Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný

Recenzie (903)

plagát

Nočná mora diktátorov (2022) (TV film) 

Zaujímavý dokument, to musím uznať. Ale ani po jeho zhliadnutí vlastne neviem, kto sú slobodomurári. Sekta? Či elita sveta? Čo - to sme sa mohli z filmu dozvedieť, ale na konci mi chýbala poskladaná mozaika. Pozoruhodné, že ich nenávideli fašisti aj komunisti.

plagát

Rocketman (2019) 

Niekoľko známych mi tento film odporúčalo. Mne sa do neho ale vôbec nechcelo. Mala som pocit, že Eltonov život mi je ukradnutý, jeho postoje sú mi odporné a ani jeho hudba ma nenadchla - samozrejme poznám najznámejšie pesničky. Môj názor sa zmenil - nie kvôli obsahu a životopisu speváka, ale nadchlo ma toto filmové dielo. Takže nehodnotím obsah, ale formu. A tá bola, najmä vďaka Taronovi Egertonovi vizuálnou lahôdkou. Pekne farebné, pekne ozvučené, dovoľujem si povedať, že perfektne naspievané.

plagát

Záhrada plná plienok (1980) (TV film) 

Film, ktorý sa tvári takmer ako dokument. Postavy sú obsadené neznámymi tvárami, čo v konečnom dôsledku hodnotím pozitívne - pridáva to na autentickosti príbehu. Výpovede matiek sú srdcervúce, škoda len, že zvukový záznam je často nezrozumiteľný. Asi si uvedomíte, akými strasťami života tieto rodiny prechádzajú a koľko síl a odhodlania vynakladajú, aby sa postarali o choré dieťa. Ak to nedokážu, akým peklom si prechádzajú - často z pocitu, že ako rodičia zlyhali. Dojímavý film. Celé to ešte podčiarkuje socialistický realizmus.

plagát

Fantómy ropy (2022) (TV film) 

Dokument, ktorý vám ukáže veci, o ktorých ste pravdepodobne netušili... Potulky svetom - ropné vrty, ktoré po sebe zanechávajú stopu a ich dôsledky sú strašné. Kto je zodpovedný, vieme. Ale kto tieto problémy vyrieši, ku ktorým sa už ropné spoločnosti roky nehlásia, to netušíme.

plagát

Vygumuj a napíš (1996) (divadelný záznam) 

Hra, napísaná "na telo" Jánovi Melkovičovi. Skvelé podanie dobovej atmosféry vďaka hercom Štepkovi, Melkovičovi, Mauréry a Abrahámovej. Reflexia doby, osudov malého človeka a humor, ktorý neurazí.

plagát

Tajomstvá vesmíru - Hľadanie druhej Zeme (2022) (epizóda) 

Zaujímavý dokument plný vesmírnych dobrodružstiev a pohľadov do okien vesmíru, v snahe nájsť vo vesmíre planéty, ktoré by mohli byť obývateľné. Ktovie, či sa to raz podarí...

plagát

Oktopus - Nikita (2023) (epizóda) 

Tempo prípadu je pomalé, dej málo napínavý. Herci, ktorým výkony uznávam, ma nezaujali. Ďalšie diely asi vynechávam.

plagát

Pirát (1958) 

Yul Brynner takmer na nepoznanie (rýchlo som si uvedomila, že ho poznám len vďaka jeho najznámejšej postave). Vyrozprávaný príbeh sa podľa popisu zakladá na reálnych faktoch. Jeho prevedenie však na mňa pôsobilo lacno – ach, tie kulisy. Pochybné romantické pletky a priemerné herecké výkony bolo to, čo takmer „Bukaneera“ potopilo.

plagát

Columbo - Zabudnutá dáma (1975) (epizóda) 

Grace Wheeler Willisová: „Chcete sa k nám pridať? Premietame film.“ Columbo: „Ďakujem veľmi, veľmi pekne. Nie, nemôžem. Je nedeľa a ja som sľúbil svojmu psovi, že ho zoberiem do parku.“ Janet Leigh  dobre vyzerá a je mrštná, ale vek by som jej veru neuhádla! Tento diel ukrýva šťavnatú dávku humoru, okrem klasických Colombovych bonmotov (snaha Colomba vyhnúť sa pravidelnej kontrolnej streľbe a zapojenie psíka do prípadu). Príbeh je v konečnom dôsledku aj dojemný – už jeho názov napovedá pointu.

plagát

Příběhy slavných - Občan Karel Kryl (2000) (epizóda) 

„A marš mi hrál zvuk děl, co uklidnění skýtá, a zvedá chmýří, které zahubí.“ Básnik s gitarou, ktorá bola väčšia ako on. S poetikou, ktorá nemala dno. Dokumentom o Karlovi Krylovi odpúšťam takmer všetko, lebo vždy pohladia aj moju dušu. Pesničky, ktorých útržky počujeme v pozadí, nikdy nedohrajú celé. Áno, potom mám dôvod, pustiť si ich a potichu si spievať.