Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor

Obľúbení scenáristi (8)

Quentin Tarantino

Tarantino si ma získal svojim kultovým Pulp Fiction ( 100% ). Kto by si ho týmto filmom neobľúbil ? :) No ako herec sa mi zapáčil vo filme Od súmraku do úsvitu, kde po jeho boku hral George Clonney. K jeho dalším dobrým filmom patrí : Gauneri ( 90% ), Jackie Brown ( slabých 70%, moc ma to neoslovilo, zatiaľ jeho najhorší film, čo som videl ), Kill Bill ( 90% ), Kill Bill 2 ( 80% ), Hanební parchanti ( 85% ), Nespútaný Django ( 75% ). Páči sa mi na ňom, že zo svojich filmoch ( väčšinou krimi a tak ) robí žáner na typu komédie ( podľa mňa ). Ako režisér je môj najobľúbenejší, lebo väčšina jeho filmov ma baví a doporučil by som ich každému, kto má rád niečo také, ako FILM :). Počul som, že je filmový cvok, a to aj v jeho filmoch môžte vidieť ( napr. Gauneri, finálna scéna, ako na seba mieria Lawrence Tierney, Harvey Keitel a Chris Penn zbraňami - mexický pat - a ten bol aj vo filme Dobrý, zlý a škaredý na konci filmu ), a pre toto ho obdivujem. Počul som ešte, že tento rok natočí svoj aktuálne 8. film Hateful Eight, 9. bude Kill Bill 3 a potom natočí svoj posledný film a skončí s filmárením :( Dúfam, že to tak nebude a bude naďalej točiť svoje výborné filmy. No aj keď to nebodaj tak bude, Quentin Tarantino bude do smrti môj najobľúbenejší režisér aj scenárista :).

Woody Allen

Allen ma 1. krát očaril svojím filmom Polnoc v Paríži ( 85% ) hlavne kvôli prostrediu a trojminutovou úvodnou panorámou Paríža a ukľudňujúcou hudbou. Ako ,, romantického režiséra '' som ho spoznal vo filme Čokoľvek ( 75% ). Ďalšie jeho dobré filmy sú : Manhattan ( 80% ), Annie Hall ( 75% ), Do Ríma s láskou ( 70% ), ... Zatiaľ jeho najhorší film u mňa bol film Jasmínine slzy ( 60% ), moc ma to neoslovilo. Páči sa mi na ňom, že sko jeden z mála režisérov píše scenár, režíruje a aj hrá. Maloktorý režisér robí to čo on, ale je to výhoda, ak film dostane Oskara za réžiu, scenár a hl. herca, má rovno 3 Oskary ( podobne to má aj Tarantino ). Lásku vidí trochu negatívne a realisticky až pesimisticky, a to sa mi páči. A najlepšie je, keď dáva hl. postave rady ( Čokoľvek ). A to sa mi na ňom páči ;).

Stanley Kubrick

Kubricka som 1. krát spoznal pri jeho najlepšom filme ( a mojím obľúbeným filmom ) Osvietenie ( 100% ). Vtedy som ho moc nevnímal, ako výborného režiséra, no keď som si pozrel 2001-ku, začal sa mi páčiť. Na Kubrickových filmoch sa mi páči to, že sa viac zamerá na ľudskú psychiku, napr. Osvietenie - izolácia a psychické zrútenie, celý film vonia psychikou, na to príde každý sám, 2001 ( 85% ) - takisto izolácia a hlavne záverečná scéna, kde hlavný hrdina vidí seba ako starého človeka, Mechanický pomaranč ( 85% ) - keď ho tí doktori týrali a zároveň liečili, to chce zase psychiku, Olovená vesta ( 80% ) - ako v 1. polovine hlavného hrdinu šikanoval tréner, Lolita ( 80% )- tam mi až tak ta psychika nepasovala, jedine na konci ako hlavného hrdinu Lolita odmietne. Veľmi rád si pozrem jeho filmy a nikdy ich mať rád neprestanem. Tento režisér by mal byť každému uživateľovi v Top 10 obľúbených režisérov aj scenáristov. Mám rád filmy ťažké na psychiku ale nie až moc ( napr. Requiem za sen ) a preto sú aj jeho filmy moje obľúbené :).

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák je niečo ako český Quentin Tarantino. Tak, ako je dobrý scenárista, taký je dobrý herec.