Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (9)

Krúdovci

Krúdovci (2013)

Na tento film som išla v zostave starí rodičia, rodičia, 10 ročný, 6 ročný a ja a najviac som sa smiala ja a rodič. Povedzme, že angličtina je dostupná aj pre bežných používateľov, takže sa nebojte a pozrite si to v originálnom znení. Pre mňa vrcholový výkon Caga - ten človek je fakt mizerný herec a odporúčala by som mu viac sa orientovať na animáky, pretože tento skutočne vyšiel. Netuším, či to prišlo tak vtipné aj deťom, tvrdili síce, že áno, ale očidivne sa nezabávali tak ako ja. Počula som síce aj názor, že je to akurát tak rozprávka pre predškolákov, no dovolím si s tým nesúhlasiť, pretože aj ako dospeláčke mi to prišlo dosť vtipné. Také milé. Momentálne moja najobľúbenejšia rozprávka, hoci kvalitatívne sa to určite takému Leviemu kráľovi nevyrovná.

Špinavý trik

Špinavý trik (2013)

Akože môj subjektívny názor je skutočne 100%. V záchvate úprimnosti - nie som fanúšikom Balových filmoch napriek tomu, že som fanúšik Bala samotného. Taktiež Russel je pre mňa osobne veľmi preceňovaný režisér, ale to, čo ostatným vadí, sa mne páči. Rozhodne by som film nenazvala nudným. Asi to človek musí brať s nadhľadom, pretože ak by som hodnotila samotné jadro príbehu, tak je to síce za všetkých desať, no spracovanie trochu tápe. Lenže, čo sa mi na tomto filme najviac páčilo je spôsob, akým herci hrajú. Russel je známy tým, že necháva svojich hercov dosť improvizovať a keďže ide o také kapacity, dokázali to aj adekvátne využiť a dosiahli efekt, akože sa na natáčaní celkom zabávali. Možno mám Špinavý trik tak rada, pretože som od neho až tak veľa neočakávala a teda ma nemalo, čo sklamať. Samozrejme, myslím, že si to zaslúžilo tak maximálne tie nominácie na Oscara a neplačem, že zo žiadnej nakoniec nebola soška, ale ja osobne som sa bavila a American hustle sa zaradil do mojej filmotéky ako film, ktorý môžem pzoerať stále dokola. No, minimálne je to stokrát lepšie ako Silver Linings Playbook.

Marley a ja

Marley a ja (2008)

Rozhodne najlepší film o psíkovi. Sakra, mal asi 17 rokov, keď zomrel, ale aj tak som plakala ako skoro pri ničom inom (iba keď vidím choré zviera, tak je mi do plaču). Nemám veľmi rada rodinné komédie, ale povedzme, že je to okúzlujúci film za predpokladu, že to beriete s nadhľadom ako príbeh o živote labradora. Ako príbeh o živote jednej normálnej americkej rodinky to u mňa až tak nebodovalo. Tiež by som aj ja bola vyrástla pri nejakom Marleym. Takže, ak máte radi zvieratá, tak je to určite niečo pre vás.

Návrat Temného rytiera

Návrat Temného rytiera (2012)

Väčšina, kto miluje Temného rytiera, miluje aj Batmana, ale ja na komiksy zvysoka kašlem. Nemám žiadny vzťah k superhrdinom a teda mi je tri, či bude nový Batman Affleck, či, že bol starý Clooney. Príbehy o boji dobra proti zlu ma všeobecne hrozne nudia. Tento film ma donútili pozerať američania - oni totiž žerú komiksové postavičky už od plienok a tento vysoko rodinný príbeh sme pozerali všetci od päťročných až po stovku. Prvú polhodinu som sa dostávala do deja, druhú som slintala nad Balom a potom som si povedala, fuck it, však ono to je celkom fajn. Dokonca som odmietala pozrieť si prvé dve časti, keďže v nich nie je Catwoman a nejaká Rachel ma vôbec nezaujíma. Vôbec nie som objektívna, čo sa týka hodnotenia tohto filmu, pretože, síce priznávam, že to je v pohode akčný based on comics ladený mainstream, ale mňa stále superhrdinovia vôbec neberú. Ja proste len strašne žeriem Bala ako Batmana. V podstate Nolan vytvoril taký prototyp mojej predstavy o dokonalom chlapovi a obávam sa, že ak by sa ako hlavný herec v tomto istom filme objavil hocikto iný, moje hodnotenie by kleslo tak na 50%. Opakujem, príbeh je v pohode, ale ono je to strašne komerčné a nebyť sexy hlavného hrdinu, nestálo by to ani za reč.