Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Rodinný
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (36)

Hotel

Hotel (2018) (seriál)

Seriál bol natáčaný v priestoroch kaštieľa v Budmericiach.

Kuchyňa

Kuchyňa (2018) (seriál)

Seriál sa natáčal vo Vysokých Tatrách.

Loď snů

Loď snů (1981) (seriál)

V 18. časti seriálu s názvom Loď snov Florida / Orlando / Disneyworld odvysielanej 1.1.1991, bol  v Silvestrovskej show na palube hosťom spevák Udo Jürgens.

Nečakaná láska

Nečakaná láska (2008)

Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana.

Miesto činu - Der Tausch

Miesto činu - Der Tausch (1986) (epizóda)

V tejto epizóde je použitá pieseň "Midnight Lady" od Dietera Bohlena z Modern Talking. Naspieval ju anglický rockový spevák a bývalý člen skupiny Smokie, Chris Norman.

Nekonečná láska

Nekonečná láska (2015) (seriál)

V seriáli si úlohu Karen zahrala aj modelka, rodáčka zo Slovenska, Mirka Bucak. Hoci nemá vyštudovanú hereckú školu, objavila sa už v tureckých televíznych.seriáloch Hlas srdca, Sultán (2011) a Byzantské hry.

Hriešny tanec

Hriešny tanec (1987)

Soundtrack k filmu sa stal v USA 11x platinový a 18 týždňov držal na prvej priečke rebríčka "Billboard 200 Album". Dodnes sa ho predalo viac ako 32 miliónov kusov, čo z neho robí jeden z najpredávanejších albumov vôbec.

Rýchlo a zbesilo 6

Rýchlo a zbesilo 6 (2013)

Úvodné preteky sa odjazdili na severozápadnej časti ostrova Tenerife zvanej Teno. Vo filme sa zdá, že autá pretekajú obrovskou rýchlosťou, ale v skutočnosti je táto cesta úzka a nedá sa po nej jazdiť rýchlejšie ako 40-50 km/h, okrem iného aj kvôli ostrým zákrutám a zlému stavu vozovky. Niektoré tunely v smere cesty nie sú spevnené ani osvetlené a vjazd do nich je označený upozornením "na vlastné riziko". Touto cestou sa dá dostať k majáku Punta de Teno.

Krištof Kolumbus

Krištof Kolumbus (1985) (seriál)

V roku 1985 obdržal seriál 2 nominácie na prestížnu cenu Emmy.

Všetko alebo nič

Všetko alebo nič (2017)

Úplne prvý scenár na film obsahoval dvakrát viac obrazov a scén, ako sa napokon reálne nakrútilo. Eva Urbaníková (autorka predlohy) s režisérkou Martou Ferencovou museli scenár odložiť na tri mesiace, aby sa k nemu dokázali vrátiť s červeným perom, ktorým vo veľkom škrtali. Jeden z oslovených dramaturgov dokonca autorke poradil, aby sa Vanda (Klára Issová) s Lindou (Tatiana Pauhofová) vo filme pohádali a dostali do konfliktu, aby bolo napätie. To ale Evita odmietla s tým, že tieto dve sú nerozlučné v dobrom aj v zlom.

Všetko alebo nič

Všetko alebo nič (2017)

V Poľsku sú prísnejšie pravidlá ako na Slovensku a v Česku. Keďže je film prístupný od 15 tich rokov, vystrihli sa všetky intímne scény, takže poľskí diváci mohli vidieť film iba bez nich.

Všetko alebo nič

Všetko alebo nič (2017)

Ewa Farna mala pôvodne naspievať pesničku "Love is the Only Way", ktorú z filmu poznáte v podaní Alžbety Kolečkářovej. Viac sa jej ale páčila druhá pieseň "Všechno nebo nič", o ktorej tvorcovia ani neboli presvedčení, že ju do filmu zaradia. Teraz je z nej hit v troch krajinách.

Reklama