Karolko. Velmi mi to zmysel nedavalo. Preco sa preboha ziveho zenska, co ma mat o tyzden (den) svadbu, vlaci po veceroch s nejakym danskym kucharom? Taky ten nacrt scenaristicky. A zopar pseudofilozofickych zamysleni. A mohol to byt slusny romanticky film, co by mal hlavu a patu, kludne aj klise, sak o to pri romantyke ide, ale toto podla mna malo fugy v scenari jak Augustin Kuban v zubnej karte.  Jedine to zradlo a Toskansko.

plagát

Punk je hned! (2019) 

Pecka, ktorá svojou autenticitou rozkopáva dvere! Sľubujem Vám pot, krv, slzy, sračky, depky, humus, špinu a zase sračky!

plagát

Čiara (2017) 

+ta što by jem povil? +bars veľo postav, ťažko bylo vybrati, kotra budet hlavna +Andy Hryc - zabavil dľa mene najlipše, slovenčina nevadila +Libezňuk- dobri bavil, šumni skakal z ukrajinčiny do slovenčiny +Maštalír - šumni bavil, jem byl milo prekvapenyj, trošku ta joho slovenčina nepasovala pre ubľanskoho rodaka +Mila Vášáryová - na neuveriňa, jak krasni po slovensky rozpravľat stara korčmarka z Ubľi. Mohli to dati dajakoj hvizdi z Divadla Alexandra Duchnovyča abo dajakoj vychodňarki +Zuza Fialová - detto, lipša by byla dajaka vychodňarka +na obi toty žensky roly nebylo treba najlipše herečky +scenarista i rejža jak by neznali, kotrj žaner vlastni chočut robiti, vrcholom byli tančujuči kresleny kvitky na ckini +par raz jem ša zasmijal +jak ditina povidala vo filmi, že do piče, tak toto by nikto, rozumiš?, nikto nepovil, bo sja hvarit do piči +a moja manželka už hodinu i piv hrat z jutubu rozličny verziji Hej sokoli +mohlo byti lipše, ale bylo daleko hirše poslednych dvadsať rokiv, ta ďakujeme panbožkovi i za toty dary :-) +celkovo tot calyj film byt takyj guľaš jak tota moja recenzija :-)

plagát

Trabantem Jižní Amerikou (2014) (seriál) 

Jednoducho úžasné. Film o priateľstve medzi národmi: Takie w Bistrici niemaczie - Také tam nemáme. Mám zasvinenú obrazovku, ako som nevedel od monitora oči odlepiť :-)

plagát

Čata (1986) 

Oliver Stone veľa hulí. Minimálne vo Vietname a pri písaní scenára určite dával džona miesto marlborky. Dialógy vyhulencov boli snáď najlepšie na celom filme. A ešte tá snaha o vykreslenie celého vojnového svinstva. A dobré herecké výkony, snáď okrem Charlieho, ten sa mi veľmi nepozdával. Len keby tie postavy neboli tak naivne ľavičiarsky čiernobielo vykreslené. Či možno vhodnejšie by bolo napísať, že hnedo-červeno. Tak na úrovni Winnetoua. Nuž, s tým kanabisom opatrne, brácho!

plagát

Osem hrozných (2015) 

Jeden z Tarantinových vrcholov. Kombojka ako divadelna hra. Žral som mu to cele od začiatku do konca.

plagát

Homár (2015) 

Váham medzi fullhousom a štyroma dvackami a vidím to kdesi na deväťdesiatke. Neskutočne nápaditý scenár šikovne natočený so skvelými hercami. Dokonca aj podivne toporné dialógy a schématické vzťahy (keď sa do seba zamilujú vždy len ľudia s rovnakým problémom) zvyšujú čaro tohto snímku. Zápletka je tak desivá sama o sebe, že pri realistickejšom stvárnení by sa ten film snáď ani nedal vydržať a diváci by začali páchať hromadné sebevraždy ako pri počúvaní Szomorú vasárnap. P.S.: Rachel je jaka piraňa!

plagát

Wilsonov (2015) 

Celkom ma prekvapuje koľko negatívnych emócií tento film dokázal vyvolať. A toho odpadu, čo sa tu nagebrilo. Fuj! Styďte sa! Našťastie som sa na film vybral úplne neplánovane, rozhodoval som sa až v multiplexe, bez toho aby som čo len očkom zavadil o akýkoľvek náznak recenzie. A nebanoval som veru. Malo to atmosféru. A dobre som sa bavil. Vizuálne vymakané, scénaristicky obstojne zvládnuté, miestami vtipne podané. Pauhofová je v divadle často obsadzovaná do rolí, ktoré nezvláda, a hrá stále to isté, usmrkané dievčatko. Tu jej postava sadla ako ritka na šerbeľ. Macháček sa veľmi nenadrel, ale svoj minimálny štandard dal. Dyk more, ten mi nevadil, veľmi som ho predtým hrať nevidel, vlastne som ani netušil, že je to taký lámač fanynkovských sŕdc. Jana Krausa som už dávno v žiadnom filme nevidel a jeho civilne zahraná postava sa mi celkom aj páčila. Potiaľto OK. Stankemu, Šimunovi a Kostelnému by mohol niekto (asi režisér najskôr) vysvetliť, že sa natáča film, nie skúša nová divadelná hra. Prehrávali snáď viac než naši hokejisti pod vedením Vlada Vujteka :-) Ako celok ma to však dokázalo pobaviť aj napriek nelogickému záveru s preživším Kosťelným. Ten som fakt nepochopil.

plagát

Gombíková vojna (1962) 

Tak som sa vrátil do detstva a môžem len ľutovať, že som to nevidel vtedy, keď som ešte čítal Winnetoua a keď sme sa hrali na Robina Hooda a Malého Johna, keď sme sa u babky na dedine mlátili s chlapcami z horného konca a stavali si bunkre z balov slamy, alebo plietli povrazové rebríky do nášho úkrytu na čerešni. Tej starej čerešne už niet, ale šarmantne natočený film mi napriek veku (môjmu aj tomu filmovému) urobil veľmi veľmi pekne na duši.

plagát

Návrat do budúcnosti (1985) 

Asi som si to mal predsa len pozrieť niekedy v osemdesiatom šiestom, keď mi to kámoš ponúkal, že super komédia s Michaelom Foxom, ale keďže som si pravdepodobne vtedy vybral nejakeho Bruce Leeho, či Jozefínku, čara tohto filmu som ostal navždy ukrátený. Dnes už to nepôjde. Už som videl Pythonovcov, Woodyho Allena, a trebárs aj tie Horúce strely. Teenagerská komédia. Priznávam, že nápad a scenár možno nie sú najhoršie. Najhoršia je trápne neoriginálna postava vedca, hypertrofovaná paródia na Eisteina. Za to, čo predvádza Christopher LLoyd, za to by sa nemusel hanbiť ani Majster N či Peter Marcin. Hrať celý film kokota síce môže byť vyčerpávajúce, ale herectvom by som to rozhodne nenazýval.