Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (23)

Začalo to v Neapoli

Začalo to v Neapoli (1960)

Michael Hamilton (Clark Gable) pri vybavovaní posmrtných záležitostí svojho brata zistí, že na Capri má nezaopatreného 8-ročného synovca Nanda (Paolo Carlini). Jeho rodičia zahynuli pri nehode na mori a o chlapca sa stará jeho teta Lucia Curciová (Sophia Loren). Michael sa chce dozvedieť viac o posledných rokoch svojho brata, postupne spoznáva prostredie, v ktorom vyrastá Nando, no chce mu zabezpečiť lepšiu budúcnosť v Amerike. A tak začína boj o chlapca medzi strýkom a tetou (v romantickom prímorskom mestečku).

Poltergeist II

Poltergeist II (1986)

Rodina Freelingovcov sa po hrôzostrašných okolnostiach, ktoré ich pripravili o strechu nad hlavou, presťahovala k babičke. No ani to ich nadlho neochránilo pred „oným“ svetom. Carol Anne je opäť prostredníkom medzi dvoma dimenziami. V blízkosti ich domu sa objavuje záhadný starý muž. Má niečo spoločné s ich kalifornským domom?

Skrotenie zlej ženy

Skrotenie zlej ženy (1967)

Sfilmovaná komédia Williama Shakespeara Skrotenie zlej ženy vykresľuje priebeh zásnub dvoch dcér bohatého padovského šľachtica Baptistu. Ak sa nájde ženích pre staršiu dcéru Katarínu s jej nesmierne komplikovanou povahou a podrezaným jazykom, môže si mladšia Blanka vybrať zo zástupu zbohatlíkov, uchádzajúcich sa o jej ruku. Do Padovy prichádza Petruccio, ktorý má v úmysle vyženeným venom zlepšiť svoju finančnú situáciu. Blankiní nápadníci zlákajú Petruccia k sobášu s Katarínou, aby sa aj ich cesta k oltáru stala schodnejšou. Výbuchy a hádky nielen medzi mladým párom, ale aj prefíkaný plán Petruccia s úmyslom skrotiť ženin temperament, vedú k vášnivým scénam a prekvapivému záveru pre celý šľachtický dvor.

Krevní msta

Krevní msta (1978)

V malom mestečku na Sicílii zavraždil vodca mafiánskeho klanu Vitto Acicatena Angela Paterna, ktorý sa zaplietol do stávky rybárov za zníženie cien. Jeho manželka Concetta (Sophia Loren) bola svedkom vraždy a navyše sa jej bezprostredne potom narodilo mŕtve dieťa. Súd uzavrel prípad, pretože páchateľ je "neznámy" a Concetta sa márne dovoláva spravodlivosti. Socialista a advokát Rosario Mario Spalone (Marcello Mastroianni) sa chce angažovať do tohto prípadu, aj kvôli náklonnosti ku Concette. No z Ameriky prichádza ďalší nápadník, Angelov bratranec, Nick Saint Miquelle (Giancarlo Giannini), ktorý uplatňuje skôr nelegálne prostriedky k dosiahnutiu spravodlivosti. Concetta bojuje proti neprávosti, proti Acicatenovi, ale najväčší zápas vedie s vlastnými citmi v ľúbostnom trojuholníku.

Nevinný

Nevinný (1976)

Viscontiho voľné spracovanie rovnomenného románu Gabriele d´ Annunzia zobrazuje svet rozbitého manželstva Tullia (Giancarlo Giannini) a Giuliany (Laura Antonelli), v ktorom sa mieša priateľstvo aj láska, chlad aj vášeň, egoizmus i obeta. Do seba zahľadený Tullio udržiava manželský zväzok, aj keď dlhé roky žijú s manželkou v oddelených spálňach, pričom sa verejne stretáva so svojou milenkou Teresou (Jennifer O'Neill) a so všetkými žiarlivostnými či mileneckými problémami sa zveruje Giuliane. Keď sa Tullio dozvedá, že jeho manželka má pomer so spisovateľom, začína žiarliť a snaží sa obnoviť manželské spolunažívanie. Giulianine tehotenstvo vnesie do znovunájdených citov a vášne zárodok pochybností a ešte silnejšiu žiarlivosť, čo môže následne vyústiť jedine do katastrofického vyvrcholenia.

Na tenkom ľade

Na tenkom ľade (1987) (TV film)

Příběh je založený na skutečných životních okolnostech herečky Shirley MacLainové, podle její knižní autobiografie (Tušení světla, 1985). Prolínají se tu dvě dějové linie – její milostny vztah se ženatým anglickým politikem a pátrání po „pravdě a podstatě“ tohoto světa. Shirley se seznamuje s orientálním náboženstvím a stává se jeho vyznavačkou, zajímá se o převtělování duší, poznává hnutí New Age a snaží se své poznatky propojovat se vzniklými životními situacemi. Připisuje důležitou a nenáhodnou váhu lidským vztahům kolem a zkoumá nejen některé vztahové problémy…

Verdikt

Verdikt (1974)

André Leoni je obvinený zo znásilnenia a vraždy sedemnásťročného dievčaťa, z bohatej a vplyvnej rodiny, Annie Chartierovej. Tento prípad zverili, ako posledný pred odchodom do dôchodku, predsedovi súdu Legeinovi. Matka André Leoniho je presvedčená o synovej nevine, a tak sa všemožnými silami snaží ovplyvniť priebeh súdu. Využíva staré známosti z podsvetia, kde mal pred niekoľkými rokmi dôležité postavenie aj jej zosnulý manžel. Unesie Legeinovu manželku, aby zabezpečila hladké vedenie súdu, ktoré bude smerovať k výroku poroty o oslobodení syna. No veci sa jej vymknú spod kontroly a všetko sa zvráti iným smerom.

Chléb, láska a .....

Chléb, láska a ..... (1955)

Starší, no ešte stále okúzlujúci zvodca žien policajný dôstojník Carotenuto (Vittorio de Sica) sa sťahuje spolu so svojou vernou služobnou Caramellou (Tina Pica) do rodného mesta Sorrenta. No v jeho dome od vojny býva mladá vdova, predavačka rýb, Donna Sofia (Sophia Loren), preto sa veliteľ mestskej polície musí dočasne ubytovať v dome zbožnej známej Donny Violanty (Lea Padovani). Donna Sofia svoju strechu nad hlavou nechce stratiť i za cenu nadbiehania dôstojníkovi. A zbožná Donna Violanta túži po príjemne strávených chvíľach v spoločnosti šarmantného veliteľa. Tento ľúbostný trojuholník sa zaplieta fingovaným odchodom mladého Nicolina (Antonio Cifariello), pomocníka Donny Sofie.

Krásná mlynářka

Krásná mlynářka (1955)

Komická fraška postavená na pokuse bohatého španielskeho šľachtica „ukradnúť“ aspoň na jednu noc ženu prostého no poctivého mlynára. Zatiaľ čo Luca (Marcello Mastroianni) je uväznený kvôli falošným poplatkom, zvádza guvernér Teofilo (Vittorio de Sica) jeho ženu Carmelu (Sophia Loren). Keď mlynárka vzdoruje, guvernér využije svoje právomoci a začne ju vydierať. Pod podmienkou odovzdania sa, uvolní jej manžela. Carmela svojou prefíkanosťou uspí náruživého zvodcu, aby oslobodila svojho muža, ktorý medzitým utiekol z väzenia. Luca, mysliac si, že jeho manželka mu bola neverná, pripravuje pomstu s guvernérovou manželkou Dolores (Yvonne Sanson).

Sobota, neděle, pondělí

Sobota, neděle, pondělí (1990)

Rosa Priore (Sophia Loren) znepokojuje rodinu svojím netradičným správaním. Nikto však netuší o jej pochybnostiach, že milovaný manžel don Peppino (Luca de Filippo) stráca o ňu záujem. Zásterkou problému sa stáva Rosino kuchárske majstrovstvo. Nielen jej neistota ale aj snaha vyvolať žiarlivosť spôsobí niekoľko konfrontácií v rodinnom kruhu. Problémy sa riešia až prepuknutou talianskou náturou v búrlivých hádkach a láskou vedúcou cez žalúdok...

Pan Tadeáš

Pan Tadeáš (1999)

Adaptácia Mickiewiczovho eposu Pán Tadeáš v podaní Andrzeja Wajdy zachytáva idealizovaný obraz Poľska v dobe, kedy ešte nemali samostatný štát a politické nádeje sa spájajú s Napoleonovým ťažením proti Rusku. Šľachtický príbeh o milostnom dobrodružstve Tadeáša Soplica, boj znesvárených rodov Horeškov a Soplicov a ich následné spojenectvo proti ruskej jednotke je rámcované parížskym pobytom Adama Mickiewicza, ktorý predčítava dielo krajanom odtrhnutých od vlasti.

Sophia Loren: Príbeh jej života

Sophia Loren: Príbeh jej života (1980) (TV film)

Svoje spomienky a skúsenosti zhrnula Sophia Loren spolu s A. E. Hotchnerom do knihy “Sophia: Living and Loving” (1979, Sophia Loren), podľa ktorej bol nakrútený životopisný film, kde Sophia Loren hrala samu seba aj vlastnú matku.

Dekalóg

Dekalóg (1989) (seriál)

10 filmov Krzysztofa Kieślowského na tému 10 božích prikázaní:
1. Ja som Pán, Boh tvoj! Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal. - novodobá dôvera v počítače a vedu
2. Nevezmeš mena Božieho nadarmo. - smrťou začína nový život, uzdravenie znamená smrť ...
3. Spomeň, aby si deň sviatočný svätil. - muža odláka vášeň od rodiny
4. Cti otca svojho i matku svoju! - po smrti matky, otec a dcéra v nejednoznačnom citovom rozpoložení
5. Nezabiješ! - obraz trestania smrťou za smrť
6. Nezasmilníš! - vášnivé city dospievajúceho mladíka k zrelej žene
7. Nepokradneš! - matkou vlastnej vnučke?
8. Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu! - spomienky na krutosti okupácie Poľska
9. Nepožiadaš manželku blížneho svojho! - v úprimnom manželskom zväzku dôjde k závažným zdravotným problémom...
10. Ani nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je! - dvom synom zostane po smrti otca zbierka starých známok...
Cyklus, ktorý je zviazaný cirkevnou témou a akousi alegorickou postavou nestranného pozorovateľa... Každá časť tvorí samostatný uzavretý celok.

Cesta

Cesta (1974)

Poslední dílo režiséra Vittoria de Sicy natočené podle novely Luigiho Pirandella, zobrazuje spletitý příběh lásky mezi Cesarem Braggim (Richard Burton) a Adrianou de Mauro (Sophia Loren) v městečku na Sicílii před první světovou válkou. Cesare musí splnit poslední vůli svého otce, ve které stojí přání, aby se jeho mladší bratr Antonio (Ian Bannen) oženil s Adrianou. Dlouhá léta se potkávají v rodinném kruhu, skrývajíc své city, které nemohly být naplněné. Po nešťastné Antoniově nehodě se Cesare chce postarat o jeho rodinu. Adrianin zdravotní stav se však zhoršuje, její lékař požaduje víc jiných odborných názorů a vyšetření, a tak se vydávají na cestu po Itálii...

Georges Bizet: Carmen

Georges Bizet: Carmen (1984)

„Láska je neskrotný pták, kterého nikdo nedokáže ochočit. Marně ho budeš volat, když se odmítá přispůsobit. Nemají smysl prosby ani vyhrůžky ... Láska je dítě cigánskeho života, vysmívá se pravidlům. Budu tě milovat i když ty mně ne. A když tě miluji, měj se na pozoru! ... Ten pták, co jsi myslel, že ho nalákáš, zamával křídly a odletěl.“ (Habanera z opery Carmen)

Španielsky vojak Don José obetuje všetko kvôli vášnivému zväzku s andalúzskou cigánkou Carmen a aj napriek tomu, že jej vrtkavá láska po čase vyprchá, stáva sa dezertérom a sprevádza ju. Temperamentná cigánka si dokáže podmaniť svojím spevom a tancom nielen Dona Josého, ale aj matadora Escamilia a ďalší zástup ctiteľov. Zvodná no prelietavá Carmen, pre ktorú je svätá prirodzenosť a voľnosť, volí radšej smrť ako pripútanie sa k jednému jedinému mužovi...

The Millionairess

The Millionairess (1960)

Po smrti svojho otca sa vrtošivá aristokratická talianska dedička Epifania Parerga necíti plnohodnotne bez manžela. Stretáva indického praktického doktora Ahmeda el Kabira, snažiac sa ho zviesť flirtovaním a simulovaním. Uzatvoria dohodu: na otcovu radu si má Epifania nájsť muža, ktorý za 3 mesiace zmení 500 libier na 15000 a doktor Kabir tvrdí, že jeho matka chcela iba takú nevestu, ktorej v priebehu 3 mesiacov na život postačí 500 rupií. Sú obaja schopní podstúpiť tieto skúšky, alebo ide predovšetkým o city?

Lady

Lady (1965)

Lady Louise Lendale na oslave svojich 80. narodenín prerozpráva známemu britskému spisovateľovi Percymu svoj životný príbeh. V Paríži, kde ešte mladá pracovala pre vychýrený Parížsky nevestinec ako práčka, spoznala Armanda, šarmantného bombového anarchistu, ktorý vždy vynaliezavo unikal polícii. Keď sa už nesebavedomý Armand vo Švajčiarsku pripravuje na atentát na ruského princa, Louise ponúka manželstvo britský lord Dicky výmenou za Armandovu ochranu pred väzením. Louisa z lásky k Armandovi ponuku prijíma, no ich milenecký vzťah nekončí.

Romance na řece

Romance na řece (1958)

Tom Winters sa konečne rozhodne popri svojej politickej kariére vo Washingtone vytvoriť si plnohodnotný otcovský vzťah k svojim trom deťom, o ktoré sa po smrti ich matky starala teta Carolyn. Deti si však ťažko zvykajú na otcovu výchovu až do chvíle, keď si najmladší Robert privedie z úteku mladú Cinziu Zaccardi, dcéru talianskeho dirigenta. Cinzia si hneď získa detské srdiečka a Tom ju zamestná ako opatrovateľku detí, netušiac, že nevie ani variť, ani prať. Presťahujú sa do domu na rieke, kde sa vzťahy začínajú meniť...

Sever proti Juhu - Love and War

Sever proti Juhu - Love and War (1986) (séria)

Pokračovanie seriálu Sever a Juh z roku 1985 podľa knihy Johna Jakesa Láska a vojna dotvára rozohrané príbehy členov rodín Mainovcov a Hazardovcov, ich pády na samé dno počas krutej vojny Severu a Juhu Ameriky v 19. storočí a spätné návraty do bezpečného, no vojnou zničeného, domova a blízkym. Medzi zúrivo zápasiacimi vojakmi sa v boji stretávajú aj Orry a George, Billy a Charles. Aj napriek tomu sa medzi ich priateľstvo nepostaví ani oddané veliteľstvo rozdielnych vojsk. Bojujú nielen za svoju krajinu, ale predovšetkým za vzájomnú ochranu svojich blízkych, či sú to nepriateľské sily, alebo spojenecké. No najväčšie tragédie pre Mainovcov prichádzajú po uzatvorení mierovej dohody.

Sever proti Juhu - Book I

Sever proti Juhu - Book I (1985) (séria)

Podľa rovnomennej knihy Johna Jakesa seriál Sever a Juh zobrazuje ságu dvoch rodín: jednej zo severnej Ameriky – Hazardovcov a druhej z južnej – Mainovcov. George Hazard a Orry Main spolu absolvujú West Point. Roky tvrdého výcviku vytvoria pevné priateľské puto nielen medzi nimi, ale postupne aj medzi oboma rodinami. Však vyvíjajúca sa politická situácia, rozdielne názory na otroctvo, spôsobujú nepríjemné roztržky medzi rodmi, rodinnými príslušníkmi, ako aj v krajine. Seriál vykresľuje dejinné situácie i hľadanie vlastných ciest jednotlivých členov rodín, rozdielne milenecké, priateľské, či vojnové príbehy.

Reklama