Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (90)

plagát

The Book of Daniel (2013) 

Oo Oslavujte Pána, lebo je dobrý, lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky. Silný príbeh. Je neuveriteľné, ako Boh dokáže použiť aj utrpenie na oslavu svojho mena a na to, aby ľudí priblížil k sebe a aby mohli prebývať v jeho láske. Niekedy ho aj preto Boh dopustí, pretoze inak zatvrdele srdce cloveka k sebe nedostane, len veriť pokiaľ sa ukáže prečo to tak vsetko bolo. Pôsobilo to na mňa dosť divadelne a najmä na začiatku to bolo ako divadelná scéna v štýle Na skle maľované. Dobrá bola i hudobná vložka.

plagát

Minami shineyo (2009) (seriál) 

Nebavilo ma to. Nechápem to hodnotenie. Toxické vzťahy, ktoré sa romantizujú a dost divný dej. Hlavná dvojica má nezaujala a nefungovalo to nějak. Moc dopletné. A otravne opakujúca hudba skrze celú sériu. Cringe. Ale určite je zaujímavé vidieť že aj rehoľníci sú len ľudia a koľkokrát to Božie vedenie je veľmi  zaujímavé.

plagát

Nič v zlom (2023) 

Celkom dobre zo začiatku som sa fakt z chuti zasmiala. Druhá polovica už nebola tak doladená a slúžila iba k akémusi realistickému uzavretiu deja.

plagát

Air: Zrodenie legendy (2023) 

Pekná pocta Jordanovi a Nike, ale taktiež všetkým spolu-zúčastneným na ktorých vykreslenie film dbá. Nie každý zužitkuje svoje vedomosti a potenciál ale môže nimi obohatiť niekoho iného, a tak sa vzájomne v živote inšpirujeme netušiac aký vplyv na okolie máme. Sonny generoval svoje nápady aj v komunikácii s predavačom, ktorý bol odborníkom na basjetbal kvôli svojmu zápalu sledovať dianie. Kto stál za Jordanom? Matka s rozumom v hrsti, obyčajná žena, ktorá prekonávala strach a riskovala napriek obávam. Sonny, ktorý sa rozhodol veriť a nasledovať svoje presvedčenie a staviť na to aj svoju kariéru. Nie je jednoduché zachovať si nádej a nezačať sa podceňovať. Sonny sa potýkal s mnohými prekážkami a úspech Nike si vyžadoval veľké odhodlanie. S mocou súvisí  veľké riziko a zodpovednosť, ako sme mohli vnímať v záverečných úvahách Philla o tom, či spustením nebezpečného precedensu zapríčinili zničenie brandže. Dozvieme sa, že spoločnosť sa pôvodne mala nazývať Dimension six a že tento moment prispel významne k reforme v športe. Záverečné fakty sú čerešničkou na torte pre rozšírenie poznatkov a film taktiež obsahuje vtipné časti v konverzáciách Sonnyho a Jordanovho agenta, či Sonnyho a Phila.

plagát

Klíč k sexu (2022) 

Tento film dobre znázorňuje zmes staršej civilizácie,mileniálov a Generácie Z, uprostred dnešného životného štýlu contatinhos a online doby. V niečom prináša slobodu, nové objavy v niečom naopak chaos zapríčinený bezhraničnosťou. Je ťažké nachádzať príslušnosť, keď možnosti sebaidentifikovania sú rôznorodé. Ako v taktomto nastavení nachádzať niečo spoločné?!. Vzťahy. Prirodzený a nemenný pud niekam patriť, zapadá do úzadia kvôli individualizmu a sexuálnemu pudu. Strach zo záväzkov, povrchnosť, Fwb, ghosting. Logika-Načo si kupovať kravu, keď si mlieko môžem zakúpiť v supermarkete. Plno nahrážok pofidernej kvality a nič hodnotné. V závere však dochádza k zápletke, že monogamia je možno prirodzenejšia než sa zdá. Totiž keď sa o niekoho starám, open relationship nie je tak prirodzený a nepripadá do úvahy. Otvorenosť, ktorá by mala zabezpečiť vzrušenie, odvrátenie nudy za istých pravidiel alebo žiť lásku naplno aj s dňami krízy, ktorou môžeme rásť skrze obetu a prekonávanie, sebazaprenie. To je etická dilema. Pravidlom však je, že to, čo je ľahko dosažitelné človeka neposúva nikam a nemá to pridanú hodnotu, ako keď to stojí vlastné úsilie, ktoré vedie k odopreniu vecí, ktoré nesúvisia so životným zmyslom jednotlivca.

plagát

Pápežov exorcista (2023) 

No mám celkom dilemu či dať 4* alebo 3* pretože som čakala niečo lepšie keď som videla obsadenie Russel Crowe. Technicky samozrejme dobré ale obsahovo to mohlo byť pestrejšie keď je to inšpirované skutočnými zápiskami o. Amortha. K záveru som mala pocit, že to šlo pomaly dole vodou s častějšími technickými efektami a pôsobilo to nedotiahnuto a aby to len mali rýchlo z krku, čím skôr dokončené. Výstižne to zhrnul J*A*S*M

plagát

Mafia Mamma (2023) 

Empowering And funny. Pozdvihlo mi to náladu takže to fakt oceňujem a hodnotím ako dobrú komédiu. Viackrát som sa dobre zasmiala. Navyše to nie je plytké ale má to celkom prepracovaný obsah a vtipné postavy (mimochodom to obsadenie=pastva pre oči, teda až na toho best killera). Ešte k tomu to má pridanú hodnotu v správe validate yourself and do not give a shit. Rozumej: nepreberaj zodpovednosť za to čo ti nenáleží. Alebo ďalšia perla: ,,Do not ,,Brava me". I did a Bad thing." XD Talianska kultúra to celkovo zaklincuje podobne ako kultúra slovenských babičiek...alá naložiť trojitú dupľu. Alebo v prevýchove vedúcej k prejaveniu rešpektu.

plagát

Perníkový tatko - Season 5 (2012) (séria) 

Priala by som si aby to skončilo inak, ale pri takom smere akým sa to uberalo bolo v istom momente jasné, že už nie je návratu. Zobrazili iba drsnosť života a to, ako sa veci odvíjajú keď na ne nahliadame krátkozrako. Bola som prekvapená, že sa nedokázal zmeniť ani kvôli deťom z dôvodu  sebectva. Ale to skôr ženy disponujú tým citom a nejakým sebazaprením, že prioritne deti. Ale tak vykompenzovali to u Jeseeho, ktorý je dobrák a má rád deti. Keby sa mal Walter zmeniť tak ako Jesee Pinkman, musel by priznať že spravil chybu a žiť s tým. Čeliť tomu v inom kontexte a v normálnom živote by bolo asi náročné.

plagát

Posadnutosť (2022) 

Totálny chaos. Človek čaká do poslednej minúty a aj tak nedôjde k vygradovaniu a vysvetleniu skrytého významu. Jediné plus je, že sa človek dozvie aspoň niečo málo o dobovej atmosfére vtedajšieho Nórska.