Reklama

Reklama

Nečakaná láska

  • Česko Noci v Rodanthe (viac)
Trailer 1

Pôvabná Adrienne Willisová (Diane Lane) má krátko po štyridsiatke, keď sa jej svet v jedinej chvíli zosype ako domček z karát – jej manžel Jack (Christopher Meloni) ju totiž opustí kvôli výrazne mladšej milenke! Zlomené srdce je plné smútku a beznádeje a Adrienne si pri najlepšej vôli nedokáže predstaviť, aká budúcnosť teraz na ňu a jej dve malé deti asi čaká... Keď ju jedna z jej dobrých priateliek požiada, aby jej na pár dní postrážila penzión v romantickej prímorskej dedinke Rodanthe, rozhodne sa využiť šancu, ktorú jej osud ponúka, a utriediť si ďaleko od domova a detí myšlienky, a tiež získať potrebný odstup od všetkého zlého, čo ju v poslednom období postihlo. V penzióne je tento víkend okrem nej ubytovaný len jeden jediný hosť, Dr. Paul Flanner (Richard Gere). Nanešťastie sa krátko po jeho príchode nad letoviskom rozpúta strašná búrka, a tak sa Adrienne a Paul horúčkovito snažia utesniť okná i dvere, aby búrka dom zbytočne nepoškodila. Ani jeden z nich v tej chvíli ešte netuší, že najbližších niekoľko dní nebudú môcť dom opustiť – a ani to, že práve tieto dni navždy zmenia ich životy! Keď o pár rokov neskôr zomrie manžel Adrienninej dcéry Amandy (Mae Whitman), ktorá sa úplne poddá svojmu žiaľu a nedokáže znovu nájsť samu a pevnú zem pod nohami, rozhodne sa Adrienne porozprávať jej o svojom niekdajšom osudovom stretnutí s Paulom. A Amanda zrazu mnohé – svoju matku i svoj vlastný život - uvidí v úplne novom svetle... (TV Doma)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (134)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Romantická dráma. Tak to je presná definícia tohto filmu. Možno si poviete, že podobný film sme už videli tisíckrát a je to furt a furt to isté. Podľa môjho názoru práve tento film je tak trošinku odlišných od ostatných. Nejako nepasuje do radu. Dôvodom môže byť hneď niekoľko vecí. Prvá vec je tá, že hlavní herci sa fakt snažili a ich výkony boli nadštandardné. Dvojica Gere a Lane vytvorili ozajstnú romanticky dramatickú dvojicu. Druhá vec je tá, že okrem romantiky a lásky, ktoré majú byť hlavnými ťahúňmi filmu, je vo filmu ešte jedna silná cesta. Cesta životných príbehov oboch hlavných aktérov, ich súkromné životy, osobné tragédie. Ako sa film ukončil, tak som popremýšľal o tom, že čo potrebujeme k tomu, aby sme boli šťastný. Nakoniec som prišiel na to, že na lásku potrebujeme len toľko vecí, čo potrebovali Richard a Diane. Avšak keď nájdeme našu lásku (nezáleží na tom, že kedy), tak ho už nesmieme nikdy za žiadnych okolností pustiť. Prečo? Odpoveď nájdete vo filmu. Keď ste dostali chuť, tak sa na to raz podívajte. Vidieť to raz určite odporúčam. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Danceboy 

všetky recenzie používateľa

Boze vy ste vsetci chudaci co ste tento film skritizovali, a vy si hlavne hovorite, ze ODBORNICI, ste obycajni zakomplexovani magori, neviete ohodnotit skvely romanticky film plny slz...Na co vam su dialogy, to je ten problem, ze sa neviete vcitit do atmosfery a len pozerate ako bezduche bytosti, ktore len hladaju chybicky tam kde nie su, aby ste sup sup mohli napisat kritiku...je mi vas luto ()

Reklama

KayTee 

všetky recenzie používateľa

Mně se to líbilo. Krásné prostředí, příjemné herecké obsazení... prostě oddechovka. Když v tom nehledám to, co tam prostě nikdy nebude a neočekávám žádná velká kouzla, je to milý filmík. Nejsem rozvedená pětačtyřicátnice, ale přesto dokážu pochopit jejich pohled na svět, snahu o útěk z reality, touhu ještě něco prožít... Jo... klidně 4 hvězdy, proč ne :-) ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Dobrá adaptace špatné knihy. Příběh bohužel průhledný od začátku do konce, který i přes velkou snahu vyvolat emoce mě nechal naprosto chladným. Některé pasáže byly velice dobré (tanec na molu), některé kýčovité (koníci), a některé pouze učinily postavy pro diváka naprosto nesympatickými (konfrontace s vdovcem). A navíc ty šílené dialogy typu: "Mám hlad." "To bude tím vzduchem!" "Cože?" "Vyvolává chuť k jídlu..." No nezlobte se na mě, ale co tohle jako mělo být? Možná nejsem jen správná cílová skupina, ale samoúčelnost v takovéhle formě zkrátka nezkousnu. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Priemerná americká romantická dráma, kde nevyčnieva žiaden aspekt nad priemer, ani Richard Gere ani iný herci ani scenár či réžia. Pekné prostredie a príbeh, ktorý sa dá spracovať aj lepšie. Film je ale na jedno pozretie dobrý a mňa určite ničím neurazil, ani svojou miernou naivitou. Na prvý krát je to na 60% ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (4)

  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)
  • Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana. (monalisa69)

Reklama

Reklama