Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Obľúbené filmy (10)

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Krásne a hravé zábery kamery, francúzsky humor, romantický dej s vtipným komentárom a výrazné postavy. Tento film je skrátka dokonalý a nikdy ma nenudí.

Mŕtva nevesta Tima Burtona

Mŕtva nevesta Tima Burtona (2005)

Výborne spracovaná rozprávka obsahuje všetko, čo som od Tima Burtona očakávala : tajomná atmosféra spojená s temným lesom na okraji mesta, chladná zimná krajinka, nešťastný zatratený hlavný hrdina a čierny humor v pútavom príbehu.

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Burtonov rozprávkový a mierne pochmúrny príbeh Edward Scissorhands je skutočne veľmi dojemný od začiatku až do konca. Príklad toho ako sa niekto úplne odlišný nedokáže zaradiť do spoločnosti napriek dobrému srdcu a ochote prispôsobiť sa. Nikdy nezabudnem na scénu kde Edward vytvára ľadovú sochu a Winona tancuje v záplave snehových vločiek.

Ospalá diera

Ospalá diera (1999)

Môj skutočne najobľúbenejší film od Tima Burtona, ktorý ma zaujal už od prvých sekúnd. Ťažko opísať ten pocit, keď vidíte dielo, ktoré absolútne vystihuje vaše predstavy o strašidelnom filme. Milujem to, ako vie vyrozprávať záhadný príbeh a ako vie vytvoriť k tomu dokonalú atmosféru.

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

Moja najobľúbenejšia časť zo všetkých Votrelcov, ktorí vznikli... (a dúfam, že už vznikať nebudú, lebo u ďalších kvalita upadá). Tento film je perfektný z hľadiska: náväznosti na 1.diel + scénára a dialógov (hudsonove hlášky ) + vytvorení adrenalínom napumpovaných scén + predovšetkým prekrásnou majestátnou Matkou Votrelcov.

Pýcha a predsudok

Pýcha a predsudok (2005)

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov, skvelé obsadenie, hudba, kamera, výprava, krásne jednoduché kostýmy. Počas sledovania sa človek ponorí do príbehu a pociťuje napätie a očakávanie kedy si Keira Knightley a pán Darcy vyznajú lásku.