Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia

Obľúbené seriály (10)

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

Bolo to jedno z mojích prvých stretnutí s japonskou animovanou tvorbou a musím skonštatovať, že veľmi úspešné. Zo začiatku mi to prišlo také trocha detinské, ale za to na druhej strane veľmi humorné, neskôr divák začal odhalovať jednotlivé tajomstvá postáv a ich životné príbehy. So záporákov sa mi najviac páčili asi Jellal (napokon sa bude snažiť odčiniť svoje činy) a Lord Hades, čo sa týka arcu, tak asi ten záverečný, t.j. Magické hry. Musím priznať, že je to aj jedno z mála anime, kde čítam aj mangu a musím povedať, že manga je výborná. Pre mňa jednoznačných 5*.

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Seriál, ktorý ma sprevádzal už od detstva, Nezabudnuteľná rodinka Simpsonovcov na čele s verným otcom rodiny Homerom :) Naozaj skvelý seriál a to predovšetkým prvých cca 12-13 sérií, ktoré boli úplne úžasné, nasledoval potom trocha úpadok kvality, ale stále som nenašiel animovaný seriál, ktorý by sa Simpsonovcom približoval. Skvelá zábava a to momentálne frčí 27. séria. Klobúk dole pred tvorcami :) Jednoznačne 5*.

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Po pozretí anime a následnom rozčítaní mangy, som stále v nemom úžase a nič iné ako samé superlatívy mi nenapadajú. Absolútne perfektný príbeh, s úžasnými postavami na čele s Gutsom (aspoň pre mňa)... Až mi je ľúto, že nemôžem dať viac, ako 5*. Čistá eufória.

Hunter x Hunter

Hunter x Hunter (2011)

Po cca 50tich epizódach som nadšený predovšetkým tým, ako príbeh skvele odsýpa, na druhú stranu vzhľadom na množstvo pozitívnych ohlasov a hodnotení, som očakával o trošku viac, ale je možné, že to ešte len príde :) Mladý Gon čoby hlavná postavy, je fajn a nijako neotravuje, ale ani mi vyložene neučaroval, naopak viac ma zaujal Killua, hlavne keď nahodí ten jeho nepríčetný pohľad a takisto aj Kurapika, ktorý oproti Gonovi a Killuovi dostáva zatiaľ oveľa menej priestoru. EDIT - Po dopozeraní Chimera ant arcu zvyšujem hodnotenie na 5* a pevne verím, že koniec to už nepokazí. Po opätovnom pozretí preraďujem do TOP-ky, pretože HxH si to kvalitou určite zaslúži.

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013)

Po dopozerani  4.tej série môžem  skonštatovať,  že sa jedná pre mňa o najlepšiu anime sériu ako som videl, takýto premakany  príbeh  som v anime okrem Kenpú denki Berserk (seriál) (1997), nevidel, a to som počas 2. série niekoľkokrát  rozmýšľal,  že to dropnem.  Ale genialita 4. série predcila všetky moje očakávania. Otázky , ktoré  divákov dlho zaujímali dostávajú  odpovede, chovanie postáv je neskutočne realistické, (predovšetkým spojenectvo pár Marleyanov a par členov Prieskumné oddielu na zastavenie Erena),  kde ľudí z oboch znepriatelenych národov není jednoduché prinútiť  k spolupráci  a tým  pádom  ich diskusia je veľmi úprimná a ostrá a to že  sme len ľudia s pocitmi  tu je nádherne zobrazené. Toto je niečo, čo by si mal s kľudom  pozrieť  aj človek, čo anime  nesleduje, lebo niečo  tak pribehovo  famózne už v tomto žánri opäť  dlho neuvidím. Série  1-3 sú miestami  nudné a človek  je zahlteny  množstvom  informácií od histórie  az po politiku PARADISU až som si veľa  krát  myslel,  načo mi také  zbytočné  informácie budú , až  prišla  4.  séria, ktorá tažila z prvých  troch sérií   a dala veci na pravú  mieru a ja som zostal v šoku.  Ten kto hľadá  kvalitný  príbeh, s postupnou  gradaciou až na kosť by mal dať  tomu určite  šancu. Teším  sa na záver. 5*

Dark

Dark (2017)

Jeden z najlepších  seriálov  netflixu a najlepší  nemecký  seriál, plný  časových  sluciek, ktorý poteší  náročnejšieho  diváka,  seriál  má síce  pomalšie  tempo ale ta atmosféra je perfektne temná, jednotlivé  pribehove zvraty, sú perfektne servírované, scenáristi  sa s tým vyborne popasovali a opening je jeden z najlepších  čo seriálová  tvorba  ponúka.  Uvidím, ako sa tvorcovia  popasuju s ich ďalším seriálom  1899 (seriál), každopádne  teaser vypadá  úchvatne.